#sorozatlövő - podcast

24.hu 24.hu

Gera Marina: Egy nemzetközi díj után is jöhet depresszió

Az Oscar-gála előtt az Emmy-díjas Gera Marinával beszélgettünk az idei felhozatalról, a női filmesekről, és a nemzetközi figyelem hozta lehetőségekről.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Mécs Mónika: Kértem Enyedi Ildikót, nehogy kivágja a kedvenc snittemet

Mécs Mónika olyan filmek mögött állt producerként, mint a Testről és lélekről, legutóbb pedig Tóth Barnabás Oscar-esélyes filmjéért izgulhatott. A díjszezon közepén a női rendezők hiányáról és a produceri munkáról is beszélgettünk.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nagypál Orsi: A legtöbbször fel se tűnik, hogy nő vagy férfi a rendező

Mi kéne ahhoz, hogy ne legyen olyan év, hogy kimaradjanak a nők a legjobb rendező kategóriájából? Erről beszélgettünk a Nyitva című film rendezőjével, Nagypál Orsival.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hámori Barbara: A Drága örökösöket imádja a néző, és nem utálja a kritika sem

Hámori Barbarával, a Drága örökösök alkotójával beszélgettünk a nézettség fontosságáról, a közmédia felelősségéről és arról, hogy a hazai filmgyártás is tolja a sorozatok szekerét.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egy igazán jó sorozatnál minden részben katarzisod van

A Sorozatlövő legújabb adásában a tévés történetmesélés elméletét is megismerjük, és arra is választ kapunk, hogy miért lehetett bárkit kinyírni a Trónok harcában. Angyalosy Eszter forgatókönyvíróval beszélgettünk.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Balsai Móni: Ebben az országban szeretünk félni, akkor is, ha ismertek vagyunk

A Sorozatlövő új részében beszélgettünk a magyar sorozatok felfutásáról, az állandó félelemről, hogy elfelejtik-e az ember arcát, és egy színész lehetséges B-terveiről.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Radnai Márk: A tévék nem butítják a nézőket, azt mutatják, amire kíváncsiak vagyunk

A Sorozatlövő adásában Radnai Márk rendezővel beszélgettünk. Szóba került az MTVA és a valóság közötti furcsa kapcsolat, a magyarok igényei, illetve az is, hogy lehet-e minőségi részeket leforgatni a napi sorozatok darálásában. 
fel 0 le
24.hu 24.hu

Herman Pierre – Egy vígjáték mindig nagyobb közönséget fog vonzani, mint egy dráma

Az RTL Klub kreatív igazgatójával beszélgettünk arról, hogyan száll be egy kertévé a magyar sorozatpiacra, és arról, hogy nem mondanak le a komolyabb tartalmakról sem.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Tasnádi István: Évtizedekkel ezelőtt még szitokszónak számított az, hogy sorozat

Tasnádi István a Terápia és az Aranyélet vezető írója szerint ideje lenne elhinni, hogy a magyarok is képesek az elejétől végéig felépíteni egy történetet, de erre úgy gondolja, még várnunk kell.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kapitány Iván: A mi kis falunk előtt már felkészültem, hogy elküldenek a fenébe

A Sorozatlövő következő adásában A mi kis falunk, az Üvegtigris és még sok más ismert produkció alkotója, Kapitány Iván volt a vendégünk, akivel kibeszéltük többek között a következő sorozatát, a Jófiúkat is.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Krigler Gábor: Olyan sorozatokat akarok csinálni, amik megosztják az embereket

Az HBO egykori kreatív producere az Aranyélet vezető írója is volt. A magyar sorozatok egykori bénaságáról és ígéretes jövőjéről beszélgettünk a Sorozatlövő podcastban.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nagy Ervin: Szeretnék egy pillanatra úgy élni, mint Amerikában

A népszerű színésznek határozott véleménye van a hazai sorozatpiacról. A tapasztalatairól beszélgettünk, és arról, hogy szívesen adná már a nevét egy krimihez vagy sci-fihez.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Herendi Gábor: A sorozatok felszippantották a Valami Amerika színészeit

A magyar közönségfilmek elsőszámú rendezője, Herendi Gábor dolgozott már több sorozatban is. Most egyszerre látja a jövőt a sorozatokban, és tapasztalja meg, hogyan nehezíti meg a filmforgatást a hazai sorozatok előretörése. Beszélgettünk a nemrég leadott Viasat3-as produkciójáról, az Ízig-vérigről és a készülő filmjéről is, amit Szabó Győző drogos küzdelmeiből merített a Toxikoma című könyv alapján.
fel 0 le