Gondolta volna? Ez történik a halálunk után a Google-fiókunkkal

Elolvasom a forrásnál · Blikk ↗ Link másolása
Néhány havonta a Google Inactive Account Manager küld értesítést: emlékeztető, hogy fiókunk halál esetén miként kerülhet tovább a kijelölt személyekhez. Például, ha egy fiók négy hónapon keresztül inaktív, az értesítés az előre megadott kapcsolattartókhoz jut el, hat hónap után pedig közvetlen hozzáférést adnak a kijelölt személynek. A Google bevezette ezt a rendszert annak érdekében, hogy az inaktív fiókok adatainak sorsát előre szabályozni lehessen. Ám ha ehhez nem állít be értesítési személyeket, a Google törölheti az inaktív adatokat, miután a fiókja legalább két éve használaton kívül van. A 2023 vége óta hatályos változás értelmében ezeket a fiókokat akár végleg törölhetik is.

Még nincs komment

Bejelentkezés vagy regisztráció