#élet és irodalom

24.hu 24.hu

A volt tiszti főorvos szerint több információt kellene megosztani

Járványveszély idején a felsőoktatás átalakítása zavartalanul folyik. Hogyan támogatta a Fidesz ellenzékből a 2009-es H1N1-ellenes kormányintézkedéseket? Hetven éve született Esterházy Péter. Írások a legújabb Élet és Irodalomból.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Olyan események szemtanúi vagyunk, amilyeneket sosem láttunk

Elfogadottá vált az akaratos színházvezetés fennhatósága. A futballpályák hasznosságáról. Menekülés a szuverén autarchia bunkerébe. Gazdaságélénkítési lehetőségek. Írások az Élet és Irodalom legújabb számából.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A legolcsóbb szavazatok – Gondolatok a koronavírus idején

Mire jó a fizetési moratórium, de főleg miért rossz? Az adatvédelmi biztos esete a járványról szóló közérdekű adatokkal. A szegényrétegek és a koronavírus. Írások az eheti Élet és Irodalomban.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ami gonosz, az csak külföldi lehet, persze, minden nemzetnek megvan a maga külföldije

Az elsumákolt digitális oktatási stratégia. Bizonytalan alkotmányos felhatalmazás. Mészáros Lőrinc hátszele külföldön hátrány. Írások az Élet és Irodalom pénteken magjelenő legújabb számából.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A győri foci új fejezethez érkezett, az MNB falai pedig titkokat rejthetnek

A győri polgármester és a futballisták. Politika és bankrendszer viszonya Magyarországon. Parlamenti képviselők esete a jegybanki elnökkel. Élet és koronavírus. Írások az Élet és Irodalom új számából.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A sokat emlegetett Gyurcsány

Negyedszázados a Bokros-csomag. Szlovákia, a távoli szomszéd. Szövegértési nehézségek egy törvényjavaslat olvastán. A magyarországi köztelevízió esete a Politicó-val. Írások az Élet és Irodalom legújabb számából.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Dobszay János a Tarnói Gizella-emlékdíjas

Az elismerést idént tizenegyedszer adták át.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Fiatalkori bűnök kontra életművek – kommunikációs gondok Magyarországon

A pálinkafőzés nagyszerűségéről. Választások Szlovákiában. Három Don Quijote a köztelevízióban. Szabó István és az életműdíj. Írások ez eheti Élet és Irodalomból.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Diplomás kommunisták a fekete vonat hazájában

Hogyan változott Amerika a két elnök elleni eljárás között? Charles de Gaulle, aki szétszakította Franciaországot. A kormányfő szelektív becsvágya. Múzeumátkötöztetési program: rendkívüli állapot Magyarországon? Öten a Térey-ösztöndíjról. Írások az Élet és Irodalom legújabb számából.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A büdösödő Balatontól a hazai polgárság gazdagodásáig

Mitől szabad az iskola? Kotorjuk-e a Balatont? Már most is két országban élünk? Kik hordják szét az országot, és hová lesz? Írások az Élet és Irodalom legújabb számából.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az ismert bécsi vicc a pesti emberre is igaz

Interjú Schiff Andrással – miként emlékszik korábbi időkre? Nyugdíj: meddig feszíthető még a húr? Írónak lenni Magyarországon. Térey Jánosról és a Térey-ösztöndíjról. Írások a legújabb Élet és Irodalomból.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Idén is várják a pályázatokat a Tarnói Gizella-díjra

A gazdasági újságírók február 14-éig jelentkezhetnek.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A politikus, akinek a füle alakít a személyiségén

Oroszország: a hatalom diszlexiája. Mi lesz ebből: botrányos ösztöndíj íróknak. A megváltók országa: Magyarország. Miben csalódott a CEU rektora? Írások az Élet és irodalom legújabb számából.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Miért nem biciklizik Karácsony télen?

Hol az út vége, mit akar Putyin? A nemzeti büszkeségről és a történelmi tényekről. Ki felel az M1 Karácsony-interjújáért? Írások az Élet és Irodalom legújabb számából.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Meddig tartsuk életben a haldoklót? Hol az emberi méltóság határa? Egy orvos az eutanáziáról

Hogyan tűnik át a sorosozás cigányozásba? Vallásháború Montenegróban, kik azok az ezek? Írások az Élet és Irodalom legújabb számából.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hiába a hatalom, van, amibe Orbán sem mer belevágni

Lássunk tisztán Székely Jánosról! A természetes politikusi elhasználódásról, Irán és a modernizáció. Meddig sértetlen az egyetemi autonómia? Írások az Élet és Irodalom legújabb számából.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Harry Potter taszítja romlásba a magyar fiatalságot

Akcióban a az együttműködés nemzeti rendszere. A történelem újraírásának újabb kísérlete. Évvégi értékelés vezető emberek komoly gondolataiból az Élet és Irodalom első számának írásaiból.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ültek a bezúzott képernyő előtt, próbálták felfogni a magyar foci kudarcát

Harmincéves a HungarHotels - botrány. Emlékszik még rá valaki? Csönd Bibó István személye körül. „Új normalitás” a gazdaságban? Ötvenéves a magyar futball marseille-i veresége. Írások az Élet és Irodalom még megvásárolható ünnepi számából.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Így kell a falubolondjából egy ciklus alatt az ország leggazdagabbját csinálni

Politikai hazugság – politikai képmutatás. Hogyan sikerült szinte mindent elrontani? Hogyan öl a korrupció? Kérdések, válaszok az Élet és Irodalom összevont, ünnepi számában.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Újabb pofon a kultúrának: akcióban a törvényhozás

Kelecsényi László: Ottlik az árverésen Mi ez? Hetente egy-egy részletet mutatunk az Élet és Irodalom legújabb számából. Ha tetszik, az írásokat
fel 0 le