#Vifon Beach - 444

444 444

Ezek voltak a legjobbak

Hol a legjobb utazni? A legjobb városok? A legjobb hajó- és vonatút? Hol a legszebbek az emberek, és hol a legjobb arcok? Top minden.
fel 0 le
444 444

Pápua harcosok klubja

A Baliem-völgy lett az út utolsó állomása. Olyasmit láttam itt, amit máshol már nem tudnék, és amit már nem sokáig lehet.
fel 0 le
444 444

Raja Ampat: dzsungelexpedíció fürdőnadrágban

Pápua nyugati csücskénél van egy szigetcsoport, ami a világ leggazdagabb tengeri élővilágának otthona. Egyedülállóan paradicsomi állapotok maradtak meg itt.
fel 0 le
444 444

Az út Pápuára

Két nap és három éjszaka tartott az út a tengeren, de megérkeztem Indonézia legkeletibb tartományába.
fel 0 le
444 444

Ennél jobban még soha nem költöttem el húsz dollárt

Ennyiből jön ki egy nap Bunaken szigeten, a világ egyik legszebb korallszirtjének szomszédságában. Marhák a kompon, koboldmaki a fán, techno a mikrobuszban - ilyen volt Észak-Sulawesi.
fel 0 le
444 444

Mindentől messze

Ilyen volt eltűnni a világ elől a Togean-szigeteken kókuszrákok, fullánktalan medúzák és százlábúak között, és meglátogatni a tengeri cigányok falvát.
fel 0 le
444 444

Halál a bivaly szarva alatt

Amikor tizenkét egytonnás bivaly kivérzik a szemed előtt, egy kicsit sűrűbb lesz a levegő. Ilyen egy temetés a szellemekben hívő torajáknál, akiknek egész élete a halál körül forog.
fel 0 le
444 444

Az út Celebeszre

Úgy hangzik, mint egy kalandregényben, és majdnem olyan is, csak kicsit több benne a zsák hagyma, a csipszes zacskó, a vifon és a mobilról játszott zene. És többször hangzik el az is, hogy hello mister. Hajózás Indonéziában.
fel 0 le
444 444

Találkozás a sárkánnyal és a rájával

Egy őslény a kopár szigeten és egy sci-fi állat a víz alatt: két varázslatos lény a Komodo Nemzeti Parkban.
fel 0 le
444 444

Nem tudom levenni róla a szemem

Ilyen hatással van rám Indonézia, még akkor is, ha közben irtó kellemetlen dolgokra képes. Vulkánok, kék láng, csirketemplom és haramiák.
fel 0 le
444 444

Na, és hogy vagy?

Köszönöm, nagyon jól. Boldogabb, felszabadultabb és nyíltabb lettem, és most végiggondoltam azt is, hogy miért.
fel 0 le
444 444

Palawani nyár

Oké, hogy azt mondják, ez a legszebb sziget, de még a természet csodája sem lenne az igazi személyes élmények nélkül. Ilyen volt Palawanon vízesésbe ugrálni, malacokkal utazni a busz tetején, egy üres szigeten aludni és kacsaembriót vacsorázni.
fel 0 le
444 444

A börtön csak a kezdet a paradicsomban

Palawan a Fülöp-szigetek kincse és végső határa. Egy hely, ahol sikerült megőrizni az idilli természeti viszonyokat, miközben maga a természet is elképesztő munkát végzett. Az álomsziget, ahol még a börtön is kihagyhatatlan élmény.
fel 0 le
444 444

Egy dolgot kellett még megtennem Malajziában

Felmászni az ország, és Délkelet-Ázsia egyik legmagasabb csúcsára a Mount Kinabalun. Ráadásul egyetlen vasárnap alatt.
fel 0 le
444 444

A csodálatos tésztanáci

Soon asszony közel ötven év áll a wokja mellett, és főzi legendás fogását a trópusi hőségben. Jobban csinálja, mint bárki más. Aki viszont nem tartja be a szabályait, megnézheti magát.
fel 0 le
444 444

Varánusz a konyhában, tapír a verandán - maláj állatos toplista, II. rész

Mit csinált egy óriási krokodil, amikor felébresztik? Hogyan védi egy elefántcsorda a cukiság szent grálját? Folytatódnak a malajziai állattörténetek.
fel 0 le
444 444

A legnagyobb orrtól a legkisebb medvéig - maláj állatos toplista, I. rész

Bár egzotikus állatokat látni ma már egyáltalán nem könnyű, Malajzia erdői, tengerei és szigetei rejtenek még csodákat.
fel 0 le
444 444

Az út Borneó szívébe

Földön, vízen, levegőben, barlangokon és függőhidakon át, izzadtan és piócákkal harcolva, de eljutottam Borneó mélyén a világ egyik leglátványosabb esőerdejébe.
fel 0 le
444 444

Az utcán jeges rend, az üvegkupola alatt dzsungel

Szingapúr történelmi napjaiban értem a rejtői kikötőből ötven év alatt high-tech metropolisszá fejlődött városállamba. A napokban meghalt Lee Kuan Yew, Szingapúr alapító atyja, ami alkalmat jelentett végiggondolni, hova jutott a szabadság nélküli jólét sterilen tökéletes rendje. Elég messzire.
fel 0 le
444 444

Napló a dzsungelből

Egy szerencsés véletlennel kezdődött, az utazás egyik legjobb része lett belőle: túra a burmai hegyek között, ahol szabad puskával ijesztgetni egymást és bozótvágó kés kell az iváshoz, mégsem hiányzik a külvilág.
fel 0 le