#nagyítás

HVG HVG

David Lynch rémálmokat inspirált

David Lynch munkáságából inspirálódtak azok az alkotók, akik a Small Stories / Kis történetek című kiállításhoz kapcsolódó pályázatokra adtak be munkákat. A „Gyermekkori (rém)álmok” nyílt fotópályázatra összesen 230 munkát küldtek be, a „Kis történetek, kis titkok” című pályázatra pedig professzionális rövidfilmekkel lehetett jelentkezni. A fotópályázat fődíjasa Bede Kincső Hilda lett Pista művészete című sorozatával. A legjobb rövidfilm díját Goldberg Emília nyerte el a Lakodalom utáni éjjel...
fel 0 le
HVG HVG

Tel-Avivban is magyar szó jön szembe az utcán

Kallos Bea Bar huszonegy hónapon át naplózta mobiltelefonnal Tel-Avivot. Fekete-fehér képeken jelenik meg a város, ahol együtt és egyszerre van jelen a múlt és a jövő. Huszonegy hónap után még erős a turista életérzés, minden új, izgalmas és szokatlan a Budapesthez szokott szemnek, még ha olykor - olykor egy-egy ismerős forma, arc vagy néhány magyar szó jön is szembe az utcán. A huszonegy hónap képei közül mutatunk be néhányat.
fel 0 le
HVG HVG

Borotvált tőgy, lakkozott szőr, hajszárítás: így készültek a tehenek a hazai szépségversenyre

Fodrász, pedikűr is járt a tejelő szarvasmarháknak Hódmezővásárhelyen az Állattenyésztési kiállításon, ahol csütörtökön, a nyitás után a négylábúak máris felsorakoztak a szépségversenyre.
fel 0 le
HVG HVG

Népünnepélytől a Juncker-plakátokig - az EU-tagság 15 éve képekben

A kétezres évek eufóriája és a következő évtized vitái kísérték végig Magyarország uniós tagságát. Tizenöt képben mutatjuk be, hogyan jutottunk el a tagságot szentesítő népszavazástól a Fidesz tagságának felfüggesztéséig.
fel 0 le
HVG HVG

Mitől lesz 21. századi a táj?

A Budapest FotóFesztivál szervezői olyan műveket gyűjtöttek egybe, amelyek a tájkép műfaját értelmezik, újítják meg vagy épp a tradíciókat folytatják mai kontextusban. A Kiscelli Múzeum kiállításából kiderült, mennyire merész, izgalmas és elgondolkodtató tud lenni ez a műfaj.
fel 0 le
HVG HVG

Csillogó hangszerek, elképesztő látvány – ilyen a Fesztiválzenekar, ha nem halljuk, csak látjuk őket

Egy rockzenekar backstage-ében uralkodó állapotokról azért vannak elképzeléseink. De milyen a hangulat a színpad mögött akkor, ha egy szimfonikus zenekar éppen Bartók Bélára hangolódik, és az Elba partján, a hamburgi Elbphilharmonie épületében készül a koncertjére? Elkísértük a Budapesti Fesztiválzenekart a német városba, ott voltunk velük a próbán, a backstage-ben és a fellépésükön is. A hangzást nem, de a látványt meg tudtuk örökíteni.
fel 0 le
HVG HVG

Hogyan lehet közösséget teremteni az elszigetelt emberekből?

Magyarországon közel 232 ezren mozgássérültek, sokan pedig nem tudjuk, hogy viszonyuljunk hozzájuk. Egy fotósorozat most közelebb hozhatja őket.
fel 0 le
HVG HVG

Mindent megmutatunk: gyönyörű függőségeink

fel 0 le
HVG HVG

Budapestre jöttek David Lynch izzó, sötét rémálmai

Március elsején nyílik David Lynch amerikai filmrendező, zenész, vizuális művész Small Stories / Kis történetek című fotókiállítása a Műcsarnokban, amely a 3. Budapest Fotófesztivál nyitóeseménye is egyben. Az 55 fotóból álló válogatást eddig csak néhány helyen mutatták be a világon, a rendező fotográfiáit Közép-Európában először Budapesten nézhetik meg az érdeklődők.
fel 0 le
HVG HVG

