#olajipar

444 444

A világ olajigénye hamarosan csúcsra érhet, vagy már túl is van rajta

A BP előrejelzése szerint egy 20 éves csúcs is állhat előttünk, de más forgatókönyvek szerint az is lehet, hogy az olajtermelés már sosem éri el a világjárvány előtti szintet.
fel 0 le
444 444

Bajban van az amerikai olajipar, úgyhogy kitalálták, hogy műanyagba fullasztanák Afrikát

Belső dokumentumok mutatják meg, hogyan lobbiznak az olajcégek azért, hogy sokkal több műanyagot és szemetet vihessenek Kenyába és a környező országokba.
fel 0 le
444 444

Trump odadobná az olajiparnak az utolsó sarkköri vadrezervátumot

Reagan és Bush se tudta elintézni, hogy olajat termelhessenek ki az alaszkai védett területen, de Trump most összehozhatja. A hatalmas terület sorsa könnyen az elnökválasztási kampány egyik felkapott ügye lehet, pedig az se biztos, hogy lenne olyan vállalat, amelyik szívesen venné birtokba.
fel 0 le
444 444

Ömlik a metán a járvány miatt bezárt olajkutakból

Nem is 2020 lenne, ha egy egészségügyi katasztrófából lett gazdasági katasztrófa nem okozna környezeti katasztrófát is. Sorra mennek csődbe az amerikai olajipari cégek, amik a szivárgás elhárítása helyett vezetőik jutalmaira költik utolsó fillérjeiket.
fel 0 le
444 444

Szaúd-Arábia bevásárolt európai olajrészvényekből

Egymilliárd dollárért vettek részesedést a négy legnagyobb európai olajipari cégben.
fel 0 le
444 444

Szaúd-Arábia bevásárolt európai olajrészvényekből

Egymilliárd dollárért vettek részesedést a négy legnagyobb európai olajipari cégben.
fel 0 le
444 444

Az OPEC főtitkára szerint a fiatalok klímamozgalma jelenti a legnagyobb veszélyt az olajiparra

Greta Thunberg szerint ez az eddigi legnagyobb elismerés, amit kaptak.
fel 0 le
444 444

Robbanószerrel megrakott drónokkal támadtak szaúdi olajipari létesítményeket a jemeni lázadók

Az Aramco olajvállalatnak le kellett zárnia a Janbu kikötőjében végződő kelet-nyugati olajvezetéket, de a támadás nem befolyásolta az olajtermelést.
fel 0 le
444 444

Ha fel akarunk lépni a klímaváltozás ellen, elsősorban nem az egyes embereket kellene zaklatnunk, hogy éljenek máshogyan

A cégeknek és az államoknak kapóra jöhet, hogy a túl sokat fogyasztó egyénekre tolják a felelősséget, de a helyzet ennél sokkal egyszerűbb: 100 cég felelt az elmúlt 30 év károsanyag-kibocsátásának nagyjáért.
fel 0 le
444 444

853 millió dollár büntetést fizet a Petrobas, mert több száz millió dollár kenőpénzt fizetett politikusoknak és pártoknak

A bírságon az amerikai és a brazil hatóságok 20-80 százalékos arányban osztoznak majd, cserébe megszüntetik a brazil olajipari óriáség elleni vizsgálatot az USA-ban.
fel 0 le
444 444

Új-Zélandon többé nem adnak ki mélytengeri olajkutatási engedélyt

Az olajipari cégek máris azon sopánkodnak, hogy Jacinda Ardern környezetkímélő döntése "megrendíti az ország nemzetközi hitelét".
fel 0 le
444 444

94,2 milliárd forint osztalékot fizet a Mol

A részvényenkénti osztalék 127,5 forint.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Szocialista kánaánból elöregedett ementáli lett a zalai olajfalu

Bázakerettyén kifogyóban az olaj, elmennek a fiatalok, már a focicsapat is feloszlott. Pedig egykor ez a vidék volt a magyar Texas, amire már csak a kókadozó olajkutak emlékeztetnek.
fel 0 le