#pfizer

444 444

Az új variánsokhoz igazított COVID-oltást engedéylezett az EU

Gyorsított eljárással hagyták jóvá, hogy a tagállamok időben felkészülhessenek őszi-téli szezonra.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Itt a gyógyszer, ami visszafordíthatja a hajhullást

A Pfizer készítménye a klinikai vizsgálatok alapján rendkívül hatásosnak tűnik. The post Itt a gyógyszer, ami visszafordíthatja a hajhullást first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Kína mielőbb gyártani szeretné a Pfizer Covid elleni tablettáját

A holdújév kezdete előtt nekifognának.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Miért lehet fontos a COVID-19 elleni emlékeztető oltás?

A védőoltásokat a modern orvostudomány fontos fejlesztései között tartják számon, nekik köszönhetően számos fertőző betegséget sikerült szinte teljesen megszüntetni.¹ The post Miért lehet fontos a COVID-19 elleni emlékeztető oltás? first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Megérkeztek az új típusú, emlékeztető Pfizer-vakcinák, az egészségügyi dolgozók kaphatják meg először

Elsőként az egészségügyi dolgozók emlékeztető oltására kezdik felhasználni a múlt héten Magyarországra érkezett új típusú Pfizer-vakcinát - adta hírül csütörtökön a koronavirus.gov.hu oldal.Az új vakcina jövő héttől válik a lakosság számára is elérhetővé a kórházi oltópontokon, a pénteki oltási napokon pedig időpontfoglalás nélkül is.Az egyadagos oltóanyag kizárólag emlékeztető oltásra kapott uniós engedélyt. 109 ezer adag érkezett belőle...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Jövő héttől elérhető az omikron elleni Pfizer vakcina

Először az egészségügyi dolgozók vehetik fel. The post Jövő héttől elérhető az omikron elleni Pfizer vakcina first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Már megérkezett az új Covid-vakcina, de az előző beszerzésből is majdnem 9 millió adag van még a magyar raktárakban

A jövő héttől elérhető az omikron elleni Pfizer-vakcina az oltópontokon, de óriási készletek maradtak felhasználatlanul a korábbi beszerzésből. The post Már megérkezett az új Covid-vakcina, de az előző beszerzésből is majdnem 9 millió adag van még a magyar raktárakban first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az Európai Gyógyszerügynökség forgalmazásra javasolta a Pfizer és a Moderna új vakcináit

Ezek az Omikron változat ellen is hatásosak. The post Az Európai Gyógyszerügynökség forgalmazásra javasolta a Pfizer és a Moderna új vakcináit first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

A kínai vakcina teljesített a leggyengébben a koronavírussal szemben egy kormány által támogatott vizsgálat szerint

Nem verték nagydobra, pedig érdekes eredményeket mutatott ki annak a vizsgálatsorozatnak a harmadik része, amely az itthon használt vakcinatípusok hatékonyságát elemezte a koronavírussal szemben. A HUN-VE vizsgálat kormányzati támogatással indult, a szerzők között felbukkant Müller Cecília és Kásler Miklós neve is, és komoly tudományos lapokban publikálták annak részeit. A vizsgálatsorozat harmadik része, a HUN-VE 3 eredményei július 22-én jelentek meg...
fel 0 le
24.hu 24.hu

A Moderna beperli a Pfizert

A Pfizer és a BioNTech állítólag jogtalanul használta a Covid-19 elleni vakcinák egyes technológiáit. The post A Moderna beperli a Pfizert first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Minden koronavírus ellen védene a Pfizer következő vakcinája

Még idén megkezdhetik a következő generációs vakcinák embereken történő tesztelését. The post Minden koronavírus ellen védene a Pfizer következő vakcinája first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Minden koronavírus ellen védene a Pfizer következő vakcinája

Még idén megkezdhetik a következő generációs vakcinák embereken történő tesztelését. The post Minden koronavírus ellen védene a Pfizer következő vakcinája first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Karikó Katalin kapta az Európai Feltalálói Díjat

Életműve elismeréseként Karikó Katalin biokémikus kapta az Európai Feltalálói Díjat – közölte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.A méltatás szerint Karikó Katalin az Európai Szabadalmi Hivatal (European Patent Office – EPO) által adományozott díjat több mint négy évtizedes munkásságáért, és főként a módosított mRNS-sel kapcsolatos kutatómunkájáért érdemelte ki, amivel utat nyitott a Covid-járvány megfékezését elősegítő vakcinák kifejlesztésében. Az...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Magyar adatok: így csökken az egyes vakcinák hatásossága

A Sinopharm, a Szputnyik V és az AstraZeneca teljesített a legrosszabbul, de az emlékeztető oltások javítottak a helyzeten. The post Magyar adatok: így csökken az egyes vakcinák hatásossága first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hat hónap után is egyre erősödnek az antitestek az oltás után

Az antitestek egyre jobban felismerik az eredeti törzset, csakhogy a célpont folyamatosan mutálódik. The post Hat hónap után is egyre erősödnek az antitestek az oltás után first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nem okoz koraszülést a Pfizer koronavírus-vakcinája

Ugyanakkora arányban fordult elő koraszülés az oltott és az oltatlan anyák körében. The post Nem okoz koraszülést a Pfizer koronavírus-vakcinája first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Megduplázta éves forgalmát és nyereségét a Pfizer

Közel duplájára nőtt a Pfizer gyógyszergyártó konszern bevétele tavaly, az éves nyereség pedig több mint duplájára nőtt az eggyel korábbihoz képest - ez derül ki a cég honlapján publikált éves beszámolóból.81,3 milliárd dollár bevételre tett szert a vállalat 2021-ben, ami hozzávetőleg 92 százalékkal magasabb az előző évinél. Negyedik negyedéves bevétele a Pfizernek 23,8 milliárd dollár volt, ami 105 százalékkal több az egy évvel korábban regisztrált negyedéves jelentéshez képest. Nem nagy...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Friss kutatás: az mRNS-oltás növeli a szívizomgyulladás kialakulásának esélyét

Ritka, de potenciálisan veszélyes mellékhatás lehet a szívizomgyulladás, de a kutatásnak vannak korlátai. The post Friss kutatás: az mRNS-oltás növeli a szívizomgyulladás kialakulásának esélyét first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az EMA jóváhagyta a Pfizer koronavírus-gyógyszerét

Hamarosan forgalomba hozhatják. The post Az EMA jóváhagyta a Pfizer koronavírus-gyógyszerét first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Jóváhagyta a Pfizer koronavírus elleni tablettáját az Európai Gyógyszerügynökség

Jóváhagyta a Pfizer koronavírus elleni antivirális tablettáját az Európai Gyógyszerügynökség (EMA), írja a Reuters. A gyógyszer ezek után várhatóan feltételes forgalomba hozatali engedélyt kap az Európai Bizottságtól.A szájon át szedhető pirulát Paxlovidnak hívják, felnőttek használhatják, a súlyos tünetek kezelésére való, és otthon is lehet szedni.Számos EU-s tagország, köztük Olaszország, Németország és Belgium is vásárolt már a készítményből. Az...
fel 0 le