#élelmiszerpazarlás

24.hu 24.hu

Így spórolhat könnyen tízezreket évente

Magyarországon évente fejenként nagyjából 65 kilogramm élelmiszerhulladékot termelünk a háztartásokban. The post Így spórolhat könnyen tízezreket évente first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kevesebb kaját dobunk ki, mint korábban

Egy ember átlagosan negyed mázsa megromlott ételt dobott ki a kukába tavaly. The post Kevesebb kaját dobunk ki, mint korábban first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egyre kevesebb ételt dobnak kukába a magyarok

Javult a helyzet, de még így is 25 kiló ételt dobunk ki fejenként évente. The post Egyre kevesebb ételt dobnak kukába a magyarok first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Betartana a kormány a nagy élelmiszerláncoknak

Egy a Telex birtokába jutott dokumentum szerint a kormány azt tervezi, az élelmiszerpazarlás elleni intézkedésnek álcázott döntéssel nehezíti meg a nagy élelmiszerláncok helyzetét.Eszerint azokat az élelmiszereket, amiknek már közel a lejárati ideje, fel kellene ajánlaniuk az államnak. Pontosabban az Élelmiszermentő Központnak (ÉMK), amit majd a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőriz. A közeli lejárati idő azt jelenti, hogy a...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Annyi ételt dobunk ki, hogy négy helyett öten jóllakhatnánk

Fejenként átlagosan 527 kalória megy a szemétbe naponta.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Sokkal több élelmiszert dobunk ki a kukába, mint korábban gondolták

A klímaváltozás elleni küzdelem egyik kulcspontja, hogy kevesebb ételhulladék termelődjön.
fel 0 le
444 444

Nem élelmiszerből van kevés, csak a termelését és az elosztását kéne újragondolni

Az agroökológia képviselői szerint egyre több jelét látni, hogy a nagyipari mezőgazdaság nem fenntartható, és új megoldásokra van szükség. Interjú Balogh Lilivel, a Védegylet főtitkárhelyettesével.
fel 0 le
444 444

Nem élelmiszerből van kevés, csak a termelését és az elosztását kéne újragondolni

Az agroökológia képviselői szerint egyre több jelét látni, hogy a nagyipari mezőgazdaság nem fenntartható, és új megoldásokra van szükség. Interjú Balogh Lilivel, a Védegylet főtitkárhelyettesével.
fel 0 le
444 444

Európában is forgalomba kerül az ehető csomagolás, amiben kétszer annyi ideig friss marad az avokádó

Meg a spárga, a citrom, az uborka, az eper, a banán és a lime is.
fel 0 le
24.hu 24.hu

116 millió tonna tej megy veszendőbe minden évben

Fele még azelőtt, hogy a boltba kerülne.
fel 0 le
24.hu 24.hu

1,2 millió élelmiszercsomagot osztottak ki a rászorulóknak

Az élelmiszerpazarlás még mindig hatalmas probléma.
fel 0 le