#iib

444 444

Ki akarják szorítani Magyarországról az orosz befolyású bankot az amerikaiak, hiába tett újabb engedményeket az Orbán-kormány

Az amerikaiakat nagyon idegesíti és a briteket is zavarja a Nemzetközi Beruházási Bank Budapestre költözése. Eddig arról volt szó, hogy diplomáciai mentességet kapnak a bank munkatársai, ezt mondták a bank vezetői is, de a kormány szerint mégsem lesz ilyen.
fel 0 le
444 444

Orbán ígért valamit Putyinnak, de Amerika közbeszólt

Az amerikaiakat nagyon idegesíti a Budapestre költöző, orosz hátterű beruházási bank. A kormány diplomáciai mentességet ígért a banknak, de a jelek szerint ez nem megy olyan könnyen.
fel 0 le
444 444

Laszlóczki Imrét nevezték ki az orosz vezetésű bank Magyarországot képviselő igazgatósági alelnökévé

Az 58 éves vezető 1987-ben, a Moszkvai Állami Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének diplomáciai karán, arab-angol szakon végzett.
fel 0 le
444 444

Orbán megígérte az USA-nak, nem engedi a Szabadság térre az orosz hátterű bankot, és a titkosszolgálatot is rájuk állítja

A miniszterelnök sok mindent ígért titokban a Budapestre költöző orosz vezetésű IIB miatt aggódó amerikaiaknak. Közben pedig a kormány Washingtonban próbálja puhítani az amerikai képviselőket, hogy minden rendben a sokaknak gyanús bankkal.
fel 0 le
444 444

A Budapestre költöző orosz bank vezetője már akkor is elmondja, hogy nem kém, ha nem is erről kérdezik

Kezdetben 50-60 emberük dolgozik majd Budapesten.
fel 0 le
444 444

Putyinhoz bekötött pénzügyi óriás sejlik fel a Budapestre költöző bank mögött

Bár a magyar kormány igyekszik elhitetni, hogy az IIB valójában nem is orosz irányítás alatt áll, elég sok jel utal erre. Például szoros kapcsolatban állnak a Kreml szoros kontrollja alatt lévő VTB nevű óriásbankkal.
fel 0 le
444 444

Gyorsan aktivizálódik az orosz vezetésű bank Budapesten, hiába van miatta nemzetközi idegeskedés

Már júniusban érkezhet Budapestre az IIB nevű bank, amelynek vezetésébe bekerült az a Boros Imre, akinek titkosszolgálati vádak miatt tört meg politikai pályája évekkel ezelőtt. Közben az Orbán-kormány már tárgyal arról, hogy Magyarország csatlakozzon egy másik orosz vezetésű bankhoz.
fel 0 le
444 444

A MOL, a MET, az OTP, a Takarékbank és az Eximbank is üzletelt már a Nemzetközi Beruházási Bankkal

A részben orosz tulajdonú bank közleményt adott ki arról, hogy nem kémszervezet.
fel 0 le
444 444

Az amerikai ENSZ-nagykövettel és az orosz külügyminiszterrel is tárgyalt Szijjártó Péter

Az amerikaival arról állapodtak meg, hogy a migráció rossz, az orosszal pedig arról, hogy az orosz pénzügyi terjesztedés Magyarországon jó.
fel 0 le