#filmfesztivál

24.hu 24.hu

Szombaton kezdődik az ország egyetlen gyerekfilm-fesztiválja

A Cinemira KIDS több mint nyolcvan ország száz gyerekfilmjével, workshopokkal és bűvészbemutatóval és várja a 4-12 éves korosztályt és szüleiket. The post Szombaton kezdődik az ország egyetlen gyerekfilm-fesztiválja first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

M. Night Shyamalan lesz a Berlinale zsűrielnöke

Sokat jelent a számára a felkérés. The post M. Night Shyamalan lesz a Berlinale zsűrielnöke first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Meghívták Tallinnba Pálfi György új filmjét

Novemberben ott tartják a Mindörökké világpremierjét. The post Meghívták Tallinnba Pálfi György új filmjét first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Japán film nyert a Cinfesten, a Külön falka közönségdíjas

Szerette a magyar filmet a miskolci közönség. The post Japán film nyert a Cinfesten, a Külön falka közönségdíjas first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Spike Lee véletlenül elkottyantotta, ki nyeri az Arany Pálmát Cannes-ban

Kisebb káosz alakult ki Cannes-ban, ahol most jelentették be, kik a 74. cannes-i filmfesztivál díjazottjai. Spike Lee, a zsűri elnöke ugyanis véletlenül, egy kisebb félreértés nyomán már az est kezdetén kikotyogta, hogy Julia Ducournau nagy port felvert drámája, a Titane nyeri az Arany Pálmát. A nem várt fordulat kisebb zavart, majd izgalmat keltett. Végül kiderült, nem történt tévedés, Lee tényleg a valódi nyertest jelentette be. Ducournau a második...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Idén a világ legjobb filmjei menthetnek meg egy egész várost

Kezdődik a cannes-i filmfesztivál, ami talán végre beindítja a turizmust a Riviérán. Szurkolhatunk Enyedinek és Mundruczónak, de annak is, hogy helyreálljon a világ rendje. The post Idén a világ legjobb filmjei menthetnek meg egy egész várost first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egy magyar diplomafilm is Cannes-ba megy

Rudolf Olivér huszonnégy perces kisfilmje is a cannes-i fesztiválon mutatkozhat be. The post Egy magyar diplomafilm is Cannes-ba megy first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A Természetes fény volt a legjobb film Teheránban

Nagy Dénes filmje a berlini elismerés után újabb komoly díjjal gazdagodott. The post A Természetes fény volt a legjobb film Teheránban first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Enyedi Ildikó és Muncruczó Kornél új filmje is Cannes-ban debütál

Mundruczó a Pieces of a Woman „széljegyzetével", az Evolúcióval, Enyedi Ildikó A feleségem történetével lesz jelen. The post Enyedi Ildikó és Muncruczó Kornél új filmje is Cannes-ban debütál first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A szokásosnál később, de megtartják a Karlovy Vary-i filmfesztivált

Tavaly nem tudták megtartani a járvány miatt, így most nagy öröm, hogy összejöhet. The post A szokásosnál később, de megtartják a Karlovy Vary-i filmfesztivált first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Amatőr pornós filmet imádtunk a Berlinalén

Két magyar film is Ezüst Medvét hozott el a rendhagyó 71. berlini filmfesztiválról. Tudósítónk az online fesztivál furcsaságairól és a legjobb filmekről. The post Amatőr pornós filmet imádtunk a Berlinalén first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ma kezdődik a Berlinale, két magyar film is versenyben

Közönség egyelőre nincs, de Enyedi Ildikó is tagja a zsűrinek. The post Ma kezdődik a Berlinale, két magyar film is versenyben first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Siket szülők jól halló gyerekét díjazták a Sundance-en

A legfontosabb független filmes amerikai fesztivált idén online lehetett követni. The post Siket szülők jól halló gyerekét díjazták a Sundance-en first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Svéd ápolónőt hívott meg egyetlen nézőként a Göteborgi Filmfesztivál

Egy kis sziget világítótornyában kialaított moziban, egyedül nézheti meg a fesztivál filmjeit egy héten át. The post Svéd ápolónőt hívott meg egyetlen nézőként a Göteborgi Filmfesztivál first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Egy svéd ápoló egyedül fog filmfesztiválozni egy kis szigeten egy világítótoronyban

12 ezer ember közül választották ki.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Goában debütálhat a havasokban játszódó magyar elsőfilm

Apa-fiú dráma a havasokból Indiába megy. The post Goában debütálhat a havasokban játszódó magyar elsőfilm first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Introvertált álom: egyetlen néző filmfesztiválozhat egy üres szigeten egy egész hétig

Biztosan nem zavarja majd a közönség popcorn-ropogtatással meg idétlen poénokkal.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az öreg Gorbacsovtól a sztriptíz táncos mérnökig – jövőre is megrendezik BIDF dokufesztet

Bizakodóak a Budapest International Documentary Festival (BIDF) szervezői. A tervek szerint jövőre is megtartják az immár hetedik alkalommal
fel 0 le
444 444

Magyar film nyerte a nemzetközi kritikusok díját Varsóban

Horvát Lili „Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre” című filmjét ismerték el.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egy hét múlva jön a Szemrevaló Filmfesztivál (x)

2020. október 1-8. között rendezik meg Budapesten a SZEMREVALÓ │ SEHENSWERT FILMFESZTIVÁLT. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a
fel 0 le