#lánchíd

444 444

Gigantikus megabréking: mindenki rosszul tudta, igenis van nyelvük a Lánchíd oroszlánjainak

Megtisztítják és aprólékos-hosszadalmas munkával pótolják a Lánchíd kőoroszlánjainak hiányzó részeit – derül ki a RTL Klub riportjából. A 12 tonnás mészkő szobrokat jelenleg is restaurálják, a munka még több mint egy évig tart, 2022 végén kerülnek vissza eredeti helyükre. A pesti oldalon lévők a világháborús bombázás miatt jobban megsérültek, rajtuk többet kell javítani. A restaurálás közben kiderült, hogy a közhiedelemmel ellentétben igenis van nekik...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Lánchíd-felújítás: leemelték az oroszlán fejét

Restaurálás után visszakerülnek az oroszlánok a helyükre. The post Lánchíd-felújítás: leemelték az oroszlán fejét first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ezért nem számolja fel a főváros még dugóban sem a körúti biciklisávokat

Megkezdődött a Blaha Lujza tér felújítása, az eddig is nehézkes budapesti közlekedés még problémásabb lett. A főpolgármester kabinetfőnökét, Balogh Samut nem csak erről kérdeztük, hanem arról is, miért épp most létesítettek összefüggő buszsávot a Hegyalja úton, illetve miért nem adják vissza a jelenlegi helyzetben sem a nagykörúti kerékpársávokat az autósoknak. The post Ezért nem számolja fel a főváros még dugóban sem a körúti biciklisávokat first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Főpolgármesteri Hivatal: A Lánchíd munkaterület, az A-Híd a gazdája, a fényfestőknek velük kellene beszélgetniük

Miután Láng Zsolt a Magyar Nemzetnek arról beszélt, hogy nem érti, a főváros miért nem bocsátja rendelkezésre a Lánchidat augusztus 20-ra, és miért nem adtak engedélyt a híd közelébe tervezett fényhajóra, megkerestük a Főpolgármesteri Hivatalt, segítsenek tisztázni a helyzetet, ugyanis Karácsony Gergely válaszából sem derült ki, pontosan milyen akadálya van a fényfestésnek.Lesták Zsófiától, a Főpolgármesteri Hivatal sajtóreferensétől azt a választ...
fel 0 le
444 444

Láng Zsolt nem érti, a főváros miért nem bocsátja rendelkezésre a Lánchidat augusztus 20-ra, Karácsony egy fotóval reagált

„Tegye fel a kezét, aki tud mondani egy olyan ügyet, amelyet Karácsony Gergely nem a kormánnyal való hadakozásra használt fel! Ugyanis nem gondolom, hogy a Lánchíd közelében egy fényhajó akadályozná a felújítási munkát” – mondta Láng Zsolt a Magyar Nemzetnek, miután kiderült, hogy a főváros nem engedélyezte a Lánchíd fényfestését augusztus 20-án.A Magyar Nemzet azt írja, a fentiek miatt kérdéssel fordultak a fővároshoz, de nem kaptak választ Karácsony...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nem mindennapi politikai akciót hajtott végre három nő a Clark Ádám téren

Nem hagyták annyiban a virágágyás eltüntetését. The post Nem mindennapi politikai akciót hajtott végre három nő a Clark Ádám téren first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Délelőtt emelik ki a Dunából a Lánchídnál a világháborús nagy robbanótestet

Egy sor utcát lezárnak, épületeket ürítenek ki, borul a villamos- és buszközlekedés is a környéken. The post Délelőtt emelik ki a Dunából a Lánchídnál a világháborús nagy robbanótestet first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Bombát találtak a Lánchíd felújítása közben, sokaknak el kell hagyniuk az otthonaikat

Vasárnap teljesen lezárják a Clark Ádám tér környékét. The post Bombát találtak a Lánchíd felújítása közben, sokaknak el kell hagyniuk az otthonaikat first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Akkor kapja meg a beígért 6 milliárdot a főváros, ha a Lánchíd csak másfél évig lesz lezárva

