#afganisztáni háború

444 444

Hogy juthatott el Afganisztán ugyanoda, ahol a 9/11-es támadás előtt volt?

Joe Biden amerikai elnök a szeptember 11-i terrortádamás huszadik évfordulójáig ki akarta vonni az amerikai csapatokat Afganisztánból, ezzel lezárva egy csaknem húsz éve zajló háborút. Arra viszont nem számított, hogy még mielőtt az utolsó amerikai katona elhagyná Afganisztánt, az országot máris ugyanazok fogják uralni, akik ellen az amerikaiak húsz éve bevonultak. A tálibok az egész világot meglepő gyorsasággal foglalták el a nyáron Afganisztán...
fel 0 le
24.hu 24.hu

A tálibok ellenőrzik Afganisztán nagy részét

A szélsőséges fegyveresek videón jelentették be, hogy egy rádióállomást is elfoglaltak, amelyen keresztül ezentú saját üzeneteiket sugározzák. The post A tálibok ellenőrzik Afganisztán nagy részét first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Újabb tartományi központ esett el Afganisztánban

Egyre forróbb a helyzet, északon több ezer ember hagyta hátra az otthonát a harcok miatt. The post Újabb tartományi központ esett el Afganisztánban first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Suttyomban távoztak az utolsó amerikai katonák Afganisztánból

Az USA szeptember 11-ére ígérte csapatainak kivonását Afganisztánból, de a napokban az utolsó amerikai katonai is távozott a Kabul melletti Bagram légibázisáról. The post Suttyomban távoztak az utolsó amerikai katonák Afganisztánból first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az olasz és német katonák is hazajöttek Afganisztánból

A magyarok már itthon vannak, július negyedikéig állítólag az amerikai katonák is kivonulnak. The post Az olasz és német katonák is hazajöttek Afganisztánból first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Tényleg Kína váltja az Egyesült Államokat Afganisztánban?

Peking már rég ott van a régióban, de az USA kudarcából tanulva rendkívül óvatos. The post Tényleg Kína váltja az Egyesült Államokat Afganisztánban? first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az afganisztáni misszió a Bundeswehr eddigi legdrágább bevetése

A német hadsereg bevetése az utóbbi két évtizedben több mint 12 milliárd euróba került. The post Az afganisztáni misszió a Bundeswehr eddigi legdrágább bevetése first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kínai katonák érkezhetnek Afganisztánba, ha távozik az USA

A bejelentett amerikai és NATO-kivonulás után akár totális káosz is jöhet Afganisztánban. Kína már erre készül, békefenntartókkal óvná ujgur területeit a beszivárgó iszlamistáktól. The post Kínai katonák érkezhetnek Afganisztánba, ha távozik az USA first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Összeomlik-e Afganisztán, ha kivonulnak az amerikaiak?

A kivonulás lezárhatja a terrorizmus ellen vívott 20 éves háborút, amelynek inkább csak vesztesei, mint győztesei vannak. A valódi kérdés az afgán kormány túlélése lesz. The post Összeomlik-e Afganisztán, ha kivonulnak az amerikaiak? first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Aláírták az amerikai-tálib békemegállapodást

Ezzel véget érhet a 18 éve tartó afganisztáni háború.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Gyerekölő, civilkínzó brit katonák állhatnak nemzetközi bíróság elé

A tisztek, a hadsereg, a védelmi minisztérium is elkente azokat a véres ügyeket, amik a brit haderő iraki és afganisztáni részvételéről derültek ki. Nagy a botrány Londonban.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Megállapodhat az USA a tálibokkal?

Szíria után Afganisztánból is kivonná az amerikai csapatokat Donald Trump, az első lépés a tálibokkal való megegyezés lehet, ennek előszele azonban megrökönyödést és kétségbeesést váltott ki sokakból. A 17 éve tartó háború megnyerhetetlen.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Amerika legzavarosabb terepén halásznak az oroszok

Moszkva újra érdeklődik Afganisztán iránt, miközben az amerikaiak már az isten pénzét elköltötték az országban, és véletlenül két afgán rendőrt is agyonlőttek.
fel 0 le