#művészeti aukció

24.hu 24.hu

Soha ennyien nem fektettek gyémántba Magyaroszágon, mint most

Milliós tételű licitek, ritkaságnak számító órák és a BÁV aukciósház történetének eddigi legnagyobb briliánsa, 8,27 karátos gyémánt kerül kalapács alá hamarosan. Videónkból kiderül, milyen kalandos útja van egy-egy értékes műtárgynak, ékszernek, mielőtt az aukciósházakba kerül, ill. azt is megtudjuk, ki az a vásárlói réteg, aki gyakran szokott licitálni. The post Soha ennyien nem fektettek gyémántba Magyaroszágon, mint most first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Elizabeth Taylor akkora gyémántot kapott Richard Burtontől, hogy nem bírta a kezén hordani

Át kellett alakítani nyakékké azt a hatalmas gyémánttal díszített gyűrűt, amelyért Richard Burton csaknem ölre ment, hogy megszerezze. The post Elizabeth Taylor akkora gyémántot kapott Richard Burtontől, hogy nem bírta a kezén hordani first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A gyáralapító lányai mellett tehetséges nők tették igazán naggyá a Zsolnay-gyárat

A röviddel a szabadságharc után született Zsolnay tervezői közt szép számban tűntek fel nők, akik nélkül a pécsi gyár története is másként alakult volna. The post A gyáralapító lányai mellett tehetséges nők tették igazán naggyá a Zsolnay-gyárat first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A levelek, amik elindították Csontváryt a festővé válás útján

A ma mindenki által ismert művész pályája kezdetén tanácsért fordult a kor egyik legismertebb festőjéhez. Negatív választ kapott, de ettől csak még eltökéltebbé vált. The post A levelek, amik elindították Csontváryt a festővé válás útján first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Legyen öné a Rolex karóra, melyet James Bond is viselt

A világ egyik legismertebb és legelitebb karóramárkáját talán senkinek sem kell bemutatni. A Rolexről van szó, melynek már alapdarabjaira is több hónapos várólistán kell átverekedünk magunkat, hogy beszerezzünk akár csak egyet. Ha pedig különlegesebb, esetleg vintage órát szeretnénk, azt már sokkal nehezebb, sőt, egyenesen lehetetlen beszerezni. The post Legyen öné a Rolex karóra, melyet James Bond is viselt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Műkereskedelem a korona idején: virágzó piacról beszélhetünk

Óra, ékszer, festmény – a magyar emberek nem zárkóznak el a licitháborúk elől, ennek pedig oka van: a drága és változatos tárgyak értéke úgy fest, csak nőni fog a jövőben. De miért? The post Műkereskedelem a korona idején: virágzó piacról beszélhetünk first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Magyar kéz alkotta a BÁV Centenáriumi aukciójának rekorderét (x)

A BÁV jogelődje 1920-ban rendezte meg első aukcióját az Állami Árverési Csarnokban, és bár ezt megelőzően is számtalan ékszerrekord született, az első The post Magyar kéz alkotta a BÁV Centenáriumi aukciójának rekorderét (x) first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A mechanikus idő keresésének legmélyebb bugyraiban

A zsebórák mindig a klasszikus óraszerkezetek csúcsai voltak, és ezt csak fokozni tudja az Armand Schwab rejtélyórája, ami első ránézésre nem is kellene, hogy működjön. The post A mechanikus idő keresésének legmélyebb bugyraiban first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Felpróbáltuk az órát, aminek 9 millió forint a kikiáltási ára – éreztük a súlyát

A jövő rekordere lehet az a Rolex karóra, ami a 9 millió forintos kikiáltási árával a valaha volt legértékesebb óraként kelhet el a BÁV aukciók történetében. Váróslistás modell, tehát hiába sétál be az üzletbe, ilyet nem fog kapni. The post Felpróbáltuk az órát, aminek 9 millió forint a kikiáltási ára - éreztük a súlyát first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ha a siker óra lenne

Az utóbbi években három trend kezdett el felfutni a klasszikus órák gyűjtői között, és mindhárom találkozott egyetlen órában. The post Ha a siker óra lenne first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A nő, aki beleőrült Rodin iránti szerelmébe

Hogy ki volt Camille Claudel? Legalább olyan tehetséges szobrász volt, ha nem tehetségesebb, mint August Rodin. De akkor miért jutott neki osztályrészül dicstelen élet? És miért volt 30 éven át egy elmegyógyintézetben élőként eltemetve, egészen tényleges haláláig? The post A nő, aki beleőrült Rodin iránti szerelmébe first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Új gazdát keres a századfordulós pesti éjszakák egyik ismert alakjának revolvere

A politikusként, szerencsejátékosként, lóversenyistálló-tulajdonosként, illetve az éjszakai élet hírhedt alakjaként is ismert Szemere Miklós élete filmvászonra kívánkozik. The post Új gazdát keres a századfordulós pesti éjszakák egyik ismert alakjának revolvere first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kalapács alá kerül Rippl-Rónai József első rajza

Az ünnepelt festő tizenkilenc évesen, a Nemzet Csalogányaként emlegetett Blaha Lujzáról készített rajzának alapjául egy újságban látott portré szolgált. The post Kalapács alá kerül Rippl-Rónai József első rajza first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Már több mint 100 éve: Senki többet, harmadszor?!

Senki többet harmadszor – már több mint 100 éve hangzik el Magyarországon is a jól ismert, árverések végén használt mondat. Az első művészeti árverést 1920. október 8-án rendezték meg. Bár az elmúlt több mint száz évben az aukciók sorsát a politikai akarat és széljárás sokszor változtatta, az igény irántuk folyamatos volt, ráadásul az árverések kínálata jelentősen szélesedett. The post Már több mint 100 éve: Senki többet, harmadszor?! first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Vasarely és az új, csupa szín város elképzelése

A magyar művész a semmiből kapaszkodott fel Franciaország csúcsára, hogy egy új társadalom megteremtésén dolgozzon a legegyszerűbb geometriai formák segítségével.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A Zsolnay-szecesszió és a magyar iparművészet győzedelmes korszaka

A Zsolnay-manufaktúra alapjaiban határozza meg Magyarország külsejét, de az előző századfordulón még nem a múlt, hanem a jövő képviselője volt. Így született meg az eozin.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Miért éri meg Rolexbe fektetni a válság idején?

Több oka is van, de a legfontosabb, hogy a klasszikus karórák mára olyan szűkös erőforrások lettek, mint a nemesfémek. A Rolex pedig egyike a különösen biztonságos befektetési óráknak.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Miért érdemes kortárs festményt venni?

Izgalmas kitalálni, hogy a jelenkorból mi lesz maradandó. És ha sikerül, jobban lehet vele keresni a részvényeknél is.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egy értékes hatású nemesfém: az ezüst

Az ezüstre sokan elsősorban ékszerként tekintenek. Sokat nem tévednek, ugyanis a világ ezüstfelhasználásának durván negyedét teszik ki az ezüstékszerek és azok gyártása. Amit viszont már kevesebben tudnak, hogy az ezüstnek természetes antibakteriális, fertőtlenítő hatása van.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Úgy alakult, hogy hirtelen elegáns lett nőként klasszikus férfiórát hordani

A XX. század során a férfiak nagy része jóval kisebb órákat hordott, mint ma. Ezek a méretek ma már kifejezetten jól állnak a nőkön, sőt, elegánsnak számítanak, ami azt jelenti, hogy egy évszázad óragyártása nyílt meg hirtelen a nők előtt.
fel 0 le