#kávé

24.hu 24.hu

Figyelmeztet az orvos, ne kávéval kezdjük a napot

Több értelme van későbbre halasztani. The post Figyelmeztet az orvos, ne kávéval kezdjük a napot first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Használd jól a kávégépedet! (x)

5 fő tényező befolyásolja a kávéd ízét: a választott kávészemek, az őrlési finomság, a felhasznált kávémennyiség, a víz hőmérséklete és mennyisége. The post Használd jól a kávégépedet! (x) first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Akadozhat a világ kávéellátása a vietnámi járványügyi korlátozások miatt

Akadozhat a világ kávéellátása, mert a delta variáns terjedése miatt szigorított a járványügyi korlátozásokon a kávéexportőr Vietnám. Az kávéellátási láncok megszakadtak, miután Vietnam, a világ második legnagyobb kávéexportőre, szigorította a járványügyi lezárásokat Ho Si Minh-város kikötőjében, valamint korlátozásokat vezetett be a Közép-Felvidék egyes kávétermelő területein.A Vietnami Kávé-Kakaó Szövetség arra kérte a kormányt, hogy enyhítsen a...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Vietnam miatt súlyosbodnak a világ kávéellátási gondjai

Zárlat alatt a robuszta kávé egyik legjelentősebb exportőre. The post Vietnam miatt súlyosbodnak a világ kávéellátási gondjai first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Patti Smith és Krasznahorkai László kávéztak egyet Velencében

Az énekesnő/író/punklegenda kapott némi olvasnivalót is. The post Patti Smith és Krasznahorkai László kávéztak egyet Velencében first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A brazil szárazság miatt méregdrága lehet idén a kávé

Nemrég az arabica kávébab árfolyama négy és fél éves csúcson is állt, ami 70 százalékos növekedést jelent tavalyhoz képest. The post A brazil szárazság miatt méregdrága lehet idén a kávé first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

A pusztító brazil szárazság miatt drágulhat idén a kávé

Az elmúlt időszakban nagyot drágult a kávé, csak ezt a fogyasztók még nem tapasztalták meg: Brazíliában közel 100 éve nem volt annyira súlyos szárazság, mint amit idén tapasztaltak, emiatt pedig a kávébabpiacon hiány alakult ki.A Financial Times cikke szerint New Yorkban az arabica kávébab spekulációs árfolyama négy és fél éves csúcson is állt, ami 70 százalékos növekedést jelent tavalyhoz képest. Azóta ugyan az árfolyam kicsit lejjebb csúszott, de még...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kiderült, a presszót vagy a tejeskávét szeretik-e jobban a magyarok

Kávéfogyasztási felmérés készült. The post Kiderült, a presszót vagy a tejeskávét szeretik-e jobban a magyarok first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egy újra felfedezett kávéfaj segíthet a klímaváltozás ellen

A faj jól tűri a szárazságot és részben immunis a kávérozsda nevű betegséggel szemben. The post Egy újra felfedezett kávéfaj segíthet a klímaváltozás ellen first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Régi-új kávéfaj mentheti meg a kávézást a klímaváltozástól

Nyugat-Afrikában újra felfedezték a Coffea stenophylla nevű növényt, ami ízében az arabica kávéra hasonlít, de jobban viseli a magas hőmérsékletet.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kipróbáltuk az új Nespresso Vertuo-t – még az is ivott kávét, aki nem szereti, mert a crema rabul ejt (x)

A Vertuo termékcsalád többféle csészeméretet, három különböző méretű és 27 féle típusú kávékapszulát kínál. A Nespresso Vertuo egy vadonatúj The post Kipróbáltuk az új Nespresso Vertuo-t – még az is ivott kávét, aki nem szereti, mert a crema rabul ejt (x) first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nespresso Vertuo – a kávézás újraértelmezése otthon (x)

Megérkezett Magyarországra is a kapszulás kávégépek új generációs csodája, a Vertuo, mi pedig kipróbáltuk. Akik szeretik a vastag, barnás árnyalatokban pompázó, ízletes crema réteget a kávé tetején, azoknak az új gép maga lesz a mennyország. The post Nespresso Vertuo – a kávézás újraértelmezése otthon (x) first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Spanyol tipp fogyáshoz: egy erős kávé edzés előtt fél órával fokozza a zsírégetést

Kutatók szerint emellett a délután végzett testmozgás esetében a koffein hatása erőteljesebb, mint a délelőtti mozgásnál.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A bőrkabátos biztosan flat white kávét kér, elég álmos feje van

Vajon megállapítható-e első ránézésre bárkiről, hogy milyen kávéval indítja a napot? Az időjárás, vagy inkább a személyiségünk befolyásolja, hogy milyen kávévariánst választunk? The post A bőrkabátos biztosan flat white kávét kér, elég álmos feje van first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Megerősítették: a túl sok kávé egyenes út a szívbetegséghez

A cafestol nevű vegyület a ludas, a szűrt és instant kávékat lehet nyugodtan inni. Meg persze a többit is, mértékkel. The post Megerősítették: a túl sok kávé egyenes út a szívbetegséghez first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Csökkenti az agy térfogatát a koffein

Viszont az alvást nem befolyásolja a koffeinfogyasztás. The post Csökkenti az agy térfogatát a koffein first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A kávé véd tőle, a koffeinmentes kávé esélyesebbé tesz a szívelégtelenségre

Nem érdemes azonban ész nélkül vedelni a kávét a szívünk egészsége érdekében. The post A kávé véd tőle, a koffeinmentes kávé esélyesebbé tesz a szívelégtelenségre first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A kávé és az étcsoki mosolyt csalnak az arcunkra, de a fánk és a hamburger szomorúvá tesznek

Egyik szemünk sír, a másik nevet. The post A kávé és az étcsoki mosolyt csalnak az arcunkra, de a fánk és a hamburger szomorúvá tesznek first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A muszlim exképviselő kávézik és sütizik a gyűlölködőkkel

Melyik magyar politikus vállalná be ezt?
fel 0 le
24.hu 24.hu

A kávé borzasztóan környezetszennyező, de ez most változhat

Súlyarányosan nézve a kávé az egyik legkevésbé fenntartható módon előállítható élelmiszer.
fel 0 le