#tango és kes

24.hu 24.hu

Hogyan kriminalizálták a cigányságot „bűnözői” társadalmi csoporttá?

A Tangó és Kes legújabb adása történelmi példákon keresztül mutatja be, miként állítottak be egész társadalmi csoportokat bűnözőknek.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hogy lehet az, hogy csavargatja a rendőr a biciklis nő kezét?

A Tangó és Kes legújabb adásában a rendőri intézkedésekről, túlkapásról és arányosságról, a rendőri pszichéről és a kiképzés sajátosságairól beszélgetünk. Lesz szó George Floyd haláláról és a Deák Ferenc téri késelésről is. Vendégünk Schiffer András.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A szájmaszk lett az új kábítószer

Most a bűnözők is karanténban vannak? Ők is csak home office-ból dolgoznak?
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hogyan lehet nyomkövetővel a lábon drogot teríteni?

A Tangó és Kes legújabb adása választ ad a címben feltett kérdésre, ám elöljáróban annyit érdemes elmondani: marha könnyen, a nyomkövetőtől ugyanis nem kell félni.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Mit üzen a legendás tetovált bűnöző, Pillangó teste?

Fejtetőtől bokáig tetovált testét Urbán Tamás képeinek köszönhetően a nyilvánosság is ismerheti. Volt-e olyan bűncselekmény, amit nem követett el, hogyan végezte, és miként él ma is az emlékezete?
fel 0 le
24.hu 24.hu

Havas Henrik segíthet eldönteni, Radnai vagy Portik volt-e a keményebb nehézfiú

Havas Henrik könyvet írt Radnai Lászlóról, a kecskeméti maffiaper elsőrendű vádlottjáról, amiben látszólag arra vállalkoznak, hogy tagadják a rendszerváltás utáni magyar szervezett alvilág létezését. A Tangó és Kes hetedik adásában lebontjuk a tévedéseket és a tudatos ferdítéseket.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Pintér Sándor és a szocializmus legnagyobb bűnszervezete

Azt mondták, a szocializmusban nincs szervezett bűnözés, aztán Pintér Sándor elismerte, mégis van. De mi volt pontosan az ő szerepe a Presztízs-ügyben?
fel 0 le
24.hu 24.hu

Tangó és Kes: Minden, amit a betörésről tudni akart

És minden, amivel meg lehet előzni. A Tangó és Kes új epizódja közszolgálati, szinte mindenről szó van benne, ami a betöréshez kapcsolódik.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kun páter, a papruhába bújt nyilas bűnöző

Kun András fasizsta ideológia mögé bújtatta kegyetlenkedéseit, pedig ma már úgy tűnik, azokat elsősorban a hasznoszerzés motíválta.
fel 0 le