#karikó katalin

444 444

Kétes gyógyszereket reklámoznak Karikó Katalin-fotókkal és álinterjúkkal, a kutató kénytelen volt kiadni egy közleményt

Nem adta a nevét. Nem is fogja.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Karikó Katalin, Böjte Csaba és Szilágyi Áron is magas rangú állami kitüntetést kapott

Karikó Katalin és Szilágyi Áron a Magyar Szent István rend, Böjte Csaba a Magyar Becsületrend új kitüntetettje. The post Karikó Katalin, Böjte Csaba és Szilágyi Áron is magas rangú állami kitüntetést kapott first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Novák kitüntette a nemzet példaképeit: Böjte Csabát, Karikó Katalint és Szilágyi Áront

A köztársasági elnök szerint olyan példaképek kellenek, akik olyanok mint mi, mégis többek és jobbak nálunk.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Karikó Katalin kapta idén a Neumann Professzori címet

A kitüntetéssel a kutatóbiológus több évtizedes munkáját díjazták. The post Karikó Katalin kapta idén a Neumann Professzori címet first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Így ölelkezik Karikó Katalin és Tom Hanks a Harvard díszdoktori avatóján

Hatan kaptak díszdoktori címet az amerikai egyetemen, köztük a magyar kutató is. The post Így ölelkezik Karikó Katalin és Tom Hanks a Harvard díszdoktori avatóján first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Díszdoktori címet kapott Karikó Katalin és Tom Hanks a Harvardon

Ha már ott voltak, összeálltak az utóbbi idők legjobb fotójára.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Karikó Katalin kapta a Semmelweis Budapest Awardot

Az elismerést a Covid-vakcina kifejlesztésében játszott szerepével érdemelte ki. The post Karikó Katalin kapta a Semmelweis Budapest Awardot first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kanada egyik legnagyobb presztízzsel rendelkező orvosi elismerését kapta Karikó Katalin

A Gairdner Alapítvány nemzetközi díját az mRNS technológia kifejlesztésében végzett munkájáért ítélték idén a magyar kutatónak. The post Kanada egyik legnagyobb presztízzsel rendelkező orvosi elismerését kapta Karikó Katalin first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Svéd kutató nyerte idén az orvostudományi Nobel-díjat

Október 3-án jelentették be, hogy kik kapján idén az orvostudományi és élettani Nobel-díjat. The post Svéd kutató nyerte idén az orvostudományi Nobel-díjat first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A héten mutatják be az új Nobel-díjasokat, Karikó Katalin is esélyes

Október 3. és 10. között jelentik be, hogy kik kapják idén a Nobel-díjakat. The post A héten mutatják be az új Nobel-díjasokat, Karikó Katalin is esélyes first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Karikó Katalin otthagyja a BioNTechet

A világhírű magyar biokémikus több időt szeretne szentelni a tudományos munkára. The post Karikó Katalin otthagyja a BioNTechet first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Újra a tudományos munkával foglalkozna, elhagyja a Biontech-et Karikó Katalin

Otthagyja a Biontech-et a cég alelnöke, Karikó Katalin, jelentette be a Nők lapjának adott interjújában. A magyar biokémikus a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiája szabadalmaztatója.Annyit mondott csak, hogy szeptember végén befejezi, de arról nem beszélt, hogy hol folytatja. „Új feladatok várnak rám, elsősorban szeretnék végre a tudományos munkában újra elmélyülni, mert az elmúlt másfél évben kevesebb idő jutott erre.”Azt is mondta, hogy nem...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Visszaéltek Karikó Katalin nevével és fényképével

Gombás megbetegedésekkel kapcsolatos szerek, készítmények reklámjában. The post Visszaéltek Karikó Katalin nevével és fényképével first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Karikó Katalin kapta az Európai Feltalálói Díjat

Életműve elismeréseként Karikó Katalin biokémikus kapta az Európai Feltalálói Díjat – közölte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.A méltatás szerint Karikó Katalin az Európai Szabadalmi Hivatal (European Patent Office – EPO) által adományozott díjat több mint négy évtizedes munkásságáért, és főként a módosított mRNS-sel kapcsolatos kutatómunkájáért érdemelte ki, amivel utat nyitott a Covid-járvány megfékezését elősegítő vakcinák kifejlesztésében. Az...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Újabb neves díjat kapott Karikó Katalin

Ezúttal az Európai Feltalálói Díjat ítélték oda a magyar kutatónak. The post Újabb neves díjat kapott Karikó Katalin first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A koronavírus-vakcinák alapját adó magyar találmány miatt ad ki emlékérméket a Nemzeti Bank

Két címletben is elérhetők lesznek. The post A koronavírus-vakcinák alapját adó magyar találmány miatt ad ki emlékérméket a Nemzeti Bank first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az elmúlt 10 év legfontosabb felfedezésének díját kapta két magyar kutató tanulmánya

A lipid nanopartikulába csomagolt, módosított nukleozidokat tartalmazó mRNS-en alapuló első vakcina „kiértékelése” több intézmény kutatóinak az The post Az elmúlt 10 év legfontosabb felfedezésének díját kapta két magyar kutató tanulmánya first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Árvízi évfordulón kap díjat Karikó Katalin

Abban a városban, ahol diplomát szerzett: Szegeden. The post Árvízi évfordulón kap díjat Karikó Katalin first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Újabb díjat kapott Karikó Katalin

Életműért járó Arany Nyíl-díjjal tüntették vasárnap Bécsben a magyar biokémikust. The post Újabb díjat kapott Karikó Katalin first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Karikó Katalin kapta meg a Solvay-díjat

Az oltásokban használt mRNS-technológia terén végzett úttörő kutatásáért Karikó Katalinnak ítélték oda az idei, 300 ezer eurós (107 millió forint) Tudomány a Jövőért Solvay-díjat (Science for the Future Solvay Prize) – közölte a belga cég.A közlemény szerint Karikó Katalin a szintetikusan előállított hírvivő RNS (mRNS) biokémiai módosításával kapcsolatos munkája tette lehetővé a vakcinák gyors kifejlesztését. A kutatásait leginkább a Pfizer/BioNTech és...
fel 0 le