#george floyd

444 444

No police in Minneapolis

„Már nem érdekli őket. Csak hagyják, hogy mindenki megölje magát” – panaszkodott a Reutersnek egy minneapolisi férfi, akinek (nem tudni, miért) rálőttek a házára, és a lövedék eltörte a 19 éves fia csontját.A hírügynökség abból az amerikai városból írt riportot, ahol tavaly május 25-én egy Derek Chauvin nevű fehér rendőrtiszt letartóztatás közben 9 percen át térdelt egy George Floyd nevű fekete férfi nyakán, aki hiába szólt, hogy nem kap levegőt,...
fel 0 le
24.hu 24.hu

22 év börtönre ítélték George Floyd gyilkosát

A bíró pénteken mondta ki az ítéletet. The post 22 év börtönre ítélték George Floyd gyilkosát first appeared on 24.hu.
fel 1 le
444 444

22,5 év börtönre ítélték George Floyd gyilkosát

”Szeretném kifejezni a részvétemet a Floyd családnak. A jövőben olyan információk fognak kiderülni majd, amelyek remélem békét adnak a lelküknek” - mondta az utolsó szó jogán Derek Chauvin. Ő az a rendőr, aki csaknem 10 percig térdelt George Floyd nyakán, mielőtt meghalt a fekete férfi. A több kamerával is rögzített eset tüntetések tömegét váltotta ki.Hogy mire gondolt Chauvin a beszédében, azt nem tudni, azt azonban igen, hogy végül 22,5 év letöltendő...
fel 0 le
444 444

A cseh rendőrség szerint nem George Floydéhoz hasonló eset a roma férfi halála

A cseh kormány megvédte a rendőrséget, miután előkerült egy videó arról, ahogy rendőrök a nyakán térdelnek egy megbilincselt roma férfinek, aki később meghalt. A felvételt egy ablakból készítették szombaton az északnyugat-csehországi Teplicében, és az látható, amint három rendőr leteperi a férfit, aki azután már meg sem mozdul.Csehországi romák az esetet az amerikai George Floydéhoz hasonlítják. A fekete férfi tavaly májusban rendőri intézkedés közben...
fel 0 le
444 444

Nemzeti ünneppé tették Amerikában a rabszolgaság eltörlését, New Yorkban szobrot avattak George Floydnak

Közel húsz évet kellett várni, hogy újabb ünnepnapot iktassanak be szövetségi szinten az Egyesült Államokban. 1983-ban Martin Luther King születésnapját nyilvánították nemzeti ünneppé, ezen a héten pedig június 19-ét, hiszen 1865-ben ezen a napon szabadították fel a texasi rabszolgákat, két évvel azután, hogy Abraham Lincoln aláírta az Emancipációs Kiáltványt.Mindez Galveston városában történt, ahol most közel 500 négyzetméteres falfestményt avattak az...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Biden a Fehér Házban fogadta az egy éve meghalt George Floyd családját

George Floyd egy rendőri intézkedés során vesztette életét. The post Biden a Fehér Házban fogadta az egy éve meghalt George Floyd családját first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Biden a Fehér Házban fogadta az egy éve meghalt George Floyd családját

„Együtt kell működnünk annak biztosítása érdekében, hogy az emberek Amerikában ne éljenek tovább félelemben” – mondta a találkozó előtt Floyd testvére, Philonise Floyd a Capitoliumnál a családja és Nancy Pelosi demokrata házelnök társaságában. Ezután a Floyd család tagjai egy órát töltöttek Joe Bidennel és Kamala Harrisszela Fehér Házban, ahol Philonise Floyd szerint megemlékeztek arról, ami egy évvel ezelőtt történt – írja az MTI.George Floyd...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Rendőrök földre nyomtak és kigúnyoltak egy haldokló férfit egy amerikai börtönben

