#tanulási nehézség

24.hu 24.hu

Digitalizáció égen és földön – Megvannak az InnoMax nyertesei

Klímatudatossági oktatási felület és drónprogramozás is szerepel a díjazott fejlesztések között. The post Digitalizáció égen és földön – Megvannak az InnoMax nyertesei first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Mi lesz a sérült vak gyerekekkel, akiknek Orbán minden húsvétra küld egy bárányt?

Forrnak az indulatok a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona Óvodája és Általános Iskolájában, mióta januárban elhunyt Fehér Anna nővér, aki megalapította, majd évtizedekig vezette az intézményt. Az egyházi intézmény fenntartója és az apáca támogatói között azon robbant ki a konfliktus, hogy utóbbiak szerint a katolikus egyházhoz bekötött fenntartó szűkíteni akarja az intézmény feladatait. A szövevényes történetben – aminek nem mellesleg egy értékes ingatlan áll a...
fel 0 le
444 444

Súlyos diszkrimináció éri az értelmi fogyatékkal és tanulási nehézséggel élőket a járványkezelés során

A fiatal értelmi fogyatékkal élők britek 30-szor akkora eséllyel halnak bele a betegségbe, mint kortársaik.
fel 0 le
444 444

Így vagy úgy, de mindenképp megszívják a BTMN-es gyerekek

A beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő gyerekeknek ebben a tanévben már nem volt felmentés az osztályzás alól. Az Abcúgnak nyilatkozó szakemberek eltérően beszéltek a szabályozásról: az egyikük szerint sajátos nevelési igényű gyerekből lesz több, mások szerint a diákok továbbtanulási ambícióit töri le, ha a nehézségeik miatt úgyis rosszabb jegyeket szereznek érettségi tárgyakból.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Már a gépek is jobban ismerik a gyerekeinket, mint mi

Sokszor a szakértők sem tudják megállapítani, hogy mi áll a tanulási nehézségek hátterében.
fel 0 le