#lakáspolitika

444 444

Januártól indul a kormány új otthonteremtési programja

Öt pontban összegezte Novák Katalin a kormány terveit, aminek részleteit már korábban bejelentették.
fel 0 le
444 444

A járvány is megmutatta, miért kell korlátozni az airbnb-zést Budapesten

A kerületek hamarosan dönthetnek arról, hogy mit kezdenének a náluk működő lakásszállókkal. A fővárosi vezetés egységes szabályozást szeretne, ami csak az év kisebb részében engedné a turisták fogadását. Interjú Misetics Bálinttal, Karácsony Gergely főpolgármester lakáspolitikai főtanácsadójával.
fel 0 le
444 444

Matolcsy György 0 százalékos jegybanki hitellel pörgetné föl a lakásépítéseket

A jegybankelnök szerint hiba volt visszaemelni a lakásépítés áfáját, az ötletével viszont 30-40 ezer új lakást lehetne építeni, és még a demográfiai problémák is megoldódnának.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A budapestiek háromnegyede kivetné a Tiborcz-adót, hogy bérlakások épüljenek a pénzből

A fővárosiak elsöprő többsége azt akarja, hogy legyen több önkormányzati bérlakás, és meglepő módon a kormánypártiak is a gazdagokkal fizettetnék meg ennek az árát. Azt viszont sokkal kevesebben szeretnék, hogy az önkormányzat beleszóljon az albérletárakba.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Durván darálja a középosztályt is a lakhatási válság

Globálisan és Európában is nagy a krízis. A kérdés, hogy megtörnek-e a döntéshozók az egyre nagyobb társadalmi nyomástól.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A lakhatás miatt adósodnak el a magyarok

A lakáspolitika fő eszköze a lakáshitelezés támogatása, de ez csak a jól keresők számára jelent hathatós segítséget, a szegényeket csapdába kergetheti.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Sokkal jobb hely lenne Budapest, ha ezt eltanulná Bécstől

Bécs 1,7 millió lakosának kétharmada él szociális bérlakásban, vagy részesül valamilyen más lakhatási támogatásban. A magyar helyzet ehhez képest tragikus.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az elmúlt nyolc év lakáspolitikája: szegényeknek semmit, gazdagoknak a mindent

Az Orbán-kormány nem foglalkozik az alacsonyabb, a szegényebb középrétegek, valamint a fiatalok lakhatásával. Holott lengyel mintára, egyetlen csoknyi közpénzből (100 miliárd), elkezdhetné megoldani a szegényebbek lakhatási problémáit.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Teljesen más lakáspolitikát ígérnek az ellenzéki pártok

Megkérdeztük a pártokat, mit gondolnak a fiatalok és a szegényebbek lakáshoz juttatásáról, az elszállt albérleti árakról, a rezsicsökkentésről, az ingatlanok energiahatékony felújításáról.
fel 0 le