#alapvonal

Index Index

Ha a játékos nem úgy rúgta a labdát, revolver került elő

Az első Amerikában portyázó magyar futballklub a szombathelyi Sabaria volt. Az út hónapokra nyúlt, a kitörő forradalom miatt például Mexikóban ragadtak. Az első NB I.-ből kizárt csapat is a Sabaria lett.
fel 0 le
Index Index

Életünk legnagyobb sikere életünk legnagyobb csalódása lett

A női kosárválogatott nagy bravúrokkal kijutott a 84-es olimpiára, aztán a bojkott miatt helyettük Dél-Korea utazott, és döntőt játszott az USA-val. A valaha volt legerősebb válogatott lelki tusáját, könnyeit Kiss Lenkével idéztük fel.
fel 0 le
Index Index

Lemásoltuk a Népstadiont Algériának

Az első algériai köztársasági elnöknek annyira megtetszett a Népstadion, hogy rendelt egyet magának. Magyar építészek tervei alapján 1972-re épült fel a budapesti testvérstadionja.
fel 0 le
Index Index

Szólt az ikertestvérének, hogy fusson inkább ő az olimpiai döntőért

A talán legbizarrabb sportcsalást egy Puerto Ricó-i ikerpár húzta meg LA-ben. Egy anyajegyen buktak le.
fel 0 le
Index Index

Írástudatlan kocsihajtóé volt a sportvilág legnagyobb pénze

A római korban meglepően hosszú életű Gaius Appuleius Diocles egy évig tudta volna etetni egész Rómát. A 430 millió dolláros baseballszerződés az övéhez képest aprópénz.
fel 0 le
Index Index

A sportoló, akinek 0,438 másodpercig tartott a karrierje

A baseballozó Adam Greenberg minden idők egyik legszerencsétlenebb sportolója – MLB-karrierje egy szempillantás alatt, koponyatöréssel véget is ért.
fel 0 le
Index Index

Egy agonizáló nő, aki megfordította a triatlon sorsát

Az 1982-es Hawaii Ironmanen 11 órányi küzdelem után Julie Moss teljesen kikészült, esett, kelt, esett, kelt. Végül négykézláb tette meg az utolsó 15 métert. Szenvedése ezreket inspirált.
fel 0 le
Index Index

Több ember járt a Holdon, mint aki pontot ütött róla a rájátszásban

Mariano Rivera gyerekként majdnem apja halászhajóján veszett egy balesetben, amit nagybátyja nem élt túl. Ekkor vette fejébe, hogy a halászatnál sokkal biztonságosabb baseballra koncentrál. A sportág első egyhangúlag megválasztott halhatatlanja lett.
fel 0 le
Index Index

A futballszabály, ami bolondokházát csinált a meccsből

A Karibi Kupa selejtezőjében Grenada a saját és az ellenfél kapujába is gólt akart rúgni, Barbados mindkét kaput védte. Se előtte, se azóta nem látott a világ akkora futballkabarét, amit 25 éve összehozott a két válogatott. És jó okuk volt rá.
fel 0 le
Index Index

100 éves lenne a Liverpool Csendes Géniusza

A klub legendás edzőjét ünnepli: Bob Paisley kilenc év alatt húsz trófeát vitt az Anfieldre, köztük 3 BEK-et.
fel 0 le
Index Index

A teniszplayboy se mentette meg az AusOpent, az azévi másodikat

1977 különleges év volt az ausztrál teniszbajnokság történetében, az egyik torna döntőjét szilveszterkor játszották. Tragikus sorsú klasszis ért csúcsra.
fel 0 le
Index Index

Úgy dirigált a kispadon, mintha angyalok futballoznának

A 70 éves Radomir Antic a Realt és a Barcát is a káosztól mentette meg, az Atléticóval történelmet írt. Senki más nem vezette mindhárom nagy spanyol klubot, a vb-re a szerbekkel jutott.
fel 0 le
Index Index

A párizsi garázsversenynél kevés bizarrabbat rendeztek

1927-ben egy jó reklámért még a biztonság is háttérbe szorult. Verseny a parkolóház tetejére.
fel 0 le
Index Index

62 éve nyertek olimpiát, és a csapat mindegyik tagja él

A női tornászcsapat nemzeti színű szalagja eltűnt a döntő előtt 1956-ban, a szovjetekre gyanakodtak. Szivárványszínűvel pótolták, elképesztő hatást váltottak ki.
fel 0 le
Index Index

30 éves a bundabotrány

1988-ban ezekben a napokban robbant ki a magyar futball legnagyobb bundabalhéja. Nem hogy a klubcsapatokat, de a válogatottat is a botrány állította össze: az játszik, aki szabadlábon van.
fel 0 le
Index Index

1 nap, 400 ezer forint, két őrült és a történelmi mesterötös

Két fanatikus Los Angeles-i sportrajongó tizenkét órán belül egy városban nézte meg Amerika öt kedvenc sportjának öt meccsét. Baseballdöntőt kellett otthagyniuk.
fel 0 le
Index Index

Lóránt Gyula disszidens aranycsapatot tervezett, még az igazi előtt

1948 őszén akart dobbantani, ment volna vele Grosics, Czibor is. A kapitány, Sebes Gusztáv nyomta fel az ÁVH-nál, majd ő is hozta ki az internálásból.
fel 0 le
Index Index

Egymilliárd forint az olimpiai bajnok magyar úszónő ékszereiért

Szőke Katót elbűvölték a gyémántok, a férje pedig képes volt megadni ezt a luxust. Szőke két olimpiát nyert, ahogy édesapja is. Domján Árpád az 56-ban győztes vízilabda csapat tartalékja. Amerikában telepedtek le.
fel 0 le
Index Index

A nap, amikor az egész világ megismerte Egerszegi Krisztinát

A 14 éves kicsi lány akkor még nem nyert, de zseniálisan úszott. A 100 hát ezüstje után az általános iskolai hármasairól beszélt. Aztán pár nappal később már olimpiai bajnok lett. Mindmáig ő a legfiatalabb magyar győztes.
fel 0 le
Index Index

Ha azt kérik tőlük, hogy fussanak világcsúcsot, megteszik

Az 1950-es években Iglói Mihály tanítványai sorra futották a világrekordokat. A 110 éve született Náci bácsi szigorú volt, de magát is megkínozta az általa kitalált edzésmódszerekkel.
fel 0 le