#podkoszt
444
444
Podkoszt #7: Kedvenc szakácskönyvek és receptek, babilóniai kőtáblás bárány, kekszbomba Pompom-módra, teknősgyilkosság és padlófény
A legújabb adásban a szakácskönyvről, mint műfajról, mint szívünknek kedves tárgyról beszélgetünk. Mi a funkciója, mitől jó egy szakácskönyv, mitől használhatatlan, hogyan alakult ki egyáltalán a szakácskönyv műfaja és a mai receptek sztenderd formátuma.
444
444
Podkoszt #5: A saját magyar gombáinkat adják el nekünk Olaszországból többszörös áron
Ez a Podkoszt, a 444.hu gasztronómiai podcastjának ötödik adása (a korábbi részeket itt találjátok). A mai adásban egy gomba rajongó, egy gomba semleges és egy gomba szkeptikus beszélgetett a gombákról. Itt az ősz, dübörög a gombaszezon, mégis a KSH 2020-as adatai alapján a magyarok 1 kg gombát esznek évente. Ezzel a számmal jócskán elmaradunk a 4-5 kg-os európai átlagtól, pedig egy csodálatos, sokszínű és fenntartható alapanyagról van szó. Étkezési...
444
444
Két új törő-podcasttal épül a 444 audiobirodalom
Két új 444-es podcast is indult a héten, így már 5 rendszeresen jelenzkező adásunk van.A "Cserben hagyva" a 444 első true-crime podcastja, ami egy 2014-ben történt gyilkossági ügyet mutat be, és azt, hogyan kezeli a magyar igazságszolgáltatás a nők sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekményeket.Az "Országzászló" Magyar Péter, a 444 egyik legjobban értesült újságírójának és Ruff Bálint tanácsadónak közös politikai elemzőműsora, aminek az első része...
444
444
Podkoszt #3: Az elit titkos halastavai, inváziós amerikai rákok és az édesvizi sushizás veszélyei
A Podkoszt harmadik adásában a 444 főhorgászával, Szily Lászlóval beszélgettünk arról, hogy miért eszik a magyar olyan kevés halat (az egy főre jutó hazai halfogyasztás az Agrárközgazdasági Intézet számításai szerint 2019-ben 6,45 kg volt*) miközben annyi vizünk van, miért nem lehet a hazai piacokon tisztított halat kapni, miért még mindig az egészségességgel próbálják a halfogyasztást eladni és vajon mik a legfinomabb halfajták. 01.40 - Hogy akadt be...