#jogi elemzés

24.hu 24.hu

Bika, Gréta, Dodó – még a kábítószereknél is veszélyesebbek

A köznapi nyelvben a drog szót igen tágan értelmezzük. A jog azonban nem használhat ilyen kevéssé pontos, nem egyértelmű fogalmakat, a büntetőjog különösen nem. Sándor Zsuzsa rendet tesz a jogi definíciók között.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Most épp a bíróságokat kapja be a kisgömböc

A magyar bíróságok függetlenségének kormányzati felszámolása évek óta tart. A baj sokkal nagyobb annál, mint ahogy azt a közvélemény érzékeli. Sándor Zsuzsa elemzése.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Miért ilyen elnéző az ügyészség a pedofil képekkel lebukó nagykövettel?

Egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték első fokon Kaleta Gábor volt perui nagykövetet, akinek a számítógépén 19 ezer gyermekpornográf felvételt találtak. Tényleg túl enyhe az ítélet? És ha igen, akkor miért?
fel 0 le
24.hu 24.hu

Inkább felszámoljuk a tranzitzónát, mint hogy betartanánk az uniós verdiktet

Két menedékkérő család 464, illetve 526 napot töltött őrizetben a röszkei tranzitzónában. Jogszerűtlenül – állapította meg az unió bírósága, mire a magyar kormány durcásan reagált. Sándor Zsusza elemzése.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Koronavírus: A salátatörvény már ki is jelölte, mennyire lehet rugalmas egy gumiszabály

Vajon tényleg az a 133 ember a legbátrabb az országban, akik parlamenti képviselőként lemondtak annak még az elvi lehetőségéről is, hogy ellenőrizzék a tőlük független végrehajtó hatalmat? Sándor Zsuzsa elemzi a felhatalmazási törvényt.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Koronavírus: Csak óvatosan, a különleges jogrenddel vissza is lehet élni!

Jogilag jelenleg válság- és veszélyhelyzet is van Magyarországon. Utóbbival különleges jogrend is jár. De mit jelent ez konkrétan? Sándor Zsuzsa elemzése.
fel 0 le