#támogatásból készült

Index Index

Arany? Ugyan! Tatabányai panel!

A tatabányai Dózsakert lakótelepen három év alatt több mint a duplájára nőttek az árak, 80 ezer forint alatt pedig albérletet se lehet találni. Megnéztük, miért lett ez a legdurvábban dráguló lakótelep az országban.
fel 0 le
Index Index

Mégsem épül százméteres toronyház Keszthely partján

A fideszes önkormányzat akarta, a lakók kevésbé lelkesedtek. Az önkormányzat környezetvédelmi terveit is felülírta egy svájci vállalkozó egyszemélyes kft.-jéért, aki végül mégsem írta alá a megállapodást.
fel 0 le
Index Index

Lázár: Egy semmibe vezető út legyen az ország legnagyobb baja

Lázár János rendhagyó tárlatvezetést tartott a csurig telt Makói Városi Múzeumban, ahol az is kiderült, hogy nem sok vadászkastélyban járt még.
fel 0 le
Index Index

A Halálcsillag legyőzte a Szarvasi-gyárat

Volt dolgozókkal, beszállítókkal és a város vezetőjével beszéltünk arról, milyen volt fénykorában a szarvasi kávéfőző- és lámpagyár. Helyszíni riportunkban választ kerestünk arra is, miért ment tönkre a cég, és mi lesz most a dolgozókkal és Szarvassal.
fel 0 le
Index Index

Nagy bajban a stricik, madámok

Változik a prostitúciós ügyek hazai jogi megítélése. Mostantól a legtöbbet itthon is emberkereskedelemként kezelik majd. Két évig követtük egy stricicsalád történetét, őket is emberkereskedőként tárgyalják tovább.
fel 0 le
Index Index

A „várakozás” kártyával nem élhetsz vissza

Csak tíz autistáknak fenntartott lakóotthon működik az országban, pedig ezreknek volna szükségük rá. A tatai egy jól működő modell, de az állami forrás és a szakember is kevés, sok múlik a vezetők találékonyságán.
fel 0 le
Index Index

Milliókat követelnek vissza Jézus zalai reinkarnációjától

A puritánságot hirdető spirituális gyógyítóhoz ügyvédek, ismert modellek, celebek is jártak. Aztán megtudták, hogy a mester több luxusautó mellett egy ciprusi villát is használ, és a csoport fiatal lányait is megkörnyékezte.
fel 0 le
Index Index

Mit kerestek profi futballisták szociális bérlakásban?

200 milliót bukhat Balmazújváros a sokáig kilakoltathatatlan labdarúgók miatt. Beleroppanhat a város a korábbi fideszes vezetés futballimádatába.
fel 0 le
Index Index

Audi-sztrájk: 23 éve nem volt itt ilyen egység

Egyhetes sztrájkra készülnek a győri autógyár munkásai. A munkabeszüntetés második napján a elmentünk a gyárhoz, ahol eltökélt dolgozókat találtunk. Azt is megtudtuk, hogy miért lett újra sikk szakszervezeti tagnak lenni.
fel 0 le
Index Index

Mitől ilyen baromi dühösek a bikák?

Mi a közös a fehér, heteroszexuális férfiban és a rodeóbikában? Egyik sem tűri a végtelenségig, hogy kihasználják. Első lépésként több rodeót kell Magyarországon rendeznünk. Azt még talán lehet.
fel 0 le
Index Index

Dárdai levezette, mi a magyar futball legnagyobb deficitje

50. Bundesliga-meccsét nyerte a Hertha-edző, aki újabb egy évet aláírt a klubjához. Életében először a felső polcról kapott játékost, ha nem sérül meg, szép lesz a tavasz. Rendkívül önkritikus, a focinkból a számonkérést hiányolja. Interjú.
fel 0 le
Index Index

Egy apró falu harca a kocsmájukért

Felsőcsatár összefogott, hogy megmentsék a legfontosabb közösségi teret, a kocsmát. Még tüntetést is szerveztek az 500 fős településen, mikor megtudták, hogy bezárhat a falu kocsmája.
fel 0 le
Index Index

PM Orbán's much-awaited press conference: "The government cannot comment on business affairs."

Orbán made good on his promise to answer journalists, but dodged all the important questions.
fel 0 le
Index Index

Sokkolni nem csak a meztelen testekkel lehet - Marina Abramović életmű-kiállításán, a The Cleaneren jártunk Firenzében

A művész, aki eljutott addig, ahonnan már nincs tovább, és aki többször majdnem belehalt abba, amit csinál. Firenzében lenyűgöző életmű-kiállítást rendeztek Marina Abramovićnak. Megnéztük.
fel 0 le
Index Index

Banksy ledarált egy milliódolláros képet, de most őt darálták le - The Art of Banksy. A visual protest

A királynő egy másik nő arcán ül, Miki egér napalm elől menekülő lányt kísér, a punkot rendőrök teperik le a földre. Nem engedte meg, mégis múzeumi kiállítást kapott a világ leghíresebb graffitise, Banksy Milánóban. Megnéztük.
fel 0 le
Index Index

Azért lehet ezt megcsinálni a magyarral, mert nem szervezi meg magát - A szakszervezetek helyzete Magyarországon

A franciáknál ha megfújják a sípot, megmozdul az ország, a magyar szakszervezetek viszont nem egységesek. 2010 óta nem először húzott olyat a kormány, ami csökkentette a mozgásterüket, az összefogás mégis megugorhatatlannak tűnik.
fel 0 le
Index Index

Így haltak meg a magyar politikai napilapok

Három politikai napilap maradt a magyar piacon, miközben volt évtized, amikor 12 is megélt. A túlélőknek már csak a mozgalmi nóta eldalolása a dolga.
fel 0 le
Index Index

Nyelik a könnygázt, csak takarodjon Macron

Ismét kisebb csatatérré változott Párizs belvárosa, bár a rendőrök most jobban felkészültek: tízpercenként repült a könnygázgránát a Diadalívnél. A sárgamellényesek egyre kevesebben vannak, de egyre radikálisabbak. Konkrét céljuk ugyanakkor nincsen.
fel 0 le
Index Index

Könnygázzal oszlattak a rendőrök a párizsi tüntetésen

Több ezer sárga mellényes vonult a Champs-Élysées-n. Tudósítónk szerint minden be van zárva, deszkázva a környéken, sok a rendőr.
fel 0 le
Index Index

Nem a politikusnak van hatalmuk, hanem nekünk, erre kéne rájönni

Poszter beintő kézről, útlezárás és saját nyomozás pár homályos ügy után. Szokatlan egyszemélyes háborút indított egy nemesvitai férfi a polgármestere ellen, ki is derített furcsa dolgokat, de a rendőrség egyelőre nem neki ad igazat. Ő erre azt mondja, a hivatalok és hatóságok egymást védik. Nemes vita?!
fel 0 le