#szájápolás

24.hu 24.hu

Ne essen pánikba, de baktériumok egész univerzuma él a szájában

A baktériumok rögtön a születésünk után megtelepednek a szájban, aztán minden alkalommal több milliónyi érkezik belőlük, ha megiszunk egy pohár vizet
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ne csak a gyerek, a szülő se nyúlkáljon a szájába!

Talán nincs olyan szülő, aki ne szólna rá legalább naponta egyszer a gyerekére, hogy mosson kezet, ne nyúlkáljon a szájába, vagy hogy mossa meg rendesen a fogát. Nem véletlen, hogy a gyermeknevelés fontos része a szájhigiénia, kellő odafigyeléssel ugyanis a legtöbb szájüregi megbetegedés megelőzhető.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Csak egy kis afta? Íme, a leggyakoribb szájfertőzések, amelyekre érdemes odafigyelni

A száj az emberi test legtöbbet használt, egyúttal az egyik legsebezhetőbb testnyílása. A szájüregben ezért speciális védelem is működik, hogy az esetleges kívülről érkező veszélyeket semlegesítse. Legyen az pollen vagy baktérium, velük szemben az első védvonal a nyálkahártya, amely – már ha egészséges – legtöbbször gond nélkül „elintézi” a mindennapi szennyeződéseket.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hogyan ápolták a régi emberek a száj egészségét?

Vajon el tudnánk képzelni az életünket fogkrém, szájvíz, vagy akár egy közönséges rágógumi nélkül? A száj egészségének ápolása ma már olyan evidensnek számít, mint a levegővétel, az erre használható eszközök tárháza pedig végtelen. De vajon mivel oldották meg a fogmosást az ókor és a középkor emberei?
fel 0 le