#vígszínház

24.hu 24.hu

Csiby Gergely szerint Eszenyi Enikő egy szobanövényt látott benne, nem embert

Egy interjúban kifejtette: az Eszenyi-botránynál sokkal jobban foglalkoztatja az, hogy újra egység uralkodjon az általa teljesen szétesettnek nevezett színházi szakmában. The post Csiby Gergely szerint Eszenyi Enikő egy szobanövényt látott benne, nem embert first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nyilvánosságra került az Eszenyi-ügy vizsgálati anyaga, de sok részt kisatírozott a Főváros

A dokumentumot kikérő Lengyel Tamás szerint az önkormányzat nem hajlandó elárulni az érintetteknek sem, hogy milyen megállapításra jutottak. The post Nyilvánosságra került az Eszenyi-ügy vizsgálati anyaga, de sok részt kisatírozott a Főváros first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ruttkai Éva-emlékgyűrűt ért a Szerelmek városában nyújtott alakítása

A Vígszínház társulatának titkos szavazása alapján Gyöngyösi Zoltán kapta idén az elismerést. The post Ruttkai Éva-emlékgyűrűt ért a Szerelmek városában nyújtott alakítása first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Wunderlich József bocsánatot kért a kollégáitól, az egész társulattól és a Vígszínháztól

A Vígszínház bejelentette, hogy lezárult a Wunderlich Józsefnek a színházzal kapcsolatos bejegyzései után indított belső vizsgálat. Azt írták:„A színművész bocsánatot kért a kollégáitól, az egész társulattól és a színháztól, amit a vezetőség elfogad.”„A munkáltatói döntés értelmében Wunderlich József december 27-én tér vissza a színpadra, a Lóvátett lovagok című előadásban. Bízunk benne, hogy a Vígszínház és közössége megtartó erő tud lenni ebben a...
fel 0 le
24.hu 24.hu

A Vígszínház vezetése elfogadja Wunderlich József bocsánatkérését, visszatérhet a színpadra

Lezárult a belső vizsgálat. The post A Vígszínház vezetése elfogadja Wunderlich József bocsánatkérését, visszatérhet a színpadra first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Wunderlich József két hétig nem játszhat a Vígszínházban, belső vizsgálatokat indítottak az ügye miatt

A Wunderlich József Facebook bejegyzései nyomán kialakult helyzetre reagálva a Vígszínház színészgyűlést, majd társulati ülést tartott - írja közleményében az intézmény. A találkozókon színész mindkét alkalommal kinyilvánította, hogy hibázott, bocsánatot kért a vezetőségtől és a kollégáktól, és „elismerte, hogy súlyos károkat okozott a Vígszínháznak”.Mi is megírtuk, hogy múlt héten Wunderlich először vírus, majd egy megalázott színésznő miatt bírálta...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Belső vizsgálatot indított a Vígszínház Wunderlich József ellen, két hétre felfüggesztették

Az ügyben csak a vizsgálatok lezárulta után várható bármiféle előrelépés, a színház pedig újra kijelentette: a művész posztjában elhangzott vádak nem állják meg a helyüket. The post Belső vizsgálatot indított a Vígszínház Wunderlich József ellen, két hétre felfüggesztették first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A Vígszínház vezetését bíráló Wunderlich Józsefet szerdán más helyettesítette a színpadon

Az okok egyelőre nem ismertek, hiszen sem a teátrumot vezető Rudolf Péter, sem Wunderlich nem kíván nyilatkozni. The post A Vígszínház vezetését bíráló Wunderlich Józsefet szerdán más helyettesítette a színpadon first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Előbb a vírus, aztán egy megalázott színésző miatt bírálta Rudolf Pétert, végül törölte a posztjait, és mindenkitől elnézést kért a Vígszínház színésze

Wunderlich József, a Vígszínház színésze szerda este a Facebookon kritizálta Rudolf Pétert, amiért nem elég óvatos a járvánnyal szemben, aztán törölte a posztot. Rudolf erre a HVG-nek elsorolta, mennyi mindent tesz a színészek és a többi dolgozó védelméért. Itt írtunk bővebben az ügyről.Wunderlich csütörtökön újabb posztban reagált, amit úgy kezdett: attól fél, elveszítik azt a Rudolf Pétert, akit annyira megszerettek. „Az utóbbi pár napban, úgy érzem,...
fel 0 le
444 444

A Vígszínház egyik színésze szerint a színháznak fontosabb a pénz, mint a covid elleni óvintézkedések, Rudolf Péter cáfol

