#gulag

24.hu 24.hu

Túlélte Auschwitzot, de ez sem könnyítette meg a szibériai kényszermunkatábort

Cecilia Kleinnek két olyan megpróbáltatással kellett szembenéznie, amiből egy is bőven elég ahhoz, hogy megöljön egy embert. Mégis túlélte. Erről mesél a Cilka utazása című kötet.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Málenkij robotra hurcolt magyarokról tanulhatnak a németek

A kiállítás anyaga a pécsi Janus Pannonius Múzeumtól származik.
fel 0 le
444 444

Tölts el 137 percet mínusz 50 fokban a Gulagon!

Miután kiderült, hogy az orosz fiatalok fele nem hallott a Gulagról, elkészült a Kolima – a félelmünk szülőföldje. A Sztálin rémuralmának legkegyetlenebb helyszíneit bemutató dokumentumfilm pedig 14 millió megtekintés felett jár.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Sándor György: Nem a pillanatnak élek, de a pillanatban élek

Ma is szeret zavarba hozni ismeretlen járókelőket, mert szerinte az élet épp az ilyen váratlan gesztusokon múlik. És azt mondja, eljön egy pont, mikor a szavak újra megkapják az eredeti értelmüket. Interjú Sándor Györggyel, a humoralistával, aki a mindennapok szépségeire akar odafigyelni.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Öngyilkos lett a gépírónő a regény miatt

Szolzsenyicinnek nem volt baja a rendszerrel, míg saját bőrén meg nem tapasztalta gyilkos voltát: saját Gulag-élményei alapján írt műve bemutatta a sztálinizmus valódi arcát.
fel 0 le
444 444

Orbán: A zavaros gondolatokat a határainkon kívül kell tartanunk

A miniszterelnök Gulag-emlékművet avatott Óbudán.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Felkerült a netre Csányi Sándor és Gera Marina csodás lágerrománca

Az Örök tél a szovjet munkatáborokba hurcolt magyaroknak állít emléket, ráadásul egészen remek lett. Aki pedig lemaradt a vasárnapi tévés premierről, most felzárkózhat.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Öt év málenkij robot, ezt íratták alá velünk

A férfiak sokkal gyöngébbek, mint a nők. Mi, nők, többet bírunk, mi macskák vagyunk. Tessék csak vitatkozni vele: öt évet húzott le egy szovjet kényszermunka-táborban.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Itt volt az ideje, hogy a malenkij robotnak is legyen magyar filmje

Az Örök tél régi adósságot törleszt: a szovjet munkatáborokba hurcolt több százezer magyarnak állít emléket. Itt az új trailer.
fel 0 le
444 444

Utazzunk Magadanba!

Hölgyeim és uraim, engedjék meg, hogy bemutassam a várost, ahová soha az életben nem fognak eljutni. Főleg azután, hogy ezt elolvasták. Ha viszont ez sem szegné kedvüket, akkor mindenképpen irány Magadan!
fel 0 le