#gyermekvédelem

24.hu 24.hu

Jogsértően vették el az újszülöttet édesanyjától

Hét éve tartó ügyben hozott döntést a Kúria. The post Jogsértően vették el az újszülöttet édesanyjától first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

A kormány és az egyház után az ügyészségről is lepattantak a kalocsai gyerekbántalmazási ügyek

Mintegy három hónap alatt lezárta a kalocsai gyermekotthon utáni nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság: „a rendelkezésre álló adatok, illetve bizonyítási eszközök alapján bűncselekmény elkövetése nem állapítható meg”. A témában cikksorozatot közlő 24.hu az eljárást megszüntető határozat alapján azt írja, hogy ezen bizonyítási eszközök között nem szerepelt az érintettek meghallgatása. A rendőrség kíváncsi volt a vezetőség (az igazgató...
fel 0 le
444 444

Az inkubátorban hagyott babát Nyári Martinnak nevezték el

„Ma hajnalban a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet babamentő inkubátora újszülött elhelyezését jelezte kollégáinknak. Az újszülött fiú, 2800 g súlyú, az orvosi vizsgálatok alapján egészséges, gondos ápolásban, folyadékpótlásban és táplálásban részesül. Az egészségügyi dolgozók Nyári Martinnak nevezték el” - írja a kórház, ahol 2009 óta működik babamentő inkubátor. Martin a tizedik baba, akit elhelyeztek benne. „Az édesanya egyetlen esetben...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ne csak arról szóljon az iskola, hogy van matek- meg kémiaóra, hanem arról is, hogyan érzik magukat a gyerekek

A koronavírus-járvány jócskán megviselte a gyerekeket és a velük foglalkozó szakembereket egyaránt, az UNICEF Magyarország ezért igyekszik tenni azért, hogy az iskolában minden eddiginél tudatosabban kezeljék a mentális egészség témakörét. The post Ne csak arról szóljon az iskola, hogy van matek- meg kémiaóra, hanem arról is, hogyan érzik magukat a gyerekek first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egyházi kötelékbe adják a fővárosi nevelőszülői hálózatot

A Kiss-Rigó-féle intézet szép csendben vált az ország legjelentősebb gyermekvédelmi szervezetévé. The post Egyházi kötelékbe adják a fővárosi nevelőszülői hálózatot first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Kiss-Rigó Lászlóék veszik át a budapesti állami nevelőszülői hálózatot

Május elején értesítették a budapesti TEGYESZ (Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat) nevelőszülőit, hogy júliustól nem az állam, hanem a katolikus egyház kötelékébe fognak tartozni. Ennek oka, hogy a minisztérium úgy döntött, átadja fővárosi nevelőszülői hálózatát a Szeged-Csanádi Egyházmegyének, illetve a fenntartásában levő Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónak.Információink szerint nagyjából 130 nevelőszülő és közel 300 gyerek érintett. Elvileg...
fel 0 le
444 444

„Bocsánatot kell kérnünk, ha akár egyetlen gyerekbántalmazást nem vizsgáltunk ki megfelelően”

Bántalmazásos ügyeket tártak fel az SOS Gyermekfalvak ázsiai és afrikai tagszervezeteinél, amiket nem vizsgáltak ki megfelelően. Magyarországon is szembenéznének a múlttal, és azért küzdenének, hogy megértessék: már a finomabb határátlépések se férnek bele.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Dermesztő érzés, amikor közlik veled, hogy Novák Katalin dönt az életedről

Március 1-je óta csak a miniszter engedélyezheti az egyedül örökbe fogadni akaróknak, hogy lehet-e gyerekük ilyen módon. Homoszexuálisnak adtuk ki magunkat, és így érdeklődtünk, hogy milyen esélyeink vannak. A hangfelvételeink alapján nem sok jóra számíthatnak az azonos nemű párok. The post Dermesztő érzés, amikor közlik veled, hogy Novák Katalin dönt az életedről first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

