#robert mueller iii

444 444

Trump perel, utasít, fenyeget, mindent megtesz, hogy ne derülhessenek ki féltett titkai

Most, hogy Robert Mueller lezárta a nyomozását, a bíróságokon és a törvényhozásban folytatódik a küzdelem. Trump pedig minden létező módon próbálja akadályozni, hogy bárki megtudhasson róla bármit. De ezzel pont belekényszerítheti a demokratákat az alkotmányos vádemelésbe.
fel 0 le
444 444

Trump ráparancsolt az apparátusára, hogy indítsanak büntetőeljárást Hillary Clinton ellen

Mint a diktatúrákban, győzelme után le akart számolni ellenfelével. Csak a beosztottjai engedetlensége mentette meg attól, hogy komoly törvénysértést kövessen el.
fel 0 le
444 444

Lehet-e alkotmányos vádemelés nélkül elnököt buktatni?

A demokraták most ezzel a dilemmával találták szembe magukat. Mueller jelentése bőséges muníciót ad nekik, de a törvényhozási matek ellenük dolgozik.
fel 0 le
444 444

Az első mérés szerint nagyot zuhant Trump népszerűsége

Három százalékpontos esést mért az Ipsos, a közvélemény a jelek szerint nem vevő Trumpék narratívájára.
fel 0 le
444 444

Mire a sok hazugság, ha amúgy nem volt összejátszás?

Robert Muellernek azt nem sikerült bebizonyítania, hogy Trump kampánya megállapodott volna Oroszországgal az elnökválasztás befolyásolásáról. Azt viszont igen, hogy Oroszország beavatkozott a választásba, és kereste is a kapcsolatot Trumpékkal, akik nem is voltak visszautasítók.
fel 0 le
444 444

Mueller különleges ügyész nem tudta azt mondani, hogy Trump nem bűnös

Pedig ha tehetné, kimondaná, írta már a 448 oldalas jelentése az igazságszolgáltatás akadályozásáról szóló kötete első oldalán.
fel 0 le
444 444

Órákon belül kiderül, mit nyomozott ki Trumpról Mueller

William Barr, Trump igazságügyi minisztere a jelentés nyilvánosságra hozatala előtt tartott sajtótájékoztatóján újra azt mondta, hogy az mindenben felmenti Trumpot.
fel 0 le
444 444

Robert Mueller még mindig titkos jelentése vagy háromszáz oldal, de alig kétoldalas összefoglaló alapján beszélünk róla

Most, hogy kiderült, milyen hosszú is Mueller jelentése, a demokraták úgy gondolják, tendenciózusan rövidített változat kerülhetett nyilvánosságra. Az igazságügyi miniszter sietsége mögött politikai haszonszerzés szándéka lappang.
fel 0 le
444 444

Az amerikai történelem legnagyobb politikai botránya

Amerikai történészek szerint már csupán az alapján is, amit eddig megtudtunk Donald Trump és stábja ügyeiről, ez a botrány durvább a Watergate-nél, az Irán-Contránál és még Warren Harding korrupt hivatalsegédjénél is.
fel 0 le
444 444

Zokon vette a bírónő, hogy Trump tanácsadója célkeresztes fotót közölt róla

Amy Berman Jackson ezért csütörtökre tárgyalást írt ki, amin úgy dönthet, hogy visszavonja a hamis tanúzással, tanúk befolyásolásával gyanúsított Roger Stone óvadékát.
fel 0 le
444 444

Szándékosan hazudott az ügyészeknek Trump volt kampányfőnöke

A bíróság szerint is megsértette teljes együttműködést ígérő vádalkuját.
fel 0 le
444 444

Trump elnökavató báljának pénzügyei iránt érdeklődnek az amerikai hatóságok

Egyelőre még semmilyen vádat nem fogalmaztak meg, de állítólag pénzmosás és illegális kampányfinanszírozás gyanúja is felmerülhet.
fel 0 le
444 444

Az oroszok még Robert Mueller különleges ügyész bizonyítékait is dezinformációs kampányra használták

Azokat a bizonyítékokat hamisították meg, amiket Muellerék egy tavaly megvádolt orosz vállalkozással, Putyin szakácsának egyik cégével osztottak meg.
fel 0 le
444 444

Trump kampányfőnöke oroszokkal osztotta meg a belső felméréseik eredményeit

Mindezt ügyvédei kotyogták ki egy, a bíróságnak megküldött dokumentumban.
fel 0 le
444 444

Robert Mueller kiszagolhatott valamit

Hosszú hetek hallgatása után a héten robbant a bomba: miután megszerezték Trump írásos vallomását, felmondták a kampányfőnökével kötött vádalkut. Közben az is kiderült, hogy a hallgatás hetei alatt is szorgalmasan dolgoztak, sorban nyújtották be a titkosított vádiratokat.
fel 0 le
444 444

Az ügyészek szerint Trump tanácsadója hazudott, megsértve ezzel a vádalkuját

Paul Manafort büntetése enyhítése reményében ígért együttműködést Robert Mueller különleges ügyésznek, aki szerint viszont ehelyett újra és újra hazudott. És talán még Julian Assange-zsal is találkozott, azelőtt, hogy a Wikileaks szivárogtatni kezdte a dokumentumokat, amiket orosz hekkerek loptak el a Demokrata Párttól.
fel 0 le
444 444

Beperelte a Facebookot a letiltása miatt egy orosz álhíroldal

Egy olyan, aminek egy volt igazgatója és egy munkatársa ellen is vádat emeltek az Egyesült Államokban az orosz befolyásolási kísérletek miatt folyó nyomozásban.
fel 0 le
444 444

Trump nyilvánvalóan Robert Mueller nyomozásának megakadályozására készül

A félidős választások előtt politikailag nagyon kockázatos lett volna ezt meglépnie, de amint véget ért a szavazás, kirúgta igazságügyi miniszterét. Ezzel valószínűleg elszállt az esélye annak is, hogy együttműködhessen a képviselőházban többségbe került demokratákkal.
fel 0 le
444 444

Donald Trump egy elítélt bűnözőnek hálálkodott

A Twitterén dicsőítette Paul Manafortot, elítélt kampányfőnökét, amiért "nem tört meg", nem vallott rá, szemben például egykori legfőbb bizalmasával, Michael Cohennel.
fel 0 le
444 444

Donald Trump borzalmas napja

Volt kampányfőnökét bűnösnek találta a bíróság, évtizedes bizalmasa és személyi ügyvédje pedig vádalkut kötött a hatóságokkal. Hogy ebből mi lesz, az még nem teljesen tiszta, de az biztos, hogy lesz belőle valami. Valami nagyon komoly.
fel 0 le