#péterfy gergely

24.hu 24.hu

„Itt tényleg békésebben élnek egymás mellett az emberek”

Falmann Tímea másfél évvel ezelőtt költözött Belgiumba. Odahaza azt érezte, hogy nem jó felé mennek a dolgok, és ez az érzése csak felerősödött, mióta kint él. Péterfy Gergely podcastja.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Szeretek alkotni: lehajtom a pajzsomat, és nem foglalkozom a külvilággal”

Nagy Imre számos országban megfordult, jelenleg Svájcban él, és Liechtensteinben dolgozik hegesztőként. Imádja a szakmáját. Péterfy Gergely podcastja.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Bár hivatalosan itt élek, még mindig turistának számítok”

Török Eszter pszichológus, epidemiológus egy igazi világjáró. Péterfy Gergelynek elmeséli, hogyan kötött ki Kanadában, és miért kell mínusz kettőről újraépíteni az életét.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Nem forgolódom úgy, ahogy éppen a szél fúj”

Kiss Dorottya Éva már négyévesen eldöntötte, hogy a tánc és a színészet lesz az élete. Hogy miért külföldön tanult, annak két fő oka volt. Erről és a hazatérésének okairól is mesél Péterfy Gergelynek a Kilépők podcastban.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A nagymamát bevitték a kórházba, aztán elfelejtettek neki inni és enni adni

Horvát Luca először bébiszitternek ment ki Amszterdamba, aztán a vendéglátásban próbált boldogulni, végül hangmérnökként találta meg a helyét, miközben saját zenéket készít. Rajong a magyar kultúráért, nagyra tartja a magyarok vagányságát és kreativitását, az itthonról érkező hírek azonban egyre jobban elborzasztják.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Érdemes-e ötvenen túl is Angliába költözni?

Breszka József itthon zenekarokban gitározott, volt autószerelő, strandbüféket nyitott, exportált teherautókat Romániába. Az első Fidesz-kormány idején még boldogult az üzleti életben, ám 2010-ben ez megváltozott, onnantól folyamatosan akadályokba ütközött. 48 éves korára felélte a megtakarításait, ezért úgy döntött, Angliában kezd új életet. Ott is több dolgot kipróbált, de mindig úgy érezte, hogy megbecsülik a munkáját, a korától és a nyelvismeretétől függetlenül minden szinten befogadták.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Ugyanúgy tisztelem a másik kultúráját, vallását, bőrszínét, mint a sajátomat”

Bordás-Simon Réka és párja hat éve élnek Hawaiin, kalandos útjaikról a múlt héten mesélt Péterfy Gergelynek. A podcast második részében a kinti tanulmányairól és az elfogadás rögös útjairól beszél.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Akkor ez a terv: megyünk Hawaiira!”

Bordás-Simon Réka és párja hat éve élnek Hawaiin, és történetüket két etapban mesélik el Péterfy Gergelynek. Első rész.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Amiért Magyarországon könyörögni kellett, itt természetesen megy

Hegedűs Adrien és férje szinte megszakadtak a munkában, miközben speciális nevelésű igényű lányaikat fejlesztésekre hordták, mégis odáig jutottak, hogy már az ételen kellett spórolniuk. Ám meglehet, akkor is elhagyták volna az országot, ha nem lehetetlenülnek el anyagilag, olyan undorral figyelték – és figyelik – a hazai politika vezetés alakulását. Németországban kezdtek új életet, ami cseppet sem volt könnyű, de végül megérte. Péterfy Gergely podcastja.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Magyarország most már rettentően drága”

Veres Patrícia négy éve él Londonban, és nem tervezi, hogy bármikor is hazatelepüljön, mert szerinte Magyarország egy egyre nehezebben élhető ország. Péterfy Gergely podcastja.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Itt nagyon kevés az érintés, de ha bajba kerülsz, nem kötsz ki azonnal az utcán”

