#hőhullám

444 444

Sevillában mostantól nevet adnak a hőhullámoknak

A klímaváltozással egyre intenzívebb, gyakoribb és hosszabb hőhullámokra számíthatunk, ezért Sevillában úgy döntöttek, 2022-től nevet adnak nekik, és osztályozni fogják őket, nagyjából úgy, ahogy a hurrikánokkal szokás. Abban bíznak, hogy így többen értesülhetnek a természeti katasztrófáknál kevésbé látványos hőhullámokról, és könnyebb lesz aktivizálni az embereket a témában.Sevillában különösen égető a probléma, Andalúzia tartomány Spanyolország egyik...
fel 0 le
444 444

Az idei volt a legmelegebb július, mióta mérik

1,2 fokkal melegebb volt az idei nyár az átlagnál, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. A középhőmérséklet országosan 22 fok volt. A június 2,1, a július 2,2 fokkal volt melegebb a szokásosnál, így a június a harmadik, a július a legmelegebb lett az 1901 óta. A nyár első két hónapjának az átlaga megközelítette a 23 fokot, amihez hasonló nem fordult elő az elmúlt 121 évben.Az 1901-ben indult mérések óta ez a nyár volt az ötödik legmelegebb.A...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Pusztulat idő lesz hétvégéig

Péntekig tart a durva hőhullám, amit csak két hidegfront tud majd megtörni: meleg, de záporokkal és zivatarokkal tarkított lesz a hétvége. The post Pusztulat idő lesz hétvégéig first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Jön a tartós hőség

A tartós hőség veszélye miatt harmadfokú figyelmeztetéseket is kiadott keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Aveszélyjelzésük szerint a legmagasabb fokú (piros) figyelmeztetést Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Tolna megyére adták ki. Ezekben a megyékben 29 Celsius-fok feletti napi középhőmérséklet valószínű.Emellett Budapestre, Pest, Békés, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg,...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Több millió kagyló főtt meg a kanadai hőhullámban

Pokoli hőhullám csapott le Észak-Amerikára. The post Több millió kagyló főtt meg a kanadai hőhullámban first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A klímaváltozás okozhatta az észak-amerika hőhullámot

A régió számos helyszínén rekordmeleget mértek. The post A klímaváltozás okozhatta az észak-amerika hőhullámot first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hőségriadó, vörös kód – akár 39 fok is lehet

Csütörtökön tetőzik a hőhullám, pénteken hidegfront hoz enyhülést.  The post Hőségriadó, vörös kód – akár 39 fok is lehet first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Soha nem volt ilyen meleg júniusban Észak-Amerikában

Európa a második, a világ a valaha volt negyedik legmelegebb júniusát élte idén. The post Soha nem volt ilyen meleg júniusban Észak-Amerikában first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hőségriadó péntekig – tíz megye narancssárga

Szerdán és csütörtökön tetőzik a hőhullám. Pénteken hidegfront érkezik. The post Hőségriadó péntekig – tíz megye narancssárga first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Nagyon meleg van Lappföldön, izzad Joulupukki

Csak 1914-ben volt melegebb Lappföldön, mint most: a finn Meteorológiai Intézet hétfői mérése szerint 33,4 Celsius fok volt az Utjoski nevű faluban, ami majdnem Lappföld legészakibb pontja. A melegrekord így még nem dőlt meg, ahhoz a 34,7 fokot kellene túllépni, de ettől függetlenül a finn Mikulásról biztosan szakad a víz.Az északi vidéken hetek óta szokatlanul meleg van, 25-30 fok körüli a hőmérséklet, pedig Lappföldön nyáron 15-19 fok az...
fel 0 le
24.hu 24.hu

34 Celsius-fokot mértek az északi sarkkör közelében

Szélsőséges forróság tombol Észak-Európában. The post 34 Celsius-fokot mértek az északi sarkkör közelében first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Pokoli hőkupola borult Észak-Amerikára

Elképesztő forróság sújtja az Egyesült Államokat és Kanadát. The post Pokoli hőkupola borult Észak-Amerikára first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hőség Észak-Amerikában: már 549 halott

A forróság miat nagy az erdőtűz és a jégolvadás miatti áradás veszélye.  The post Hőség Észak-Amerikában: már 549 halott first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Legalább 69 ember halt meg Kanadában az iszonyatos hőhullám miatt

A szokatlan forróság alatt, mely az amerikai kontinens északnyugati partvidékét érintette, a kanadai hatóságok közlése szerint legkevesebb 69 ember halt meg a hőséggel összefüggésben, többségében idős emberek. Egy nagynyomású, forró légtömeg péntektől napokra megrekedt az Oregon amerikai állambeli Portland és Salem, a Washington állambeli Seattle és a kanadai Vancouver városok térségében. Emiatt több mint 103 korábbi melegrekord dőlt meg Kanadában,...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hőség- és zivatarveszély miatt riasztás és vörös figyelmeztetés él

Kedden tetőzik a hőhullám, helyenként 38 fok is lehet, de a forróság melett viharokra is készülni kell.  The post Hőség- és zivatarveszély miatt riasztás és vörös figyelmeztetés él first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Melegebb van Kanadában, mint Dubajban

Több mint 46 Celsius-fokkal megdőlt a hőmérsékleti rekord Kanadában. The post Melegebb van Kanadában, mint Dubajban first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A Halál-völgyben 53,3 Celsius-fokot mértek

Perzselő hőhullám sújtja az Egyesült Államok nyugati részét. Az aszály miatt vészhelyzetet hirdettek ki Kaliforniában. The post A Halál-völgyben 53,3 Celsius-fokot mértek first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Életbe lépett a hőségriasztás, besárgult az ország

Még tovább melegszik az idő, hőségre és zivatarokra is figyelmeztetnek. The post Életbe lépett a hőségriasztás, besárgult az ország first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

A hétvégén érkezik az első idei hőhullám

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzése szerint pénteken túlnyomóan napos, csapadékmentes idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Hajnalban 11-20 fok várható. Délutánra 31-35 fokig melegszik a levegő. Szombaton is sok lesz a napsütés. A Tiszántúlra esetleg besodródhat egy-egy zápor, zivatar, de másutt nem lesz csapadék. A minimumhőmérséklet 13-21 fok között valószínű. A nappali maximumok 31 és 35...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hétvégén jön a 35 fokos hőség

Érkezik az idei év első hőhulláma. The post Hétvégén jön a 35 fokos hőség first appeared on 24.hu.
fel 0 le