Így látta Budapestet a fotográfus, akinek az egész világ a műterme volt

Balla Demetert az évek során nézték kémnek és ellenforradalmárnak is. A 2017-ben elhunyt fotográfus nyitott gondolkodású világpolgár volt, eszelősen sokat dolgozott, és arról készített képet, ami megragadta – életművének feldolgozása azonban még várat magára. Az archívum gondozójával beszélgettünk Balla Demeter életéről és munkásságáról.
fel 0 le
HVG HVG

20 év, 20 beszéd, 20 kép - Orbán Viktor arcai

Vasárnapi 21. alkalommal hívták meg a kiválasztottakat, hogy hallgasság meg Orbán Viktor évértékelő beszédét. Nézze meg ön is, milyennek láthatták a kormányfőt, aki ellenzékben is hívei elé állt irányt mutatni.
fel 0 le
HVG HVG

A kitartás művészete

fel 0 le
HVG HVG

A tél most pont úgy néz ki Amerikában, mint egy katasztrófafilmben

Az Egyesült Államok északi és középnyugati államaiba sarkvidéki hideghullám tört be, a levegő hőmérséklete helyenként a mínusz 40 Celsius-fokig süllyedt. A Michigan-tó partját jégpáncél borítja, a Chicago folyón jégtörő hajók próbálnak úrrá lenni a helyzeten. A sál és sapka ott most alapvető felszerelés.
fel 0 le
HVG HVG

Két díjat is nyert a HVG fotósa a Magyar Sajtófotó Pályázaton

37. alkalommal hirdették a Magyar Sajtófotó Pályázatot, a zsűri 276 szerző 2462 pályaművéből válogatott. A HVG fotósa, Reviczky Zsolt elhozta a Mindennapi élet kategória első díját, és második lett a Társadalomábrázolás kategóriában.
fel 0 le
HVG HVG

Andy Vajna: Ez a film a szüleimnek lesz dedikálva - Nagyítás-galéria a Szabadság, szerelem forgatásáról

"Ez a film tulajdonképpen a szüleimnek lesz dedikálva" - mondta Andy Vajna a Szabadság, szerelem című filmjéről. A Magyarországot 1956-ban elhagyó Vajna producerként 2006-ban forgatta le a forradalomról szóló filmjét, amelynek rendezője Goda Krisztina volt. Vajna a forgatásról készült werkfilmben azt mondta: azért ajánlja szüleinek a filmet, mert elég merészek voltak ahhoz, hogy mindenüket hátrahagyva megadják fiuknak a lehetőséget, hogy máshol, más rendszerben és más lehetőségek között is...
fel 0 le
HVG HVG

A Pappa Piától Robert de Niróig - Fotógaléria Andy Vajna utolsó tíz évéből

A vasárnap elhunyt, filmproducerként hírnevet és elismerét szerző Andy Vajna 2011 óta magyar filmügyi kormánybiztosként dolgozott. Az utolsó tíz évéből, jórészt Budapesten készült képekből állítottunk össze egy galériát.
fel 0 le
HVG HVG

Az AFP összeszedte az év legjobb képeit - Nagyítás-fotógaléria

2018 legjobb, vagy leghíresebb pillanataiból készített fotógalériát az AFP hírügynökség.
fel 0 le
HVG HVG

Orbán grimasza és a rohamrendőr rezzenéstelen arca - ezek voltak nálunk az év fotói

Válogatás a HVG fotósainak legjobb 2018-as képeiből.
fel 0 le
HVG HVG

Szél Bernadették útja a Hősök terétől a Kunigunda utcáig - Nagyítás-fotógaléria

A vasárnapi, Boldog karácsonyt, Miniszterelnök Úr! elnevezésű tüntetésen lőtt hvg.-hu-s fotókból válogattunk.
fel 0 le
HVG HVG

Rég nem látott düh Budapest utcáin - Nagyítás a hvg.hu fotóiból

Évek óta nem tapasztalt feszült napokat él át Budapest, miután a kormányzó többség elfogadta a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabályt. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást. A hvg.hu fotósai az események közvetlen közelében voltak.
fel 0 le