#támogatásból készült

Index Index

Meredek ötlettel mentették meg a kisváros gimnáziumát

A kunszentmiklósi református gimnázium a nyolcvanas évek végére a megszűnés szélére került, nyolcosztályos tagozattal sikerült feléleszteni. Azóta is sikeres.
fel 0 le
Index Index

Ebben az Amerikában álom élni, még háborúban is - Kritika az „Amerika! Disney, Rockwell, Pollock, Warhol” című hamburgi kiállításról

Hogy kerül Walt Disney aranyos őzikéje egy lapra Warhol kólásüvegével? Művészet-e egy magazinborító? A 20. századi Amerika előtt ezek a kérdések fel se merülhettek volna.
fel 0 le
Index Index

Mire elég 11 ezer támogató?

Az Index olvasóinak hála idén olyan dolgokba is belevághattunk, amikre eddig nem volt pénzünk. Ezeket köszönhetjük a lelkes olvasóknak!
fel 0 le
Index Index

Hatalmas kinccsel, gombával jött ki a mínusz mínuszából

Az év biogazdákodója, Gyöngyösi Sándor csődbe ment, de gyógygombákkal sikertörténetet írt. Olyat tud, hogy még Japánból is hozzá járnak ötletet meríteni.
fel 0 le
Index Index

Ha nem lenne a foci, azt sem tudnák, hogy létezik a város

Újra virágzásnak indult a futball az egykor NB I.-ben szereplő Tiszakécskén. A NER kedvenc építőcége pár éve karolta fel a futballt a városban, azóta a környékbeliek is csodájára járnak a létesítménynek. De nem mindenki elégedett.
fel 0 le
Index Index

A teljes interjú Deutsch Tamással

A magyar EU-tagságtól kezdve az egészségügyön át a sportpolitikáig kérdeztük a Fidesz egyik alapítóját és az EP-s delegációvezetőjét élő adásunkban.
fel 0 le
Index Index

A kultúra függetlenségéért és a szabad színházakért tüntettek a Madách téren (a teljes közvetítés)

Tüntetést szerveztek hétfő estére a "szabad színházért, a kultúra függetlenségéért". A tüntetés este 6 órakor kezdődött a Madách téren. Az eseményen felszólalt többek között Jordán Tamás, Mácsai Pál, Pintér Béla és Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely is.
fel 0 le
Index Index

A saját Trianonjukat ássák az angolok

Nem Londonban, hanem a merényletektől rettegő északon dől el Anglia jövője. Észak-Írországig utaztunk, hogy megnézzük a brexit legkényesebb pontját.
fel 0 le
Index Index

Tényleg új korszak kezdődik az orvostársadalomban? - A teljes interjú Kincses Gyulával

A Magyar Orvosi Kamara 16 év után váltott vezetőt. Kincses Gyulát kérdeztük élőben a terveiről a kamara élén.
fel 0 le
Index Index

Viccnek indult, de egy magyar vitte el a sivatagba a curlinget

Hiába sivatagi ország Katar, a téli sportokban is erősít. Belleli Lajos egy pláza jégpályáján, nem túl jó körülmények között épített fel a sportágát a semmiből. Még az adóhivatalból is elhívta az adminisztrátorát curlingezni. Már győzelmeket is ünnepelhettek.
fel 0 le
Index Index

Kecskemét, a szecessziós paloták parkja

Ebben a városban egymás mellett áll a gyermekdalok Cifrapalotája, egy mesekastély gimnázium és az ország talán legszebb Iparos Otthona.
fel 0 le
Index Index

A Kossuth téren tüntettek a tanárok (vágatlan felvétel)

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) által szervezett tüntetéshez több oktatási szakszervezet csatlakozott. Értékálló bért követeltek és azt, hogy csökkentsék a terheket.
fel 0 le
Index Index

A teljes élő közvetítésünk a IV. Globális Klímasztrájk felvonulásról

Több ezren vettek részt a IV. Globális Klímasztrájk felvonuláson, amely a Batthyány térről indult a Kossuth térig. Az akciót negyedik alkalommal szervezte meg az egyetemistákból álló Fridays For Future Magyarország.
fel 0 le
Index Index

Miért kéne hegy a bornak, ha Alföld is van

Az alföldi bor igazi must have. Ellátogattunk a Kunsági és a Hajós-Bajai borvidékre, és hat borászatban próbáltunk utána járni, mi az alföldi szőlészkedés titka.
fel 0 le
Index Index

Megmarad-e a Jobbik? - a teljes Mirkóczki Ádám-interjú

Eger új polgármestere, a Jobbik szóvivője beszélt élőben az Indexen a terveiről, Egerről és a Jobbikról.
fel 0 le
Index Index

Mercedesvárosban a szovjet laktanya is megszépült

Az álláspiactól az ingatlanpiacon át az oktatásig nyomott hagyott Kecskeméten, hogy hét éve ott telepedett le a Mercedes. Az autógyár nélkül a város szegényebb lenne, és ha köhög az ipar, azt rögtön megérzik.
fel 0 le
Index Index

Látványterveken már megcsodálhatjuk a Kalocsa–Paks-hidat

Bács-Kiskun megye ötödik Duna-hídját jövőre kezdik el építeni, majdnem egy kilométer hosszú lesz, és mindkét oldalán bringázhatunk majd.
fel 0 le
Index Index

Miért izmoztak két kaukázusi nemzet politikusai Petőfi Sándor szülőházánál?

Miért egy marhafejjel állítanak emléket Petőfinek? Honnan kapta nevét a kiskőrösi Koporsó, és hogyan lehet emlékműve a talajvíznek?
fel 0 le
Index Index

Ki hányat ismer fel a Magyar népmesék rajzfilmfiguráiból?

Szőke bajszos sárkány, kék ruhás vitéz, kakasháton lovagló sündisznó: Kő Boldizsár az egyik legszebb magyar játszóteret építette meg egy lakótelep mellé.
fel 0 le
Index Index

Mátrai gázszivárgás: miért nem engedték ki az óvodásokat?

Csak elővigyázatosságból, a faluban senki nem volt veszélyben, mondta a visontai polgármester a Mátrai Erőmű gázszivárgása után két héttel tartott falugyűlésen. Igaz, a közeli patak kékesszürkévé változott.
fel 0 le