„Nem lenne szabad lélegezned” – mondták a végül megfulladt ötgyerekes apának. The post Rendőrök földre nyomtak és kigúnyoltak egy haldokló férfit egy amerikai börtönben first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Ez nem Derek Chauvin, ez csak egy újabb showműsor” – a QAnon hívei nem hiszik, hogy tényleg volt tárgyalás George Floyd ügyében

Az alternatív fórumokon a legvadabb teóriák kaptak szárnyra, sokan úgy gondolják, az egész cirkusz csak annak szólt, hogy megakadályozzák Trump azonnali visszatérését a hatalomba. The post „Ez nem Derek Chauvin, ez csak egy újabb showműsor” – a QAnon hívei nem hiszik, hogy tényleg volt tárgyalás George Floyd ügyében first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Magánzárkában őrzik George Floyd gyilkosát

Derek Chauvin naponta egy órára hagyhatja el a celláját. The post Magánzárkában őrzik George Floyd gyilkosát first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Minden vádpontban bűnösnek mondták ki a George Floydot megölő rendőrt

Derek Chauvin három vádpontban is bűnös az esküdtszék szerint.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Bűnösnek találták Derek Chauvint George Floyd meggyilkolásában

A rendőrre börtön vár, de egyelőre még nem tudni, hány év. The post Bűnösnek találták Derek Chauvint George Floyd meggyilkolásában first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Miután elkülönítették az esküdteket, Biden is megszólalt a George Floyd-ügyben

Előtte nem tartotta helyesnek véleményt nyilvánítani. The post Miután elkülönítették az esküdteket, Biden is megszólalt a George Floyd-ügyben first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Elkülönítették az esküdteket, a kezükben van George Floyd gyilkosának a sorsa

Hétfőn hangzott el a vád és a védelem záró perbeszéde. The post Elkülönítették az esküdteket, a kezükben van George Floyd gyilkosának a sorsa first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Véget ért a tanúk meghallgatása a George Floyd-ügyben

A vádlott nem tett tanúvallomást. The post Véget ért a tanúk meghallgatása a George Floyd-ügyben first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Bassza meg, meglőttem!” – pattanásig feszült a hangulat Daunte Wright halála miatt

Daunte Wright vasárnap a barátnőjével utazott a testvéréhez, amikor megállították a rendőrök. Ártatlan igazoltatásnak indult, tragédia lett a vége, a férfit lelőtték. A rendőrség szerint az elkövető összekeverte a sokkolót a pisztolyával, de ennek mennyi a valószínűsége? The post „Bassza meg, meglőttem!” – pattanásig feszült a hangulat Daunte Wright halála miatt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Tüntetők csaptak össze rendőrökkel, miután egy fiatal fekete meghalt rendőri intézkedés közben

Az eset nem messze onnan történt, ahol tavaly megölték George Floydot. The post Tüntetők csaptak össze rendőrökkel, miután egy fiatal fekete meghalt rendőri intézkedés közben first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Mintha egy szívószálon keresztül próbálnánk lélegezni”

A vád tanúinak meghallgatásával elkezdődött a George Floyd halála miatt indított per, amely arról fog dönteni, hogy a tavaly májusban meghalt férfi rendőri túlkapás áldozata lett-e. Derek Chauvin az első fehér rendőr Minnesota államban, aki ellen egy fekete civil halála miatt emeltek vádat. The post „Mintha egy szívószálon keresztül próbálnánk lélegezni” first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Hamarosan eldől, felelős-e a rendőr George Floyd haláláért

A Rodney King bántalmazása miatt indult, a felmentő ítélet után Los Angelest lángba borító per óta nem kísért ekkora figyelem rendőri brutalitás miatt indított eljárást. Derek Chauvin több mint 8 percig térdelt George Floyd nyakán tavaly májusban.
fel 0 le
24.hu 24.hu

8 perc 46 másodpercig térdelt Georg Floyd családja a tárgyalás kezdete előtt

Megkezdődött a per, amit világszerte nagy érdeklődés övez. The post 8 perc 46 másodpercig térdelt Georg Floyd családja a tárgyalás kezdete előtt first appeared on 24.hu.
fel 0 le