Addig nem utal a kormány. The post Akkor kapja meg a beígért 6 milliárdot a főváros, ha a Lánchíd csak másfél évig lesz lezárva first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Lánchídfelújítás: félóránként induló, csak hétköznap közlekedő „mentesítő hajójáratokat” indít a kormány

Szentkirályi Alexandra úgy gondolja, ezzel kisegítik a Fővárosi Önkormányzatot. The post Lánchídfelújítás: félóránként induló, csak hétköznap közlekedő „mentesítő hajójáratokat” indít a kormány first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Hajnalban teljesen lezárták a Lánchidat

Szerdán hajnali 4 órakor teljesen lezárják a Lánchidat és környezetét a gyalogos és a közúti forgalom elől a felújítás idejére, várhatóan másfél évre. A lezárás idején a közösségi közlekedés járművei sem hajthatnak át a hídon, ezért megváltozik a 16-os, a 105-ös, a 916-os, és a 990-es busz útvonala. A hiányzó szakaszok pótlásával összefüggő buszsávot alakítanak ki a Hegyalja úton, és új gyorsbuszjárat indul 110E jelzéssel az Apor Vilmos tértől a...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hajnalban lezárták a Lánchidat, kezdődik a másfél évig tartó felújítás

Változik a 16-os, a 105-ös, a 916-os, és a 990-es busz útvonala. The post Hajnalban lezárták a Lánchidat, kezdődik a másfél évig tartó felújítás first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Szerdán másfél évre teljesen lezárják a Lánchidat

Ma még lehet rajta közlekedni. The post Szerdán másfél évre teljesen lezárják a Lánchidat first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Már Tarlós idején is „szétverték” a Clark Ádám teret

Pontosabban akkor sem verték szét, a munkálatok befejezése után visszaépültek a virágágyások. Ez fog történni Karácsony idejében is. The post Már Tarlós idején is „szétverték” a Clark Ádám teret first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ideiglenes útvonalakat kapnak a gyalogosok és a kerékpárosok a Lánchíd felújítása miatt

Ezentúl biciklivel és tömegközlekedéssel sem lehet átmenni a hídon, gyalog pedig már most sem. The post Ideiglenes útvonalakat kapnak a gyalogosok és a kerékpárosok a Lánchíd felújítása miatt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Jövő szerdán indul a Lánchíd felújítása

Utolsó szakaszába ért a Lánchíd-felújítás előkészítése, június 16-án, szerda hajnali 4 órakor teljesen lezárják a hidat és környezetét a gyalogos és közúti forgalom elől, és elkezdődhet a tényleges rekonstrukciós munka - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel. A hét elején újabb jelentős előkészítő munka kezdődött a Lánchídon és környezetében. Az építkezés kiszolgálására a pesti és a budai oldalon is egy-egy toronydarut használ...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egy kötélbe kapaszkodó embert mentettek ki a Dunából a Lánchídnál

Motorcsónakban egy pontonhoz szállították. The post Egy kötélbe kapaszkodó embert mentettek ki a Dunából a Lánchídnál first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Száz kilós bombát emeltek ki a Lánchídnál

A felújításnál került elő. The post Száz kilós bombát emeltek ki a Lánchídnál first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Bombahatástalanítás miatt lezárások lesznek vasárnap a Lánchídnál

A lezárás idején a 2-es metró használatát javasolták. The post Bombahatástalanítás miatt lezárások lesznek vasárnap a Lánchídnál first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Bombahatástalanítás miatt vasárnap délelőtt lezárások lesznek a Lánchíd környékén

Egy II. világháborús bomba hatástalanítását végzik vasárnap délelőtt, ezért jelenős korlátozásra kell készülni a Lánchíd környékén.A BKK közleménye szerint vasárnap délelőtt lezárják a forgalom elől a Lánchidat, a budai alsó rakpartot az Erzsébet híd és a Halász utca között, a Széchenyi István teret és az Arany János utca, a Nádor utca és a Wekerle Sándor utca által határolt területet. A lezárás idején a 2-es és 2M villamosok északon csak a Jászai Mari...
fel 0 le