#insta24

24.hu 24.hu

Összeszorított farpofái repítették a csúcsra a ma 60 éves Jean-Claude Van Damme-ot

Harcművészeti filmek repítették a csúcsra, de többet is tudott a pörgőrúgásoknál. A videókorszak világsztárját köszöntjük.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Háborúban nem lehet várost vezetni

Tavaly ősszel jó néhány Balaton-parti településen új vezetőket választottak, azóta viszont sorra oszlanak fel a képviselő-testületek. Vasárnap Balatonfűzfőn is időközi választást tartanak, ahol a testületben lévők jó ideje egymás alatt is vágják a fát. A jelenlegi és a volt polgármester között évek óta húzódó, kibékíthetetlen feszültség ellehetetlenítette az önkormányzat működését. Riport.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Óriáshullámok teszik kaotikussá a magyarországi időjárást

Egyre enyhébb teleket, extrém hidegbetöréseket, őszi és tavaszi negatív csúcsokat, valamint pontatlanabb előrejelzéseket ígér a klímaváltozás Magyarországnak.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Nem a gép tesz fényképésszé, hanem a gondolkodás” – Tóth József Füles retró reklámplakátjai

A műterem a mosókonyhában volt, a (sztár)manökenek saját magukat sminkelték, és Photoshop sem volt. Tóth József Füles mesél a Fortepanra felkerült korabeli reklámfotóiról.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Falus András: Az oltásellenesség felér egy gyilkossági kísérlettel

A magyarok oltásellenességének indokai anekdotákban gyökereznek, a valóságban múló kellemetlenség áll szemben emberi életekkel – Falus András professzort kértük, segítsen tiszta vizet önteni a pohárba.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Össznépi fürdőzés a panelházak között és mediterrán hangulat Ceaușescu Romániájában

Szocialista ringlispíl, fekete-fehér majális, baráti kirándulások és családi utazások egy egyre inkább elreteszelt világban. Csak néhány évtizeddel ezelőtti, mégis alig ismert számunkra az a Nagyvárad, amibe egy amatőr fotós lencséjén keresztül leshetünk be.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ő vezeti a küzdelmet a szerelemvízumért

Interjú Balogh Ákossal, aki petíciót indított, hogy egyszerűbben utazhassanak és találkozhassanak egymással a nem házas, más országokban élő párok.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Láttam a várandós feleségem szemében, hogyha fél órán belül nem ehet, megnyúz valakit”

Megkértük olvasóinkat, írják meg lapunknak, milyen élményeket szereztek, amennyiben átestek koronavírusteszten, illetve miként élték meg a házi karantént.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kiket rabolnak el egymástól a pártok? És kik az elcsábíthatatlanok?

A 2018-as Fidesz-szavazók 95 százaléka most is a kormánypártokat választaná, míg a Jobbik akkori szavazóinak csak a negyedét tudhatja maga mögött 2020 nyarán. Az ellenzéki szavazók jó része úton van, nem tömörül egy párt körül.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Ha úgy maradok, hosszában vág ketté a vonat, ha elfordulok, keresztben”

Munkahelyi balesetben veszítette el mindkét lábát, rokkantnyugdíjasként sokszor a mindennapokban is komoly akadályokkal szembesül. Mikor értelmes elfoglaltságot keresett magának, végül a sportot választotta. A 49 éves paraúszó nemrég azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy átúszta az Európát Ázsiától elválasztó Boszporuszt. „Rocky", azaz Patkás Tamás felidéz néhány pillanatképet az életéből.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Bodó Viktor: Nincs értelme tárgyalni Vidnyánszkyékkal

Letűnt, hiteltelen figurák jelölték ki ellenségnek az SZFE-t, ez egyre világosabb lesz, mert a hallgatók ellenállnak. Ezt mondja Bodó Viktor, aki úgy érzi, már rég meg kellett volna szólalnia. Interjú.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egy ideológiai változást próbálnak előkészíteni – Vidnyánszkyval tárgyalt a lemondott vezetőség

Egyelőre a vita nem tud elmozdulni a holtpontról.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ötven éve nyílt meg a Zugligeti Libegő, amit majdnem Puszivasútnak neveztek el

A kis híján Puszivasútnak vagy Drótcsacsinak elnevezett vonalat 1970. augusztus 19-én adták át, másnap pedig már az utasok is használhatták.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nem határon túli, hanem határtalanul magyar

Öt erdélyi születésű, Magyarországon élő közismert írót, költőt mutatunk be, akiknek művészetét erősen áthatotta a kisebbségi lét.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Ötvenöten zsúfolódtunk össze egy cellában, enni 36 óra után kaptunk először”

A 24.hu helyi újságírók közreműködésével tudott kapcsolatba lépni egy csütörtökön szabadon engedett fehérorosz nővel, aki arról beszélt, embertelen körülmények között tartották fogva őket, pedig nem is tüntettek.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Disznótelepről az elnökségig: Lukasenka Putyinnak kell, nem a belaruszoknak

A rendszerváltáskor az egyetlen fehérorosz parlamenti képviselő volt, aki a Szovjetunió felbomlása ellen szavazott. Kicsoda Aljakszandr Lukasenka, és miért függ állama ma is Moszkva kegyétől?
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ne felejtsük el: a klímakrízis nagyobb veszélyt jelent, mint a koronavírus

Mintha a környezeti szempontok sokkal kevésbé számítanának most, mint a járvány előtt. Van ok az aggodalomra.
fel 0 le