#robert mueller iii

444 444

Az amerikai történelem legnagyobb politikai botránya

Amerikai történészek szerint már csupán az alapján is, amit eddig megtudtunk Donald Trump és stábja ügyeiről, ez a botrány durvább a Watergate-nél, az Irán-Contránál és még Warren Harding korrupt hivatalsegédjénél is.
fel 0 le
444 444

Zokon vette a bírónő, hogy Trump tanácsadója célkeresztes fotót közölt róla

Amy Berman Jackson ezért csütörtökre tárgyalást írt ki, amin úgy dönthet, hogy visszavonja a hamis tanúzással, tanúk befolyásolásával gyanúsított Roger Stone óvadékát.
fel 0 le
444 444

Szándékosan hazudott az ügyészeknek Trump volt kampányfőnöke

A bíróság szerint is megsértette teljes együttműködést ígérő vádalkuját.
fel 0 le
444 444

Trump elnökavató báljának pénzügyei iránt érdeklődnek az amerikai hatóságok

Egyelőre még semmilyen vádat nem fogalmaztak meg, de állítólag pénzmosás és illegális kampányfinanszírozás gyanúja is felmerülhet.
fel 0 le
444 444

Az oroszok még Robert Mueller különleges ügyész bizonyítékait is dezinformációs kampányra használták

Azokat a bizonyítékokat hamisították meg, amiket Muellerék egy tavaly megvádolt orosz vállalkozással, Putyin szakácsának egyik cégével osztottak meg.
fel 0 le
444 444

Trump kampányfőnöke oroszokkal osztotta meg a belső felméréseik eredményeit

Mindezt ügyvédei kotyogták ki egy, a bíróságnak megküldött dokumentumban.
fel 0 le
444 444

Robert Mueller kiszagolhatott valamit

Hosszú hetek hallgatása után a héten robbant a bomba: miután megszerezték Trump írásos vallomását, felmondták a kampányfőnökével kötött vádalkut. Közben az is kiderült, hogy a hallgatás hetei alatt is szorgalmasan dolgoztak, sorban nyújtották be a titkosított vádiratokat.
fel 0 le
444 444

Az ügyészek szerint Trump tanácsadója hazudott, megsértve ezzel a vádalkuját

Paul Manafort büntetése enyhítése reményében ígért együttműködést Robert Mueller különleges ügyésznek, aki szerint viszont ehelyett újra és újra hazudott. És talán még Julian Assange-zsal is találkozott, azelőtt, hogy a Wikileaks szivárogtatni kezdte a dokumentumokat, amiket orosz hekkerek loptak el a Demokrata Párttól.
fel 0 le
444 444

Beperelte a Facebookot a letiltása miatt egy orosz álhíroldal

Egy olyan, aminek egy volt igazgatója és egy munkatársa ellen is vádat emeltek az Egyesült Államokban az orosz befolyásolási kísérletek miatt folyó nyomozásban.
fel 0 le
444 444

Trump nyilvánvalóan Robert Mueller nyomozásának megakadályozására készül

A félidős választások előtt politikailag nagyon kockázatos lett volna ezt meglépnie, de amint véget ért a szavazás, kirúgta igazságügyi miniszterét. Ezzel valószínűleg elszállt az esélye annak is, hogy együttműködhessen a képviselőházban többségbe került demokratákkal.
fel 0 le
444 444

Donald Trump egy elítélt bűnözőnek hálálkodott

A Twitterén dicsőítette Paul Manafortot, elítélt kampányfőnökét, amiért "nem tört meg", nem vallott rá, szemben például egykori legfőbb bizalmasával, Michael Cohennel.
fel 0 le
444 444

Donald Trump borzalmas napja

Volt kampányfőnökét bűnösnek találta a bíróság, évtizedes bizalmasa és személyi ügyvédje pedig vádalkut kötött a hatóságokkal. Hogy ebből mi lesz, az még nem teljesen tiszta, de az biztos, hogy lesz belőle valami. Valami nagyon komoly.
fel 0 le
444 444

Talán még augusztus végéig vádat emelnek Trump személyi ügyvédje, Michael Cohen ellen

Ha addig nem, akkor a hatóságok már megvárhatják a vádemeléssel a novemberi félidős választást, hogy ne befolyásolják a szavazók véleményét.
fel 0 le
444 444

Trump ügyvédei nagyon tartanak tőle, hogy az elnök magát keverné bajba meghallgatásán

Valószínűleg okkal. Épp ezért mindenáron meg akarják akadályozni, hogy Mueller kérdéseket tehessen fel Trumpnak arról, hogy mi járt a fejében, amikor látszólag az igazságszolgáltatást akadályozó döntéseket hozott. Izgalmas hetek előtt állunk az oroszügyi vizsgálatban.
fel 0 le
444 444

Nahát, a tweetjei miatt kerülhet bajba Trump

Robert Mueller különleges ügyészt azok a tweetek érdeklik igazán, amiben Trump James Comey FBI-igazgatót és Jeff Sessions igazságügyi minisztert fenyegette, illetve amelyekben fia és egy orosz "ügyvéd" találkozójáról hazudott.
fel 0 le
444 444

Tanúk befolyásolásával vádolják Trump egykori kampányfőnökét

A Kremlhez ezer szállon kötődő Paul Manafort az óvadékmegállapodásban foglaltak ellenére kapcsolatba lépett azokkal, akik tanúskodnának pénzmosási és adócsalási ügyében.
fel 0 le
444 444

Kezd igazi királydrámává alakulni a Trump stábja elleni nyomozás

Álszivárogtatásokkal, Ukrajna lekenyerezésével, a nyomozást felügyelő miniszterhelyettes esetleges kirúgásával bonyolódott a másfél éve tartó botrány, ami még azelőtt eljuthat a legfelsőbb bíróságig, hogy egyáltalán megvádolnák az elnököt.
fel 0 le
444 444

Robert Mueller már Donald Trump beidézésével fenyeget

A sajtóhírek szerint márciusban közölte az elnök ügyvédeivel, hogy ha nem működnek együtt, akkor hivatalos idézést küld Trumpnak. Ilyen se volt még!
fel 0 le
444 444

A pittsburghi rendőrség attól tart, hogy Trump kirúgja Robert Muellert, az orosz kavarást vizsgáló ügyészt

És attól is, hogy ha ez megtörténik, zavargások robbannak ki a városban. Ezért utasították a nyomozókat, hogy mindenki hozza magával a tömegoszlató ruháját is.
fel 0 le
444 444

Az FBI kirúgott igazgatóhelyettese is sokat jegyzetelt, és meg is osztotta feljegyzéseit Robert Muellerrel

Trump ügyvédjei pedig most azon aggódhatnak, hogy a kontrollálhatatlan elnök miket is mondhatott neki.
fel 0 le