#hol a pénz? podcast

Index Index

Az a középosztály, amiről a politikusok beszélnek, nem létezik

A Hol a Pénz? legújabb adásában Éber Márk szociológussal arról beszélgettünk, hogy hogyan néz ki a magyar társadalom szerkezete és miért növekedtek az egyenlőtlenségek az elmúlt 30-40 évben.
fel 0 le
Index Index

Hol a Pénz? #29: Szüksége volt a kormánynak a veszélyhelyzetre?

A Hol a Pénz? podcast legújabb adásában számba vesszük, mire használta fel a kormány a saját magának adott hatalmat a járvány alatt és hogy lehet-e számítani arra, hogy visszatér a veszélyhelyzet.
fel 0 le
Index Index

Hol a Pénz? no.28: A járvány után újra komoly bajok lesznek az adóssággal

Mennyire vannak eladósodva a magyar háztartások? Mi a különbség a középosztály és a szegényebb réteget eladósodása között? És mire számíthatnak az adósok a járvány után? Erről beszélgetünk a Hol a Pénz? legújabb adásában.
fel 0 le
Index Index

Hol a Pénz #27: A következő tíz évben szinte észrevétlenül elvehetik a megtakarításainkat

A válságkezelésről, az adósságokról és arról is beszélgettünk Móricz Dániel közgazdásszal, hogy kell-e félnünk az inflációtól.
fel 0 le
Index Index

Hol a Pénz #26 A kormány mintha nem erre a válságra válaszolna

A Hol a Pénz? legújab adásában két közgazdász vendégünkkel arról beszélgetünk, mit tehetnek a kormányok a járvány okouta válság tompítására, hogy mire jók és mire nem a magyar kormány eddigi lépései és mivel lehetne segíteni azokat, akik kimaradnak a kormány csomagjaiból.
fel 0 le
Index Index

Hol a Pénz #23 Tényleg befékezett a magyar lakáspiac?

A Hol a Pénz? legújabb adásában ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgetünk arról, hogy miért lassulhatott le az elmúlt évek őrült áremelkedése a lakáspiacon, és mire figyeljen, aki 2020-ban venne lakást.
fel 0 le
Index Index

Gyenge forint: legatyásodó munkások, hasító gyárak

Miért esett sorozatban történelmi mélypontra a forint árfolyama? Mi köze ennek az MNB döntéseihez, miért jó biznisz ez külföldi spekulánsoknak? És végső soron jó ez a magyar gazdaságnak, vagy lassan többet árt, mint használ? Erről szól a Hol a Pénz? legújabb adása.
fel 0 le
Index Index

hol a pénz #20 Elég bátor klímaügyben a kormány?

A Hol a Pénz? legújabb adásában Kaderják Péter energia- és klímaügyi államtitkárral és Perger Andrással, a Greenpeace szakértőjével beszélgettünk a kormány legújabb klímastratégiájáról.
fel 0 le
Index Index

Einstand vagy hőstett volt a magyar pénzügyi rendszer legnagyobb átalakulása?

A Hol a Pénz? legújabb adásában átbeszéljük, miért is indult és hogyan is zajlott a takarékszövetkezetek nemrég elég nagy informatikai blamában végződő integrációja.
fel 0 le
Index Index

Orbán nagyon rövid pórázon tudja tartani az ellenzéki önkormányzatokat

A Hol a Pénz? legújabb adásából kiderül, hogy hol tud beakasztani a kormány az ellenzéki önkormányzatoknak, ha tényleg ez a szándéka.
fel 0 le
Index Index

Komoly gondot okozhat még Orbánéknak a klímaváltozás

Milyen politikai és gazdasági feszültségeket okozhat a klímaváltozás Magyarországon a jövőben?
fel 0 le
Index Index

Kinek jöhet be az MNB legújabb ötlete?

A Hol a Pénz? legújabb adásában a Deloitte szakértőivel beszélgetünk arról, hogy miért akar az MNB magyar vállalatoktól kötvényeket vásárolni.
fel 0 le
Index Index

A NER az informatikai piacot is bekebelezi?

A Jászai–Mészáros-féle 4iG megveszi a T-Systems céget a Magyar Telekomtól, ezzel benyomulva az informatikai ás távközlési piacra. De miért éri meg ez az üzlet a két félnek és mit szól ehhez a piac? Erről beszélgetünk a Hol a Pénz? legújabb adásában.
fel 0 le
Index Index

A magyar piac nem bír el több fesztivált

A Hol a Pénz legújabb adásában Kádár Tamással, a Sziget főszervezőjével beszélgettünk arról, hogy ki volt a Sziget legdrágább fellépője és hogy hogyan alakul a magyar fesztiválpiac.
fel 0 le
Index Index

Nincs könnyű megoldás a Trump-Huawei háborúban

A Hol a Pénz? podcast legújabb adásában azt beszéljük át, miért haragszik az amerikai kormány a kínai Huawei-re és mi lehet ennek a technológiai hidegháborúnak a vége.
fel 0 le
Index Index

Hol a Pénz? #12 - Kétszázzal száguldottunk bele a betonfalba

Király Júliával beszélgettünk arról, milyen volt a válság alatt az MNB alelnökének lenni és hogy mit lehetett volna kezdeni a devizahitelekkel. Hallgatható és olvasható interjú.
fel 0 le
Index Index

Hol a pénz? #11 Túlnőtte magát a Mészáros-birodalom?

A Hol a Pénz? legújabb adásában azt mutatjuk be, hogy lett Mészáros Lőrinc neve fizetőeszköz és hogy milyen egyedülálló módon működik a körülötte kialakult cégbirodalom.
fel 0 le
Index Index

Katonakutya-temető, kivifarm és egyéb rejtélyek nyomában

A Hol a Pénz legújabb adásában az Index Mi Vidékünk projektjét vezető újságíróival beszélgettünk arról, hogy milyen csodákat lehet találni Zala megyében.
fel 0 le