#vig dávid

444 444

Orbán Balázs: Ha a civil szervezeteket zavarják a bírálatok, csavarják le a politikai tevékenységüket

Végre leült egymással a Miniszterelnökség államtitkára és az Amnesty International magyarországi igazgatója. A 444 első közéleti vitája arról szólt, lehet-e kormánykritikus egy civil szervezet anélkül, hogy ne gerjesszen indulatokat ellene a kormány.
fel 0 le
444 444

Vitázni hívtuk Orbán Balázs államtitkárt és Vig Dávidot, az Amnesty International magyarországi igazgatóját

Jöjjön, ami még nem volt, az első 444-es vita. Két téma biztosan lesz: az EU Bíróság döntése, miszerint jogsértő a külföldről támogatott civileket listázó törvény, illetve a járvány alatt hozott intézkedések és a jogállam viszonya.
fel 0 le
444 444

Ma este hét órakor jön az első 444 vita: Orbán Balázs vs Vig Dávid

Ma este hét órától Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára és Vig Dávid, az Amnesty International magyarországi igazgatója beszélget a 444 szervezésében egy sor fontos kérdésről, mint a civil szervezetek regisztrációjáról pár napja született luxemburgi bírósági döntés, vagy a járvány alatt hozott parlamenti-kormányzati intézkedések és a jogállam viszonya. A beszélgetést Plankó Gergő vezeti, és élőben közvetítjük itt a 444-en és a Facebookon.
fel 0 le
444 444

Az elnyomó rendszerek mindig a durvább elnyomás felé mozognak

A török Amnesty International igazgatójával beszéltünk a jogvédők esélyeiről egy autokráciában, illetve „a híres magyar zsidóról”, aki már Törökországban is egyre többeket irányít a háttérből.
fel 0 le
444 444

Amnesty: Példátlan, hogy képviselőket fizikai erőszakkal dobnak ki egy közintézményből

A jogvédők szerint fordulóponthoz érkezett a magyar demokrácia.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Amnesty az MTVA-ról: „Ez fordulópont Magyarország történetében”

A magyar hatóságoknak nem szabad erőszakot alkalmaznia a békés tüntetőkkel szemben - hangsúlyozza közleményében a szervezet.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Lakóhelyükhöz közeli” börtönökbe zárnák a hajléktalanokat

Persze csak akkor, ha 90 nap alatt sem szereznek más szállást.
fel 0 le