#robert mueller iii

444 444

Trump állítja, hogy soha nem akarta kirúgni Muellert

És azt is, hogy csak azért nem tanúskodott Robert Mueller nyomozásában, mert a különleges ügyész csak hazugságon akarta kapni.
fel 0 le
444 444

Trump igazságügyminisztere az orosz beavatkozást leleplező kémeket akarja meghallgatni

Ez, tekintettel arra, hogy hogyan hazudta el Robert Mueller jelentésének tartalmát és vette át Trump fóliasisakos rajongóinak szavajárását, nem sok jót jelenthet.
fel 0 le
444 444

Trump perel, utasít, fenyeget, mindent megtesz, hogy ne derülhessenek ki féltett titkai

Most, hogy Robert Mueller lezárta a nyomozását, a bíróságokon és a törvényhozásban folytatódik a küzdelem. Trump pedig minden létező módon próbálja akadályozni, hogy bárki megtudhasson róla bármit. De ezzel pont belekényszerítheti a demokratákat az alkotmányos vádemelésbe.
fel 0 le
444 444

Trump ráparancsolt az apparátusára, hogy indítsanak büntetőeljárást Hillary Clinton ellen

Mint a diktatúrákban, győzelme után le akart számolni ellenfelével. Csak a beosztottjai engedetlensége mentette meg attól, hogy komoly törvénysértést kövessen el.
fel 0 le
444 444

Lehet-e alkotmányos vádemelés nélkül elnököt buktatni?

A demokraták most ezzel a dilemmával találták szembe magukat. Mueller jelentése bőséges muníciót ad nekik, de a törvényhozási matek ellenük dolgozik.
fel 0 le
444 444

Az első mérés szerint nagyot zuhant Trump népszerűsége

Három százalékpontos esést mért az Ipsos, a közvélemény a jelek szerint nem vevő Trumpék narratívájára.
fel 0 le
444 444

Mire a sok hazugság, ha amúgy nem volt összejátszás?

Robert Muellernek azt nem sikerült bebizonyítania, hogy Trump kampánya megállapodott volna Oroszországgal az elnökválasztás befolyásolásáról. Azt viszont igen, hogy Oroszország beavatkozott a választásba, és kereste is a kapcsolatot Trumpékkal, akik nem is voltak visszautasítók.
fel 0 le
444 444

Mueller különleges ügyész nem tudta azt mondani, hogy Trump nem bűnös

Pedig ha tehetné, kimondaná, írta már a 448 oldalas jelentése az igazságszolgáltatás akadályozásáról szóló kötete első oldalán.
fel 0 le
444 444

Órákon belül kiderül, mit nyomozott ki Trumpról Mueller

William Barr, Trump igazságügyi minisztere a jelentés nyilvánosságra hozatala előtt tartott sajtótájékoztatóján újra azt mondta, hogy az mindenben felmenti Trumpot.
fel 0 le
444 444

Robert Mueller még mindig titkos jelentése vagy háromszáz oldal, de alig kétoldalas összefoglaló alapján beszélünk róla

Most, hogy kiderült, milyen hosszú is Mueller jelentése, a demokraták úgy gondolják, tendenciózusan rövidített változat kerülhetett nyilvánosságra. Az igazságügyi miniszter sietsége mögött politikai haszonszerzés szándéka lappang.
fel 0 le
444 444

Az amerikai történelem legnagyobb politikai botránya

Amerikai történészek szerint már csupán az alapján is, amit eddig megtudtunk Donald Trump és stábja ügyeiről, ez a botrány durvább a Watergate-nél, az Irán-Contránál és még Warren Harding korrupt hivatalsegédjénél is.
fel 0 le
444 444

Zokon vette a bírónő, hogy Trump tanácsadója célkeresztes fotót közölt róla

Amy Berman Jackson ezért csütörtökre tárgyalást írt ki, amin úgy dönthet, hogy visszavonja a hamis tanúzással, tanúk befolyásolásával gyanúsított Roger Stone óvadékát.
fel 0 le
444 444

Szándékosan hazudott az ügyészeknek Trump volt kampányfőnöke

A bíróság szerint is megsértette teljes együttműködést ígérő vádalkuját.
fel 0 le
444 444

Trump elnökavató báljának pénzügyei iránt érdeklődnek az amerikai hatóságok

Egyelőre még semmilyen vádat nem fogalmaztak meg, de állítólag pénzmosás és illegális kampányfinanszírozás gyanúja is felmerülhet.
fel 0 le
444 444

Az oroszok még Robert Mueller különleges ügyész bizonyítékait is dezinformációs kampányra használták

Azokat a bizonyítékokat hamisították meg, amiket Muellerék egy tavaly megvádolt orosz vállalkozással, Putyin szakácsának egyik cégével osztottak meg.
fel 0 le
444 444

Trump kampányfőnöke oroszokkal osztotta meg a belső felméréseik eredményeit

Mindezt ügyvédei kotyogták ki egy, a bíróságnak megküldött dokumentumban.
fel 0 le
444 444

Robert Mueller kiszagolhatott valamit

Hosszú hetek hallgatása után a héten robbant a bomba: miután megszerezték Trump írásos vallomását, felmondták a kampányfőnökével kötött vádalkut. Közben az is kiderült, hogy a hallgatás hetei alatt is szorgalmasan dolgoztak, sorban nyújtották be a titkosított vádiratokat.
fel 0 le
444 444

Az ügyészek szerint Trump tanácsadója hazudott, megsértve ezzel a vádalkuját

Paul Manafort büntetése enyhítése reményében ígért együttműködést Robert Mueller különleges ügyésznek, aki szerint viszont ehelyett újra és újra hazudott. És talán még Julian Assange-zsal is találkozott, azelőtt, hogy a Wikileaks szivárogtatni kezdte a dokumentumokat, amiket orosz hekkerek loptak el a Demokrata Párttól.
fel 0 le
444 444

Beperelte a Facebookot a letiltása miatt egy orosz álhíroldal

Egy olyan, aminek egy volt igazgatója és egy munkatársa ellen is vádat emeltek az Egyesült Államokban az orosz befolyásolási kísérletek miatt folyó nyomozásban.
fel 0 le
444 444

Trump nyilvánvalóan Robert Mueller nyomozásának megakadályozására készül

A félidős választások előtt politikailag nagyon kockázatos lett volna ezt meglépnie, de amint véget ért a szavazás, kirúgta igazságügyi miniszterét. Ezzel valószínűleg elszállt az esélye annak is, hogy együttműködhessen a képviselőházban többségbe került demokratákkal.
fel 0 le