#művészeti aukció

24.hu 24.hu

A legrosszabb, hogy 3 órán keresztül nem vakarózhatsz

Kiállni ötszáz ember elé, figyelni jobbról az online, balról a telefonos licitálók asztalát, mellé még fejben is kalkulálni egyáltalán nem könnyű. Utóbbival, a matekkal, nekünk is meggyűlt a bajunk. Szongoth Gergely mögött már megszámlálhatatlan árverés van, az ő segítségével próbáltuk Katz Dávidot kikiáltónak képezni.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kincseket rejthet a nagyszülők vitrinje: ezért érdemes ma modern Zsolnayt venni

A különböző árverési oldalak, illetve közösségi piacterek kínálatából jól látszik, hogy kincset érnek azok a Zsolnay alkotások, amelyeket a híres pécsi porcelángyár államosítása után, az 1960-as, és 1970-es években készítettek. A manapság csak retrónak nevezett művek közül sokan jó eséllyel találhatnak ilyeneket a nagyszüleik vitrinjében.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ezt egy ötéves is tudja, mondják rá sokan, de akkor miért jó az absztrakt?

Miért, jó az absztrakt? – kérdezne vissza a nyelvtanilag érzékeny kiördög a fejünkben. Pedig az absztrakt festmények láttán sokak száján kiszaladó „ilyet az ötéves gyerekem is tudna” mondatokon túl lehet lépni, és érdemes is.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Arany és nemesfémek – a klasszikus menekülőeszközök felé fordulnak a befektetők

Bizonytalan időket élünk. Berobbant a koronavírus-járvány második hulláma, nagy ütemben nő a fertőzöttek száma nemcsak nálunk, de több európai
fel 0 le
24.hu 24.hu

A Tiffany, a Cartier és a Bvlgari luxusnak tűnik, de már inkább befektetés

Marilyn Monroe örökzöld mottója szerint a gyémánt a lányok legjobb barátja. Arra azonban a dal érthető okokból nem tér ki, hogy az ékszer nem csak egy érzelem tárgyi kifejeződése, hanem biztos befektetés is lehet. A BÁV 2020-as műtárgybefektetési indexe szerint az ékszerbefektetések aránya 16 százalékos növekedést ért el 2020-ban. A minőségi ékszer nem csak megjelenésében, hanem értékét tekintve is időtálló.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A legsikeresebb alkotóművészeink külföldön lettek híresek

A történelem viharai, gazdasági okok vagy kalandvágy? Cikkünk hősei változatos okokból hagyták el hazájukat, de így is megtalálták a sikert, sőt.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A legtöbbet eladott magyar művész, és ami mögötte van

Mi Vasarely sikerének titka? És hogyan igázta le az utóbbi tíz évben a világ műkincspiacát? Erre kerestünk választ.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ön mennyit adna egy olyan képért, amit nem tudja, mit ábrázol?

Nem lehet mindent lefesteni figurákkal – ezt mondja a szakértő arra a kérdésre, mit ábrázolnak a kortárs festmények. Ne érezze magát kellemetlenül, ha nem érti, mi van a képen vagy éppen miért érnek annyit, nincs egyedül. Azt mondják, egy történet van minden festményben, de mi van akkor, ha az csak egy vonal? Hogyan kell értelmezni a kortárs festményeket? A fiatalabbak vagy az idősebbek vásárolnak? Videó.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hány karát a boldogság? (x)

Amikor Jennifer Anistont 2014-ben eljegyezték, minden hír a fantasztikus, 8 karátos, több mint 330 millió forint értékű eljegyzési gyűrűjéről szólt.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ha ezzel a gyűrűvel kéred meg a barátnőd kezét, tuti igent mond

Ha a házasság nem is, de a gyémántgyűrű örök – olvasható a Vogue egyik cikkében, mely minden idők legikonikusabb eljegyzési gyűrűit mutatja be. Ahogy az eljegyzési szokások, úgy a gyűrűdivat is folyamatosan változik.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A sztárok ékszerésze, aki Mihalik Enikőt is megragyogtatta

A hatvanas-hetvenes évek sztárékszerésze darabjaiért régen és ma is odavannak a hírességek. Nem csoda, Webb extravagáns ékszerei nemcsak merészek és olykor viccesek, de ugyanolyan egyediek is.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Art deco, a „csak azért is”-életérzés

Az első világháború olyan globális megrázkódtatás volt a nyugati kultúrának, hogy az újrakezdéshez szükség volt minden fellelhető szépségre, amit a világ adhatott. Így született meg a máig megunhatatlan art deco.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Átformálták a világot Magyarország legdrágább művészei

A XX. század szülte zsenik képeiért a világ legfontosabb múzeumai és magángyűjtők versenyeznek.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A remény művészete, amit csak betiltani lehetett, elpusztítani nem

A második világháború után hatalomra kerülő magyar kommunisták mindent betiltottak, amit nem értettek.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nem csak tojásokkal, de gyönyörű tárgyakkal is megajándékozta a világot Fabergé

Képkeretek, sétabotok, dísz- és használati tárgyak, valamint szelencék és órák is elhagyták a műhelyet, ezek egyike pedig Magyarországon rejtőzik.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kettétépték és kitörölték, de emiatt még értékesebbek lettek

Négy mű, amit saját alkotója, illetve más művészek és kereskedők pusztítása tett még fontosabbá.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Mutatunk három tárgyat, amiknek az árából vígan eléldegélhetnél életed végéig

Mindenekelőtt kezdjük azzal, hogy mit értünk az alatt, hogy valami megéri az árát. A tárgyak értéke ugyanis relatív. Emiatt szokták azt mondani, hogy
fel 0 le
24.hu 24.hu

Munkácsy Mihály keresztre feszíttette magát Párizsban

Nem valamiféle bizarr öngyilkosságra készült az egyik legnagyobb magyar festővész, csak nem talált senkit sem, aki modellt állt volna a talán leghíresebb festményéhez.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Újra divatba jöhet a magyar kerámia

Nem nagyon lőhetünk mellé, ha ezekkel csinosítjuk ki a lakást.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Évről évre egyre több magyar férfi dönt a szoliter eljegyzési gyűrűk mellett

A keretbe foglalt gyémántot, vagy gyémántokat rejtő ékszerek a Hollywood diktálta trendeknek köszönhetően itthon is egyre népszerűbbek.
fel 0 le