#alapvonal

Index Index

Mit csinált Puskás Barcelona-mezben?

És egyáltalán mikor, miért? 1961-ben augusztus 30-án egy meccs erejéig az ősi riválisnál játszott a Real Madrid magyar sztárja.
fel 0 le
Index Index

Papírmasé tortából mászott elő ütni a 109 centis játékos

Viccnek indult, de a profi baseball legszomorúbb története lett. A törpenövésű Eddie Gaedelt nézőcsalogató cirkuszi attrakcióként igazolták le egy meccsre 1951-ben. Pár percet játszott, de rögtön sztár lett. Utána azonnal minimális magassági korlátot vezettek a ligában.
fel 0 le
Index Index

Pofátlan csalással nyerték a világ legpatinásabb maratonját 1980-ban

Rosie Ruiz az utolsó kilométeren állt csak be, hogy izzadás nélkül pályacsúcsot „fusson" Bostonban. Senki se látta a pályán a rejtélyes győztest, aki nyolc napig átverte Amerikát. Kitartott az igaza mellett, de most sírba vitte a bizonyítékait.
fel 0 le
Index Index

Inkább zoknit stoppoljon, mint futballozzon

A kapufákat fessék pinkre, a lányok játsszanak forrónadrágban! Az első női vb idején ilyen vad ötletek és előítéletek is megjelentek. A női futball a 19. század végén kezdődött, de 1971-ig kellett várni az első hivatalos válogatott meccsre. Azt is utólag nevezték annak.
fel 0 le
Index Index

Ne készüljenek, nem játsszák le az elődöntőt Pripjatyban!

A csernobili atomerőművel együtt épült a futballcsapat, amely a városhoz hasonlóan sosem heverte ki az atomkatasztrófát. Hiába kaptak teljesen új stadiont 1986-ra, azt soha nem használták.
fel 0 le
Index Index

Az igazi piszkos 12 – az életéért játszó baseballcsapat

1911-ben halálra ítéltekből toboroztak baseballcsapatot Wyomingban. Ha nyertek, enyhítették a büntetésüket, ha hibáztak, biztos halál várt rájuk.
fel 0 le
Index Index

Ha a játékos nem úgy rúgta a labdát, revolver került elő

Az első Amerikában portyázó magyar futballklub a szombathelyi Sabaria volt. Az út hónapokra nyúlt, a kitörő forradalom miatt például Mexikóban ragadtak. Az első NB I.-ből kizárt csapat is a Sabaria lett.
fel 0 le
Index Index

Életünk legnagyobb sikere életünk legnagyobb csalódása lett

A női kosárválogatott nagy bravúrokkal kijutott a 84-es olimpiára, aztán a bojkott miatt helyettük Dél-Korea utazott, és döntőt játszott az USA-val. A valaha volt legerősebb válogatott lelki tusáját, könnyeit Kiss Lenkével idéztük fel.
fel 0 le
Index Index

Lemásoltuk a Népstadiont Algériának

Az első algériai köztársasági elnöknek annyira megtetszett a Népstadion, hogy rendelt egyet magának. Magyar építészek tervei alapján 1972-re épült fel a budapesti testvérstadionja.
fel 0 le
Index Index

Szólt az ikertestvérének, hogy fusson inkább ő az olimpiai döntőért

A talán legbizarrabb sportcsalást egy Puerto Ricó-i ikerpár húzta meg LA-ben. Egy anyajegyen buktak le.
fel 0 le
Index Index

Írástudatlan kocsihajtóé volt a sportvilág legnagyobb pénze

A római korban meglepően hosszú életű Gaius Appuleius Diocles egy évig tudta volna etetni egész Rómát. A 430 millió dolláros baseballszerződés az övéhez képest aprópénz.
fel 0 le
Index Index

A sportoló, akinek 0,438 másodpercig tartott a karrierje

A baseballozó Adam Greenberg minden idők egyik legszerencsétlenebb sportolója – MLB-karrierje egy szempillantás alatt, koponyatöréssel véget is ért.
fel 0 le
Index Index

Egy agonizáló nő, aki megfordította a triatlon sorsát

Az 1982-es Hawaii Ironmanen 11 órányi küzdelem után Julie Moss teljesen kikészült, esett, kelt, esett, kelt. Végül négykézláb tette meg az utolsó 15 métert. Szenvedése ezreket inspirált.
fel 0 le
Index Index

Több ember járt a Holdon, mint aki pontot ütött róla a rájátszásban

Mariano Rivera gyerekként majdnem apja halászhajóján veszett egy balesetben, amit nagybátyja nem élt túl. Ekkor vette fejébe, hogy a halászatnál sokkal biztonságosabb baseballra koncentrál. A sportág első egyhangúlag megválasztott halhatatlanja lett.
fel 0 le
Index Index

A futballszabály, ami bolondokházát csinált a meccsből

A Karibi Kupa selejtezőjében Grenada a saját és az ellenfél kapujába is gólt akart rúgni, Barbados mindkét kaput védte. Se előtte, se azóta nem látott a világ akkora futballkabarét, amit 25 éve összehozott a két válogatott. És jó okuk volt rá.
fel 0 le
Index Index

100 éves lenne a Liverpool Csendes Géniusza

A klub legendás edzőjét ünnepli: Bob Paisley kilenc év alatt húsz trófeát vitt az Anfieldre, köztük 3 BEK-et.
fel 0 le
Index Index

A teniszplayboy se mentette meg az AusOpent, az azévi másodikat

1977 különleges év volt az ausztrál teniszbajnokság történetében, az egyik torna döntőjét szilveszterkor játszották. Tragikus sorsú klasszis ért csúcsra.
fel 0 le
Index Index

Úgy dirigált a kispadon, mintha angyalok futballoznának

A 70 éves Radomir Antic a Realt és a Barcát is a káosztól mentette meg, az Atléticóval történelmet írt. Senki más nem vezette mindhárom nagy spanyol klubot, a vb-re a szerbekkel jutott.
fel 0 le
Index Index

A párizsi garázsversenynél kevés bizarrabbat rendeztek

1927-ben egy jó reklámért még a biztonság is háttérbe szorult. Verseny a parkolóház tetejére.
fel 0 le
Index Index

62 éve nyertek olimpiát, és a csapat mindegyik tagja él

A női tornászcsapat nemzeti színű szalagja eltűnt a döntő előtt 1956-ban, a szovjetekre gyanakodtak. Szivárványszínűvel pótolták, elképesztő hatást váltottak ki.
fel 0 le