Érettebbé, felnőttebbé tett, hogy országot váltottam – mondja Cseplész Péter masszázsterapeuta, aki már régóta érzett egyfajta megmagyarázhatatlan vonzódást Anglia iránt. Péterfy Gergely podcastja.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Hiába születtem Magyarországra, soha nem éreztem magam otthon”

„Otthon mindig falakba ütközöl, mert senki nem kíváncsi arra, hogy valójában mit tudsz, csak arra, milyen papírjaid vannak" – részben ezzel magyarázza Szabó Anita, hogy miért él immár 14 éve Angliában. Péterfy Gergely podcastja.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Nem értették, miért potyognak a könnyeim a lányom minden egyes kezelésénél”

„Én szeretem a hazámat, de kezdtem azt érezni, hogy a haza nem szeret minket” – mondja Gyurosovits-Petheő Csilla, aki 2017 óta él Angliában férjével és két kislányával. Nagyobbik gyermekük, a most 12 éves Nelli halmozottan sérült, állandó gondozásra szorul. Péterfy Gergely podcastja.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Itt kevés a fehér ember, de soha nincs olyan rossz érzésünk, mint Budapesten az egyes villamoson

Andreáék a válság és az egekbe szökő törlesztőrészleteik miatt idehaza nem látták kiutat, ezért nyelvtudás nélkül is úgy döntettek, hogy Angliába költöznek, ahol a kezdeti viszontagságok után sikerült is egyről a kettőre jutniuk. A Manchesterben lángost és kürtőskalácsot áruló családanya azt mondja, ha valaki ott dolgozik, képtelenség, hogy ne boldoguljon. Magyarországot kintről szebbnek látják, nagyon szeretnek hazalátogatni, visszaköltözni viszont nem fognak, mert itthon nem tudnák...
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Ki kellett egy kicsit pucolnom a szervezetemből Magyarországot”

„Nem panaszkodhattam a hazai életkörülményeimre, de elegem lett az agymosásból, a csapból is folyó propagandából" – érvel Hajós-Dévényi Kristóf dalszövegíró, hogy miért költözött ki Hollandiába. Péterfy Gergely podcastja.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Odahaza rémisztő volt, hogy még a baráti beszélgetésekben is lavírozni kellett a témák között”

Szerettem volna szabadon lélegezni, és nem csak egy szűrőn át megismerni a világot – mondja Koblinger Dóra ügyvéd, aki öt éve él Spanyolországban. Péterfy Gergely podcastja.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Nagy előny, hogy ismerem a román kultúrát és társadalmat is”

A nagyváradi születésű Dr. Györbíró András szerint akadnak, akik számára az unióban való létezés a természetes állapot, míg másoknak kényszer a migráció. Péterfy Gergely Kilépők című podcast-sorozatának újabb epizódja.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Minél tovább vagy kívül a társadalmon, annál nehezebb visszajönni”

Ami a legtöbb embernek nehéz, az nekem könnyű: jól bírom a bizonytalanságot meg a veszélyhelyzetet, viszont az egy helyben maradás igazi kihívást jelent – mondja a jelenleg Berlinben élő Szalai Borbála. Péterfy Gergely Kilépők című podcast-sorozatának újabb epizódja.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Jó érzés volt, hogy vígan elvoltam abból, amit kerestem, sőt!”

Mák Eszter jógaoktató hamarosan nekiindul a világnak: körbejárná Európát és Amerikát, hogy a személyes tapasztalatai alapján dönthesse el, hol szeretne letelepedni. Péterfy Gergely Kilépők című podcast-sorozatának újabb epizódja.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Olyan rivaldafénybe kerültünk, amilyenre nem is számítottunk”

Zakar Veronika és férje, Zsolt egy saját vendéglátóhelyet visz Dublin déli részén a tengerparton, amit beválasztottak a 100 legjobb ír étterem közé. Péterfy Gergely Kilépők című podcast-sorozatának újabb epizódja.
fel 0 le