#zsidó

24.hu 24.hu

Schmidt Mária: Lehet, hogy Soros nem zsidó, mert soha nem viselkedett zsidóként

Szélsőjobboldali portálnak adott interjút a Terror Háza főigazgatója. Azt is elárulta, mikor „szeretett bele" Orbán Viktorba.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Gyöngyösi: A populisták csak a kutatásokat nyerik meg

A Jobbikban úgy látják, Magyarországon már szalonképesek, Európában viszont még küzdeniük kell ezért. Listavezetői interjú Gyöngyösi Mártonnal, aki a pártszakadást pozitív fejleménynek tartja, és nem idegesíti magát azon, hogy Európában azok a pártok jönnek fel, amilyen a Jobbik már nem akar lenni.
fel 0 le
444 444

Mindenki azt hiszi, hogy a legzsidóbb európai focicsapatok játszanak a BL elődöntőjében, pedig fasorban sincsenek az MTK-hoz képest

Gyakorlatilag a Tottenhamet és az Ajaxot is az antiszemita drukkerek tolták be a zsidó focicsapat szerepébe, az angol és a holland klub pedig büszkén állt bele a dologba.
fel 0 le
444 444

13 év bujkálás után kiléptek a fényre, de a Fidesz-média mellett már nehezen rúgnak labdába

2019: a lap, ami után az FBI is nyomozott, ami miatt Deutsch Tamás ultimátumot adott a magyar ügyészségnek és amit Kövér László betiltott a parlamentben, elérkezettnek látta az időt, hogy egy budai pártirodában élőben is előadja azt, amit évekig csak szamizdatban mert terjeszteni.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nyaralóból született meg Zugló elfeledett zsinagógája

A lassan összeomló épületet talán még ma sem lenne késő megmenteni.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Újabb zsidózásos botrány a jobbikos képviselő körül

Előkerült egy felvétel Jakab Péteről, azonban szerinte nincs szó zsidózásról.
fel 0 le
444 444

A kormány Soros elleni kampányának egyik karmestere azt állítja, nem is tudta, hogy Soros György zsidó származású

Ráadásul Orbán egyik lányát Ráhelnek hívják, ami egy zsidó név, így fel sem merülhet az antiszemitizmus George Birnbaum szerint, aki Arthur Finkelstein munkatársa volt.
fel 0 le
444 444

Január elsején új magyar várost alapítottak Amerikában: itt a legtöbb a szegény, a zsidó és a fiatal, angolul pedig alig beszélnek

A világon sehol nem beszélnek annyian jiddisül, mint Palm Treeben, amit magyar gyökerű haszid zsidók laknak, és aminek a neve a szatmári Teitelbaum rabbi nevének a tükörfordítása.
fel 0 le
444 444

Trócsányi egy izraeli lapnak: Sok zsidó barátom van

De egyik sem félt soha, semmitől Magyarországon. Soros ügyében szóba sem kerülhet az antiszemitizmus.
fel 0 le
444 444

3,3 millió forintért kelt el egy dedikált fotó, amin Hitler egy vele egy napon született, részben zsidó kislánnyal barátkozik

1933-ban propagandacélból készült a fotó, amit Hitler a 7 éves kislánynak ajánlott. Később derült ki, hogy a nürnbergi törvények értelmében „negyed zsidónak” számít.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Sokat tanulhatunk Goebbels titkárnőjének halála előtti vallomásából

Brunhilde Pomsel a náci bürokrácia utolsó tanújaként hunyt el 106 évesen. Film és könyv is készült harmincórás életösszegzéséből, ami több kérdést vet fel, mint ahányra választ ad.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kormányzati támogatással nyithat antiszemitizmust kutató irodát Brüsszelben a Tett és Védelem

A migránsok és a szélsőbaloldaliak antiszemitizmusát is monitorozná a magyar kormány egyik kedvenc zsidó szervezete, hogy az európai döntéshozók „megismerhessék az igazságot".
fel 0 le
444 444

Ezúttal nem a zsidók jártak jól

Szombatról vasárnapra virradóra a földkerekség legpechesebb embere egy csapat argentin zsidó volt, aki cselből Európában nézett volna focimeccset.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Krakkó – a Rómába oltott Budapest

Lengyelország második legnagyobb városában, az egykori Osztrák-Magyar Monarchia északi határán jártunk.
fel 0 le
444 444

Pittsburghi zsidó vezetők tiltakoznak Trump látogatása ellen, és követelik, hogy határolódjon el a fehér nacionalistáktól

Egy nap alatt 16 ezren írták alá a Bend the Arc pittsburghi vezetőinek felhívását.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A Sorsok Háza sorstalansága

Lapunk nemrégiben közölte Gerő András történész vitaindító cikkét a Sorsok háza holokauszt-emlékhely koncepciójával kapcsolatban. Gábor György és Vörös Kata válasza.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egy fiatal magyar nő koncentrációs táborban írt szakácskönyve egy ausztrál múzeum legféltettebb kincse

A háború utolsó hónapjaiban lopott lapokból született, alig képeslapnyi méretű könyvben közel száz recept sorakozik, bebizonyítva, hogy a foglyok a legrosszabb helyzetben sem adták fel a reményt.
fel 0 le
444 444

Hogyan él 500 malmöi zsidó több tízezer muzulmán bevándorló között?

A frissen érkezettek antiszemitizmust, Izrael-ellenességet hoznak. Az imámok nyitottak a békítésre, de a fiatal zsidók egyébként is elvágyódnak, lassan elfogy a közösség.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Milyen viszonyban vannak ezek az emberek egymással?” – HITVITA a béranyaságról

A béranyaság már Magyarországon is bevett eljárás az olyan párok számára, ahol a nő képtelen kihordani a gyermekét. De mit szólnak ehhez az egyházak?
fel 0 le
24.hu 24.hu

A Nagykörút mellett bújik meg meg Európa legidősebb, megállás nélkül működő rabbiképzője

Ismeretlen Budapest sorozatunk legújabb epizódjában a Nagykörúttól alig néhány lépésnyire álló Országos Rabbiképző - Zsidó Egyetem épületében jártunk.
fel 0 le