#kolosi tamás

444 444

Kolosi Tamás a rendszerváltásról és a privatizációról: A lehetőségekhez képest még ez volt a legjobb

Antallék privatizációja sikeres volt, a tőkés átmenet békésen és gyorsan zajlott. A csehek és a lengyelek megoldása sem volt jobb. Itthon viszont az értelmiség az utolsó pillanatig akadályozta a piacosítást a saját érdekszférájában, és utóvédharcai a mai napig tartanak.
fel 0 le
444 444

Zárkózunk Európához, zárkózgatunk, de a lengyelek és a románok még gyorsabban zárkóznak

A rendszerváltás nem volt kudarc, Magyarország szép lassan közelíti Ausztriát és az EU-s életszínvonalat. De látszanak nyugtalanító jelek, és mások gyorsabban tudtak fejlődni. A Társadalmi riport az európai fölzárkózásról.
fel 0 le
444 444

„Az ország prosperitásával kapcsolatos bűncselekmény, ha ezt nem tesszük meg...”

Drámai képet fest a magyar oktatás helyzetéről a hétfőn megjelenő Társadalmi riport. De a társadalmi működés más területein sem sokkal jobb a helyzet: bezárkozó, megmerevedő, „jövősokkos” országban élünk.
fel 0 le
444 444

Elfoglalja az állam a könyvpiacot? Vagy jön az Amazon, és letarolja az egészet?

Erről beszégettek a PIM-ben, ahol L. Simon László egy nemzeti könyvesbolt-hálózat előnyeit ecsetelte, de a sajtót felvásárló „üzletemberekről” is szokatlanul nyíltan beszélt.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Orbánék átvennék a magyar könyvpiacot?

A tusványosi beszéd óta van mitől tartson a két nagy magyar könyvterjesztő. Megveszi őket a Fidesz? Esetleg vadiúj "nemzeti könyvterjesztő" épül fel néhány tízmilliárdból?
fel 0 le