A gyermekvédelemben dolgozókkal szemben is elrendelhetik a megbízhatósági vizsgálatot

Mivel a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által fenntartott szociális, gyermekvédelmi intézmények is az EMMI irányítása alá tartoznak. Már elkezdték aláíratni a dolgozókkal a hozzájáruló nyilatkozatokat.
fel 0 le
444 444

19 szervezet követel oltást a szociális ágazat számára

Szerintük a mostani helyzet humanitárius katasztrófával fenyeget.
fel 0 le
444 444

Gyermekvédelmi felelőst nevezett ki Erdő Péter, a papképzésben mostantól ez külön tantárgy lesz

A bíboros nem sokkal azután hozta meg új intézkedéseit, hogy a főegyházmegye vezetői által feljelentett áldozat, Pető Attila a nyilvánosság elé állt.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Újabb intézményekben rendeltek el mától kijárási tilalmat

Csak speciális engedéllyel lehet kilépni a gyermekvédelmi intézményekből. The post Újabb intézményekben rendeltek el mától kijárási tilalmat first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

12 évesnek látszó színésznők leplezik le az online szexragadozókat

Minden idők legsikeresebb cseh dokumentumfilmje sokkoló képet mutat arról, milyen veszélyek leselkednek a gyerekekre és kiskamaszokra a világhálón. A film nyomán több nyomozás indult. The post 12 évesnek látszó színésznők leplezik le az online szexragadozókat first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Magyar gyerekek százai lesznek emberkereskedelem áldozatai

Legalábbis ennyiről számolnak be a statisztikák.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Elhittem, hogy én is jobb életet érdemlek” – így kapnak esélyt a gyermekotthonban élő gyerekek

A Világszép Alapítvány tíz éve dolgozik gyermekotthonban élő gyerekekkel: Az alapítvány egyik mentora, Tarcsa Tímea, és mentoráltja, Dani mesél a közösen eltöltött éveikről, legnagyobb kihívásaikról és legkedvesebb emlékeikről. The post „Elhittem, hogy én is jobb életet érdemlek" – így kapnak esélyt a gyermekotthonban élő gyerekek first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kalocsai gyermekotthon: három nyomozás is folyik erőszakos bűncselekmények miatt

Minden esetben a kiskorúak a feljelentettek is, a rendőrség szerint nem merült fel, hogy a nevelők bántalmazzák a gyerekeket. The post Kalocsai gyermekotthon: három nyomozás is folyik erőszakos bűncselekmények miatt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Falugondnokok és gyermekvédelmi dolgozók is jelentkezhetnek a tömeges tesztelésre

A jelentkezőket a január 16-17-i hétvégén tesztelik az ország 127 pontján.
fel 0 le
444 444

Nem a házassági papír alapján kellene eldönteni, hogy ki lesz a jobb örökbefogadó

Bár az eddigi örökbefogadási gyakorlat szerint is a házaspárokat részesítették előnyben az élettársakkal és az egyedülállókkal szemben, az új rendeletmódosítás teljesen kizárja, hogy ezt egyéni alapon is el lehessen bírálni. Pedig sokszor az egyedülállók a megfelelőbb szülők a gyereknek, az élettársak és házaspárok között pedig nem minden szakember lát különbséget.
fel 0 le
444 444

Az edző veri papuccsal a gyereket, az edző veri papuccsal a szülőt, a szülő veri papuccsal az edzőt

A felmérések szerint korábban az úszósportban voltak leggyakoribbak a bántalmazások. Ma az úszóké az egyetlen sportszövetség, amelynek van gyermekvédelmi szabályzata.
fel 0 le
444 444

Nevelt gyerekeik sanyargatása, éheztetése és bántalmazása miatt ítéltek el egy mohácsi szülőpárt

A nő hivatásos nevelőszülő volt. Férjével minden lehetséges módon megalázták a hozzájuk helyezett gyerekeket.
fel 0 le