#jeff bezos

24.hu 24.hu

Az örök élet titkát kutatja Jeff Bezos új cége

Az Amazon vezetője egy orosz techguruval, Jurij Milnerrel állt össze, hogy megállítsák az öregedést. The post Az örök élet titkát kutatja Jeff Bezos új cége first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Az Amazon megszüntetné a sofőrök marihuánatesztjét, hogy többen jelentkezzenek a munkára

Az Amazon arra kéri azokat a futárcégeket, akik üzemeltetik az autóikat, hogy hagyjanak fel a tesztekkel, amik kimutatják, fogyasztott-e füvet a sofőr. A cég számítása szerint, ha nem szűrnék ki a marihuánafogyasztókat, akkor négyszer annyian jelenkeznének az állásra, mint most. A futárokból egyre nagyobb a hiány leginkább azért, mert nagyon alacsony a fizetésük más sofőrmunkákhoz képest. Iskolabuszokon például 20 dollárt lehet keresni óránként, míg az...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Miniatűr másolat készült Jeff Bezos péniszalakú rakétájáról

Az internet már nem is kíméli. The post Miniatűr másolat készült Jeff Bezos péniszalakú rakétájáról first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Muskot, Bezost és Bransont is meghívják a filmeseket szállító orosz űrhajó kilövésére

Az űrrajongó milliárdos trió is részt vehet a film- és űrhajózástörténeti eseményen. The post Muskot, Bezost és Bransont is meghívják a filmeseket szállító orosz űrhajó kilövésére first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Fontos küldetéshez választotta ki a NASA a SpaceX rakétáját

Az Europa Clipper nevű missziót 2024 októberében tervezik útnak indítani. The post Fontos küldetéshez választotta ki a NASA a SpaceX rakétáját first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

A milliárdosok űrversenye a légszennyezés növekedéséhez vezethet

A milliárdosok űrversenye a légszennyezés növekedését hozhatja: egy rakétaindítás akár 300 tonna szén-dioxid kibocsátásával jár az atmoszféra felső részébe, ahol évekig megmarad – írja a Guardian.Richard Branson angol milliárdos július 11-én a Virgin Galactic fedélzetén járt a világűr peremén, az űrhajójuk kb. 86 km-es magasságba ért el. Jeff Bezos, az Amazon alapítója hasonló útra készül kedden. Mindkét üzletember az űrutazások jelentős...
fel 0 le
444 444

Richard Branson csak azért is előbb akar felmenni a világűrbe, mint Jeff Bezos

Richard Branson angol milliárdos július 11-én repül a világűr peremére - írja a BBC. Branson cége, a Virgin Galactic által az Egyesült Államokban két évtizede fejlesztett Unity rakéta hátsó ülésén lesz utas. Az űrjármű 90 kilométeres magasságig fog feljutni, a fedélzetén utazók így kapnak pár percnyit a súlytalanságból, és megnézhetik a Föld görbületét. Branson kereskedelmi űrutazási szolgáltatást akar indítani. Nagyjából 600-an már be is fizették az...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Jeff Bezos is beszállt a fúziós energiába

A milliárdos egy brit kísérleti fúziós reaktort támogat. The post Jeff Bezos is beszállt a fúziós energiába first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Petíció indult, hogy az Amazon-vezér vegye meg és egye meg a Mona Lisát

Jeff Bezosnak elvben nem okozhatna gondot, hogy beruházzon a világ talán leghíresebb festményére. The post Petíció indult, hogy az Amazon-vezér vegye meg és egye meg a Mona Lisát first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

28 millió dollárt fizetett valaki azért, hogy Jeff Bezosszal utazhasson az űrbe

Egy licitáló 28 millió dollárt, azaz kb. 8,05 milliárd forintot fizetett azért, hogy július 20-án Jeff Bezosszal és Bezos testvérével utazhasson az űrbe - írja a Guardian. Az Amazont alapító Bezos űrutazással foglalkozó cége, a Blue Origin július 20-án küld majd rakétát a világűrbe, hogy egy automatizált 11 perces repülés után visszatérjen a földre.A rakétán 6 hely van, az egyiken a világ leggazdagabb embere (Bezos) ül majd, a másodikon Bezos testvére,...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Valaki nyolcmilliárd forintot fizet, hogy felmehessen Jeff Bezossal az űrbe