Szerdán este Wunderlich József, aki 2015 óta a Vígszínház társulatának tagja, a Facebook-oldalán posztolt egy hosszabb bejegyzést, amiben a Vígszínház vezetését kritizálta és azt írta, az alapvető óvintézkedéseket sem hozták meg az intézményben a színészek védelmében, akik közül emiatt többen aggódnak, a családosok és idősek is. A poszt azóta már nem nyilvános, de többek közt az alábbiakat állította:A posztban a színész többször is arra utalt, hogy a...
fel 0 le
24.hu 24.hu

A Vígszínház egy színésze szerint a teátrum egyáltalán nem törődik a koronavírus-veszéllyel, veszélybe sodorva ezzel a társulatot

Wunderlich József szerint a teátrumnak nincs jó válasza a kialakult helyzetre. The post A Vígszínház egy színésze szerint a teátrum egyáltalán nem törődik a koronavírus-veszéllyel, veszélybe sodorva ezzel a társulatot first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Valamennyien meghalunk egyszer, de ez az előadás él – 1000. alkalommal áll színpadra A padlás

A padlást, a Vígszínház félig mese, félig musicaljét 1988-ban mutatták, és azóta folyamatosan műsoron van: szombaton játsszák ezredszer. Presser Gábor, Radnóti Zsuzsa és más alkotók mesélnek a darab keletkezéséről és évtizedeiről. The post Valamennyien meghalunk egyszer, de ez az előadás él – 1000. alkalommal áll színpadra A padlás first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Cseke Péter szerint mindenki szeret Eszenyi Enikővel dolgozni Kecskeméten

A Vígszínházból hatalmas botrány után távozó Eszenyi kecskeméti rendezését januárban mutatják majd be. The post Cseke Péter szerint mindenki szeret Eszenyi Enikővel dolgozni Kecskeméten first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Meghalt Venczel Vera, az Egri csillagok Vicuskája

Otthonában, szerettei körében érte a halál, 76 éves volt. The post Meghalt Venczel Vera, az Egri csillagok Vicuskája first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nem széplelkeknek való vidék a Szerelmek városa

Mint akik túlélték a vihart, úgy tombolnak, úgy fürdenek saját virtuozitásukban a Vígszínház színészei, ám a néző kicsit magára marad. Kritika. The post Nem széplelkeknek való vidék a Szerelmek városa first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Szabó Kimmel Tamás elárulta, Eszenyi Enikő melyik mondata után döntötte el, hogy nem megy a Vígszínházhoz

Szabó Kimmel Tamás Kadarkai Endrével beszélgetett arról, mit is jelenthetett Eszenyi kérdése. The post Szabó Kimmel Tamás elárulta, Eszenyi Enikő melyik mondata után döntötte el, hogy nem megy a Vígszínházhoz first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Védettségi igazolvánnyal lehet csak színházba menni

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma szeptember 2-i jogszabálytisztázó tájékoztatása és a Főpolgármesteri Hivatal állásfoglalása alapján a színházlátogatás védettségi igazolványhoz kötött - írja a nézőknek címzett közleményében a Vígszínház vezetése. Ebből arra lehet következtetni, hogy eddig is csak védettségi igazolvánnyal engedhették volna be a nézőket a színházakba, de még a színházak vezetőinek sem volt egyértelmű a...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Rudolf Péter: A megszállottságot kell mederbe terelni

Mikrofonállványos magánszám a magas főpolgármester és az alacsony színiigazgató szereplésével: kedélyes hangulatban nyitotta meg új évadját az immár nem csak ideiglenesen Rudolf Péter vezette Vígszínház. The post Rudolf Péter: A megszállottságot kell mederbe terelni first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Rudolf Péter vezetheti a Vígszínházat a következő öt évben

Állandó igazgatói kinevezést kapott. The post Rudolf Péter vezetheti a Vígszínházat a következő öt évben first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Eszenyi Enikő nem hajlandó távozni a Vígszínház alapítványaitól

Még mindig ott ül a Vígszínház alapítványainak kuratóriumában Eszenyi Enikő, az intézmény korábbi igazgatója, írja a Blikk. Pedig utódja, Rudolf Péter már hónapokkal ezelőtt kérte, hogy távozzon, mert „gördülékenyebb lenne az alapítványok működése, ha a Vígszínház kötelékébe tartozó vezetői lennének”. Kirúgni nem tudja, ha magától nem megy el, legfeljebb a bíróság változtathat a helyzeten. „Sajnos a sokak által remélt változás a kuratóriumok személyi...
fel 0 le