#_444_adomany_blokad

444 444

A Fidesz indoka az ellenzéket bénító törvényjavaslatra: a Párbeszéd frakcióalakítása

"Elejét kell venni annak, hogy egy 0 százalékos párt innen-onnan összeverbuvált képviselőkkel hozzon létre parlamenti képviselőcsoportot, ahogy ez a Párbeszédnél történt."
fel 0 le
444 444

15 napja lenne a Kincstárnak elutalnia a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását, többen mégis másfél hónapja várnak a pénzre

Két határidőt kellene betartania a Kincstárnak a támogatások igénylésekor, de egyiket sem sikerül, családok az autójukra, autókereskedők meg a pénzükre várnak.
fel 0 le
444 444

A Fidesz egy módosítással saját maga szabná meg az ellenzéki pártok struktúráját

És durván korlátozná a parlamenti képviselők parlamenti demokráciákban szokásos jogait is. Ijesztő, a magyar politikai rendszert részben átalakító törvényjavaslatot nyújtottak be.
fel 0 le
444 444

Ismerje meg a letartóztatott Fehér Petrát, Boldog István jobbkezét a képviselő fotóalbumából!

A gyanú szerint uniós pályázatokon tolt cégeket, akik aztán visszafizettek az elnyert támogatásokból. Az igazán szép, hogy számos ilyen munka alapkövét tette le, és vágta át a végén a szalagot. Boldog István képviselő társaságában.
fel 0 le
444 444

Ebben a táborban hamarosan emberek fognak meghalni

A szakemberek humanitárius katasztrófától tartanak, már az Európa Tanács emberi jogi biztosa is a boszniai Vučjak menekülttábor azonnali bezárását követeli.
fel 0 le
444 444

Az oroszok szerint Kövér velük akart összefogni az ukránok ellen

Az Állami Duma elnöke szerint Magyarország azt javasolta, a magyar és az orosz parlament fogjon össze az ukrajnai kisebbségek jogainak védelméért.
fel 0 le
444 444

A republikánusok mentőtanúja se tudta azt mondani, hogy Trump nem tett semmi rosszat

Szerdán alkotmányjogi gyorstalpalót kaptunk arról, hogy mi minősülhet alkotmányos vádemelést indokló bűncselekménynek. A republikánusok tanúja is csak azt kifogásolta, hogy nem hallgattak meg minden tanút - például mert Trump többeknek meg is tiltotta, hogy tanúskodjanak.
fel 0 le
444 444

Így keveredett bele az ukrán gázmaffia háborújába Amerika

A kaland Donald Trump állásába is kerülhet. A történet főszereplőinek egyike jó tíz éve még Magyarországon is nagy úr volt. A jövő évi amerikai elnökválasztás első nagy témája a kelet-európai földgáz lett.
fel 0 le
444 444

Bíróság elé is állíthatják a Sienai Egyetem professzorát, aki a Twitterén éltette Hitlert

Emanuele Castrucci szerint igaz, hogy Hitler nem volt szent, de csak az európai civilizációt védte. Óriási botrány lett az olasz filozófiaprofesszor antiszemita, rasszista tweetjeiből. Az egyetemi szenátus büntetőfeljelentést tett ellene, ügyében belső vizsgálat indul.
fel 0 le
444 444

Mostantól nem folyik tonnaszámra a kaka és a betét a Ráckevei Dunába, ha kitör a zápor

A magyar politikusok mínusz húsz fokra lehűtve kifejezetten normálissá válnak - derült ki egészen váratlan módon a dél-pesti záportározó avatásán.
fel 0 le
444 444

Törvényt módosítanak, hogy az EMMI kinevezhesse a 22 éves helyettes államtitkárt

A jogszabály alapján nem Rácz Zsófia nem felel meg a kinevezési kritériumoknak. Ezért módosítják a jogszabályt.
fel 0 le
444 444

A kormány most fontos ügyben engedett, de ettől még aligha adta fel a bíróságokért folytatott harcot

Látványos szakítás a handóizmussal: Senyei György Barna OBH elnöki jelölését egyhangúlag támogatta az Országos Bírói Tanács. Elmagyarázzuk, hogy ez mit jelent.
fel 0 le
444 444

Nyakunkra nőttek az internetes óriások, és egyelőre nem látni a megoldást

Odalett az internetet övező kezdeti optimizmus, és már mindenki látja, hogy sok a gond. De hogy mi legyen a következő lépés, azt senki nem tudja.
fel 0 le
444 444

Fürjes: Nyilvánosak lesznek az atlétikai világbajnokság szerződései

Interjú a Budapestért felelős kormánytaggal a könyvtárosok diktatúrájáról, a liberális doktriner gondolkodásról, Gyárfás Tamás blöffjéről és a Nélküled lefikázásáról.
fel 0 le
444 444

PISA-teszt: Végtelen pénzből és görnyedésből még nem lesz jó oktatási rendszer

A magyar oktatás ott tart, ahol három éve, és sehol sincs ahhoz képest, ahol hat-kilenc éve tartott. A kormány mégis elégedett.
fel 0 le
444 444

Kósa: Ehhez a műsorhoz nem járulok hozzá, ne adjátok le. Riporter: Ez élőben megy

Ez? - kérdezett vissza Kósa Lajos a Heti TV-ben Breuer Péter vendégeként. Médiatörténeti jelenetek a zsidózásbotrány után.
fel 0 le
444 444

Kijöttek a PISA-eredmények: Az észt és a lengyel oktatás is fényévekkel előttünk

A legutóbbi méréshez képest javítottunk egy kicsit, de még mindig messze vagyunk a nemzetközi átlagtól. A csehek, a szlovénok, a horvátok és a lettek is előttünk járnak.
fel 0 le
444 444

Egybillió eurós európai selyemutat álmodtak meg Bécsben, ami átvezetne Magyarországon is

Osztrák közgazdászok tervelték ki, hogyan lehetne felpörgetni az európai növekedést és ellensúlyát kínálni a kínai befolyásnak. Gigantikus gondolatkísérlet, részletesen kidolgozva.
fel 0 le
444 444

Messié az idei Aranylabda

Hatodszor nyert, és lassan már tényleg csak az a kérdés, hogy mikor unja meg a focit. 2019 is az övé lett, még ha nem is a legjobb csapatban játszik.
fel 0 le
444 444

Huszonnégy éve nem tett olyat Magyarország, mint amire most Szijjártó készül

Hosszú távú szerződést kötne a Gazprommal. Hiába van már elég sok vezeték ahhoz, hogy ne legyen orosz gázra utalva Magyarország.
fel 0 le