#fosszília

24.hu 24.hu

Kutya nagyságú tengeri skorpió maradványaira bukkantak

Az állat több száz millió évvel ezelőtt élt. The post Kutya nagyságú tengeri skorpió maradványaira bukkantak first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Gigantikus pingvin maradványaira bukkantak

A Kairuku waewaeroa 27,3-34,6 millió éve élt. The post Gigantikus pingvin maradványaira bukkantak first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

99 millió éves pókokra bukkantak egy borostyánban

Egy egész pókcsalád konzerválódott a gyantában. The post 99 millió éves pókokra bukkantak egy borostyánban first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egy félig szárazföldi bálna maradványait fedezték fel

A faj 43 millió éve élt. The post Egy félig szárazföldi bálna maradványait fedezték fel first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egy dinoszaurusz megkövesedett bőrére bukkantak

A Carnotaurus sastrei maradványait az 1980-as években fedezték fel, de a bőrt csak most vizsgálták meg alaposan. The post Egy dinoszaurusz megkövesedett bőrére bukkantak first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egy repülő sárkány maradványaira bukkantak

A pteroszaurusz mintegy 160 millió éve élt a mai Chile területén. The post Egy repülő sárkány maradványaira bukkantak first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Bizarr tengeri lény maradványaira bukkantak

A Titanokorys gainesi a korabeli fajokhoz képest igen nagyra nőtt. The post Bizarr tengeri lény maradványaira bukkantak first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Milliókért kelhet el egy dinoszaurusz csontváza

A Big John nevű egyed 66 millió éve pusztult el. The post Milliókért kelhet el egy dinoszaurusz csontváza first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Százmillió éves embrióra bukkantak

A szakértők egy ősi teknős tojását és a benne lévő embriót fedezték fel. The post Százmillió éves embrióra bukkantak first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hatalmas dinoszauruszok maradványaira bukkantak

Az egyik faj 20, a másik pedig 17 méter hosszú lehetett. The post Hatalmas dinoszauruszok maradványaira bukkantak first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hatalmas sárkány maradványaira bukkantak

A Thapunngaka shawi 7 méteres szárnyfesztávolságával félelmetes látványt kelthetett. The post Hatalmas sárkány maradványaira bukkantak first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ősi bogarakra bukkantak egy dinó ürülékében

A maradványok nagyjából 230 millió évesek. The post Ősi bogarakra bukkantak egy dinó ürülékében first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Parányi dinoszaurusz lábnyomára bukkantak

Az állat nagyjából akkora lehetett, mint egy veréb. The post Parányi dinoszaurusz lábnyomára bukkantak first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kihalt embercsoportra bukkantak

A neser-ramlai ember maradványait Izraelben találták meg. The post Kihalt embercsoportra bukkantak first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az utolsó dinoszauruszok lábnyomait fedezték fel

Ezek lehettek az utolsó dinoszauruszok a Brit-szigeteken. The post Az utolsó dinoszauruszok lábnyomait fedezték fel first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Akár száz évig is élhet ez az eleven fosszília

Korábban azt hitték, a hal csak húsz évig él. The post Akár száz évig is élhet ez az eleven fosszília first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hatalmas dinoszaurusz csontvázára bukkantak

A növényevő állat 20-30 méter hosszú lehetett. The post Hatalmas dinoszaurusz csontvázára bukkantak first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A kutatók sem értik, miért pusztultak ki majdnem a cápák

Egy új vizsgálat alapján a cápák majdnem eltűntek a bolygóról 19 millió éve. The post A kutatók sem értik, miért pusztultak ki majdnem a cápák first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

19 millió éve majdnem kihaltak a cápák

19 millió éve valami példátlanul pusztító esemény tizedelte meg a világon élő cápák számát, az azelőtt élő cápafajok jelentős része ki is halt ennek következtében - állítja két szakértő a Science tudományos magazinban most megjelent kutatásukban. A miocén földtörténeti kor korai időszakában lejátszódó esemény a világtörténelem egyik legdurvább kihalási eseménye lehetett, de azt egyelőre nem tudják, pontosan mi történhetett.A kutatók tengeri üledékben...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Mély hangon kommunikálhatott társaival ez a dinoszaurusz

Az állat koponyája kifejezetten jó állapotban konzerválódott. The post Mély hangon kommunikálhatott társaival ez a dinoszaurusz first appeared on 24.hu.
fel 0 le