#jair bolsonaro

444 444

Bolsonaro oltás nélkül megy az ENSZ közgyűlésére, pedig így nem is lehetne ott

Jair Bolsonaro brazil elnök, aki nem kapott oltást a koronavírus ellen, közölte csütörtökön a közösségi médiában, hogy a jövő héten ott lesz az ENSZ Közgyűlésének ülésszakán, ő fogja mondani a megnyitó beszédet, noha az ülésen a helyi szabályozás szerint csak beoltott politikusok lehetnek jelen.Bolsonaro hozzátette, hogy a járvány brazíliai kezeléséről, a mezőgazdaságról és az energiaiparról fog beszélni.A New York-i hatóságok szerdán jelentették be,...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Brazil főbíró: Bolsonaro már a demokráciát támadja

A brazil legfelsőbb bíróság elnöke szerint az államfő bűncselekményt követett el. The post Brazil főbíró: Bolsonaro már a demokráciát támadja first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Bolsonaro a demokráciát támadja a brazil legfelsőbb bíróság elnöke szerint

Luiz Fux azt mondta, a legfelsőbb bíróság nem fogja eltűrni a döntései jogosságát vitató fenyegetéseket. Elutasította Jair Bolsonaro bírálatait, és a demokrácia elleni támadásnak nevezte, hogy a brazil elnök a legfelsőbb bírósági döntések semmibevételére buzdította a polgárokat a keddi tüntetéseken. Szerinte ez olyan bűntény, amellyel a kongresszusnak is foglalkoznia kell.Tízezrek vettek részt a brazíliai nagyvárosokban kedden, a függetlenség napján...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Jair Bolsonaro: Börtönbe zárnak, megölnek vagy győzni fogok

A brazil elnök felhívására több mint egy tucat városban voltak hatalmas tömegeket megmozgató rokonszenvtüntetések. The post Jair Bolsonaro: Börtönbe zárnak, megölnek vagy győzni fogok first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Bolsonaro rendelettel védené az álhíreket

Rendeletben lép fel a közösségimédia-cégekkel szemben Jair Bolsonaro brazil elnök. A szólásszabadságra hivatkozva előrja, hogy csak alapos indoklással távolíthatnak el posztokat és felhasználói fiókokat, kérdés, mit jelent ez pontosan, illetve ki és hogyan fogja betartatni. Bolsonaro szerint a profilok „önkényes törlése” miatt van szükség az új szabályra, de valójában azért haragudhat a techcégekre mert a járvány során többször eltávolították a...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Bolsonaro három alternatívája: halál, börtön vagy választási győzelem

Így készül a jövőre. The post Bolsonaro három alternatívája: halál, börtön vagy választási győzelem first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Évtizedes csúcsot ért el az erdőirtás az Amazonas brazíliai térségében

2020 augusztusa és 2021 júliusa között évtizedes csúcsot ért el az erdőirtás az Amazonas brazíliai térségében.Az Imazon brazil kutatóintézet legfrissebb jelentése szerint az esőerdőkből 10 476 km2-t irtottak ki az elmúlt egy évben, miközben világszerte egyre nagyobb aggodalomra ad okot a Jair Bolsonaro elnök 2019-es hivatalba lépése óta felgyorsult erdőirtás.A 2020 augusztusa és 2021 júliusa között kiirtott 10 476 km2-nyi esőerdő hétszer akkora, mint...
fel 0 le
444 444

Bolsonarót kiengedték a kórházból

Jair Bolsonaro brazil elnököt négy nappal ezelőtt szállították kórházba, az első információk szerint azért, mert tíz napja folyamatosan csuklott, majd kiderült, hogy valójában bélelzáródása van.„Csak Isten távolíthat engem el abból a székből”– mondta Bolsonaro hivatalára utalva, amikor elhagyta a kórházat. Hozzátette, már az első napon haza akart menni, de nem engedték, és reménykedik abban, hogy napokon belül már grillezett bordákat fog enni.Amióta a...
fel 0 le
444 444

Bolsonaro csuklásából bélelzáródás lett

Szerda este még arról szóltak a hírek, hogy Jair Bolsonaro brazil elnököt azután szállították kórházba, hogy több mint tíz napja csuklik, az MTI viszont már azt írja, Bolsonarót bélelzáródás miatt kezelik egy Sao Paulo-i magánkórházban.A kórház orvosi csapata egyelőre csak annyit közölt, „a klinikai, laboratóriumi és képalkotó vizsgálatokat követően az elnök egyelőre kórházban marad”, illetve hogy „további vizsgálatokra” van szükség, hogy megtudják,...
fel 0 le
444 444

10 napja csuklik Jair Bolsonaro

Jair Bolsonaro brazil elnököt hasi fájdalomra panaszkodva vitték be egy katonai kórházba Brazíliavárosban, miután több mint 10 napja csuklásrohamok gyötrik. A 66 éves férfit 48 órára megfigyelés alá helyezik, hogy kiderüljön, mi okozza a csuklást. (Guardian)
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kórházba került Jair Bolsonaro brazil elnök

Néhány éve hasbaszúrták, azóta sok probléma van az egészségével. The post Kórházba került Jair Bolsonaro brazil elnök first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Brazília vezető konzervatív lapja már Bolsonaro elmozdítását követeli

Növekvő elégedetlenség, szorul a hurok a brazil elnök körül. The post Brazília vezető konzervatív lapja már Bolsonaro elmozdítását követeli first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Bolsonaro népírtó” – Tízezrek tüntettek a brazil elnök ellen

A Sao Paulo-i megmozdulásokon például „Bolsonaro népírtó” és „Igen a védőoltásokra” feliratú transzparenseket lehetett látni. Ez a The post „Bolsonaro népírtó" - Tízezrek tüntettek a brazil elnök ellen first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Megint megbírságolták Bolsonarót, mert nem viselt maszkot

A brazil elnök nem először szegte meg az előírásokat. The post Megint megbírságolták Bolsonarót, mert nem viselt maszkot first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Soha nem akart vakcinát venni a brazil elnök

Bolsonaro a természetes nyájimmunitás kialakulásában bízott. The post Soha nem akart vakcinát venni a brazil elnök first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Megállíthatatlannak tűnik az erdőirtás az Amazonas-medencében

elmúlt öt év áprilisai közül az ideiben volt a legnagyobb mértékű az erdőirtás Brazíliában.
fel 0 le
444 444

Brazília elnöke egy nap alatt megszegte a klímacsúcson tett ígéretét

A klímacsúcson azt ígérte, hogy több forrást biztosít az erdőirtások megelőzésére, hogy aztán másnap benyújtsa költségvetési javaslatát, amiben semmi ilyenről nincs szó.
fel 0 le
24.hu 24.hu

DiCaprio és Katy Perry győzködi Bident, ódzkodjon a brazil elnöktől

Jó pár híresség írt nyílt levelet az amerikai elnöknek, kérvén, ne egyezkedjen az amazóniai erdőirtásokat elősegítő Jair Bolsonaróval. The post DiCaprio és Katy Perry győzködi Bident, ódzkodjon a brazil elnöktől first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Bolsonaro kormánya arra kéri a brazil nőket, hogy ha lehet, inkább később vállaljanak gyereket

A kormány szakértői úgy tartják, hogy a brazil variáns veszélyesebb a terhes nőkre, bár erről egyelőre nem készült kutatás.
fel 0 le
444 444

Először volt több mint 4000 áldozata a járványnak Brazíliában

Hatalmas a terhelés a kórházakon, de Bolsonaro nem akar újabb korlátozásokról hallani.
fel 0 le