#letelepedési államkötvény

444 444

Az Európai Bizottság szerint veszélyesek a magyar letelepedési kötvényhez hasonló programok

Bulgáriában, Cipruson és Máltán állampolgárságot is lehet venni, letelepedési engedélyt viszont húsz EU-tagállamban.
fel 0 le
444 444

Tizenhat kötvényes papírjait vonták vissza utólag. Úgy néz ki, hogy a szír diktátor pénzembere és az orosz kémfőnök családja nincs közöttük

Pedig a belügyi államtitkár úgy csinált a parlamentben, mintha a problémás ügyfelek engedélyét már visszavonták volna.
fel 0 le
444 444

Vizsgálja a titkosszolgálat a Black Cube akcióját, és várják a finn hatóságok megkeresését a balti szigeteket felvásárló orosz üzletember ügyében

Bayer Zsoltot is meghívták a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésére, de nem ment el.
fel 0 le
444 444

30 milliárd forintot buktak a magyar emberek a Rogán-féle letelepedési kötvényeken

Az offshore-hátterű közvetítők viszont sok milliárd forintot nyertek az ügyön, miközben nagyon súlyos figurák jöhettek be Magyarországon keresztül az EU-ba.
fel 0 le
444 444

A belügyi államtitkár szerint már felül is vizsgálták és vissza is vonták a problémás letelepedési kötvényeket

A legvalószínűbb, hogy az orosz külföldi orosz külföldi hírszerzés, az SZVR vezetőjének családtagjai bukták a magyar papírokat Kontrát belügyi államtitkár Vadai Ágnes DK-s képviselőnek adott válasza alapján.
fel 0 le
444 444

Magyar papírjai is lehetnek az orosz üzletembernek, akinek ingatlanjait száznál is több finn rendőr és katona rohanta le a hétvégén

Az akció miatt hétvégén repülési és hajózási tilalmat rendeltek el Finnország délnyugati részén. A legnagyobb finn újság szerint már évek óta figyelték a Balti-tenger stratégiai fontosságú hajózási útvonalai mentén földeket vásárló orosz csoportot.
fel 0 le
444 444

Felülvizsgálhatják az orosz kémfőnök családjának magyar letelepedési kötvényét

A nemzetbiztonsági bizottság ülésén egyértelműen kiderült, hogy tényleg magyar papírokhoz jutott az orosz külföldi hírszerzés vezetőjének családja.
fel 0 le
444 444

Gulyás Gergely: Értem, hogy elítéli a kormányt, hogy beengedett valakit, aki egy hírszerző főnöknek a gyermeke

A főminisztert a heti sajtótájékoztatóján kérdezte az orosz letelepedési kötvényesekről a Direkt36. Szerinte a szocialisták idején meg a magyar hírszerzéshez engedtek be orosz hírszerzőket.
fel 0 le
444 444

Az orosz hírszerzés vezetője akár bele is bukhat, ha közvetlen családtagjai bevásároltak a magyar letelepedési kötvényprogramba

A 444 és a Direkt36 közös cikke után egy orosz lap írta meg, hogy bajba kerülhet Szergej Nariskin, az orosz SZVR vezetője.
fel 0 le
444 444

Ahol Aszad embere négy nap alatt simán átmegy a biztonsági átvilágításon, ott elég nagy a rés a pajzson

A Rogán Antal-féle kötvényprogram egyik szír résztvevője négy munkanap után megkapta a magyar papírjait 2014 decemberében, miközben a törvény szerint egy normál nemzetbiztonsági átvilágítás legalább két hónapig tart.
fel 0 le
444 444

200 milliót vihettek el a kötvényes cég széfjéből

Erre lehet következtetni az Arton Capital beszámolójából, na meg arra, hogy a kötvényprogram lezárása ellenére tavaly is degeszre keresték magukat ezek a cégek.
fel 0 le
444 444

A Rogánnak dolgozó Dömötör Csaba nem válaszolt a letelepedési kötvényekről szóló kérdésre, mondván, azokról a parlament gazdasági bizottsága döntött

Aminek akkor ki volt az elnöke? Természetesen a mostani főnöke, Rogán Antal.
fel 0 le