Az otthoni főzés is egyre drágább az infláció miatt. Az mfor végignézte néhány klasszikus fogás hozzávalóit, és a KSH átlagáraival kiszámolta, hogya csirkehúsleves ára egy év alatt 1000-ről 1400 forintra, a rántott karajé 1600-ról 2000-re, a lecsóé 1700-ról 2100-ra, a kakaós palacsintáé 430-ról 530-ra nőtt. Vagyis a palacsinta drágult a legkevésbé, bizonyára azért, mert a cukor, a liszt, az olaj és a tej árát is rögzítették. Mindez persze sokkal többe is kerülhet, ha az ember drágább termékeket választ.A KSH adatai szerint júliusban 13,7 százalékkal voltak magasabbak az árak az egy évvel korábbinál. Az élelmiszerek ára 27 százalékkal emelkedett.Ha a januári árakat vesszük alapul, azt látjuk, hogy számos élelmiszer Magyarországon drágul a legnagyobb mértékben az Európai Unióban. Júniusban ilyen volt a kenyér, a hús és a margarin.A növekvő infláció erősíti a félelmet, hogy bekövetkezik a gazdasági rémálom: hosszú távon velünk marad a drágulás, a fogyasztáscsökkenés és a recesszió.
444 a kommenteren - 444
Egyre drágább a húsleves