28 millió dolláros ajánlatot tett egy névtelen licitáló. The post Valaki nyolcmilliárd forintot fizet, hogy felmehessen Jeff Bezossal az űrbe first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Így ússzák meg az adófizetést a világ leggazdagabb emberei

A hatályos amerikai jogszabályok szerint számos olyan legális módszer létezik, amellyel a leggazdagabbak a minimálisra tudják csökkenteni a személyi jövedelemadójuk nagyságát, sőt, az is előfordul, hogy hiába nőtt a vagyonuk, semmit nem kell fizetniük. The post Így ússzák meg az adófizetést a világ leggazdagabb emberei first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

A leggazdagabb amerikaiak gyakorlatilag nem fizetnek adót

A 25 leggazdagabb amerikai, köztük Jeff Bezos, Michael Bloomberg és Elon Musk elenyésző, többek esetében csaknem nullával egyenlő szövetségi adót fizettek be a közösbe 2014 és 2018 között. Ez azokból az adóhatósági (I.R.S.) adatokból tudható, amelyet a ProPublica nevű oknyomozó újság szerzett meg.Az Egyesült Államok leggazdagabb emberei mindössze 13,6 milliárd dollár adót fizettek be, miközben összesen 401 milliárd dollárral nőtt a vagyonuk ebben az...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kiszivárogtatott bevallásaik szerint az amerikai szupergazdagok kevesebbet adóznak, mint egy átlagember

Voltak évek, amikor Elon Musk és Jeff Bezos egyáltalán nem fizettek jövedelemadót. The post Kiszivárogtatott bevallásaik szerint az amerikai szupergazdagok kevesebbet adóznak, mint egy átlagember first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Jeff Bezos júliusban kiruccan az űrbe

július 20-án, az öccse, Mark társaságában Jeff Bezos elhagyja a Földet, legalábbis egy kis időre, az űrtechnológiát fejlesztő cége rakétáján ugyanis az űrbe fog utazni - ezt jelentette be hétfőn az Instagram oldalán bolygónk leggazdagabb embere. "Öt éves korom óta arról álmodozom, hogy eljutok az űrbe. Július 20-án a testvéremmel neki is indulok. A legnagyobb kaland, a legjobb barátommal"- írja az 57 éves, nagyjából 187 milliárd dollár vagyonnal bíró...
fel 0 le
24.hu 24.hu

A világ leggazdagabb embere kilövi magát az űrbe

Jövő hónapban lesz a nagy utazás. The post A világ leggazdagabb embere kilövi magát az űrbe first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Jeff Bezos megérti, hogy Joe Biden adót emelne, és támogatja a társasági adó emelését

Azért várjuk ki a végét, hiszen az Amazon 2018-ban és 2019-ben például 1 dollár adót sem fizetett be az amerikai szövetségi költségvetésbe.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A világ leggazdagabb embere is támogatja, hogy az USA-ban megemeljék a társasági adót

Jeff Bezos szerint ezzel hozzá tudnak járulni az infrastruktúra-fejlesztéshez. The post A világ leggazdagabb embere is támogatja, hogy az USA-ban megemeljék a társasági adót first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Még mindig Jeff Bezos a leggazdagabb a Forbes milliárdos-toplistáján, Mészáros Lőrinc a 2035. helyen áll

A nagyon gazdagoknak sokkal, de sokkal több lett a vagyona, mint eddig bármikor.
fel 0 le
444 444

Az Amazon és a szakszervezeti mozgalom jövője is eldőlhet egy alabamai raktárban

Hamarosan kiderülhet, hogy megalakulhat-e az első szakszervezet egy amerikai Amazon raktárban. A cég eddig mindent megtett, hogy ezt elkerülje, de most lehet, hogy túl nagy a politikai ellenszél.
fel 0 le