#elefánt

24.hu 24.hu

Műanyag miatt pusztulnak a Srí Lanka-i elefántok

Az állatok a hulladék elfogyasztása miatt pusztulnak el. The post Műanyag miatt pusztulnak a Srí Lanka-i elefántok first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Elpusztult az amputált ormányú kiselefánt

Az állat egy csapda miatt sérült meg. The post Elpusztult az amputált ormányú kiselefánt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Fél ormányát elvesztette a csapdába esett elefántborjú

Az orvvadászok Indonéziában komoly problémát jelentenek. The post Fél ormányát elvesztette a csapdába esett elefántborjú first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Elefánt ölhette meg az orvvadászt, akinek holttestét Dél-Afrika legnagyobb nemzeti parkjában találták meg

Orvvadászat nyomai után kutattak a vadőrök, amikor a feltételezett orvvadász maradványaira bukkantak. The post Elefánt ölhette meg az orvvadászt, akinek holttestét Dél-Afrika legnagyobb nemzeti parkjában találták meg first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ezért hagyják el az agyarukat az elefántok

A bizonyítékok azt mutatják, hogy az ember szó szerint megváltoztatja a vadon élő állatok anatómiáját. The post Ezért hagyják el az agyarukat az elefántok first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Az orvvadászat miatt nem növesztettek agyart a nőstény elefántok

Az ember a szó szoros értelmében átalakítja az állatok anatómiáját, mutatott rá egy kutatás, ami az agyar nélkül született afrikai elefántokat vizsgálta. Ez valaha ritka genetikai rendellenességnek számított, egyes elefántcsoportok nőstény tagjai közt mégis gyakorivá vált, a vizsgálat szerint azután, hogy rengeteg elefántot leöltek a mozambiki polgárháborúban.A harc finanszírozásához drága elefántcsontra volt szükségük, ezért 1977 és 1992 között a...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Riválisnak nézte, ezért feldöntötte az elefántszobrot az elefánt

Nem csoda, hogy a videón látható állatot megtévesztette a szobor, hiszen láthatóan nagyobbak az agyarai, mint neki. The post Riválisnak nézte, ezért feldöntötte az elefántszobrot az elefánt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Megmérgeztek majd lefejeztek egy ritka szumátrai elefántot Indonéziában

Helyiek azt feltételezik, hogy az agyara miatt ölték meg az állatot. The post Megmérgeztek majd lefejeztek egy ritka szumátrai elefántot Indonéziában first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Egy egész elefántcsordát költöztetnek Angliából Kenyába

Egy komplett elefántcsordát költöztetnek Canterbury közeléből Kenyába, hogy ott szabadon engedjék őket a vadonban. A 13 elefánt legtöbbje a Howletts vadaskertben született és élt az elmúlt években, most pedig 7000 kilométert utaznak majd új otthonukba. Az elefántok között három borjú is van.Az állatokat altatás nélkül szállítják Kenyába, nagy méretű ketrecekben, dél-afrikai szakemberek segítségével, akik csináltak már ilyet. Az elefántokat már az...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Különös dolgokat művel egy Kínában kóborló elefántcsorda

A tudósok is értetlenül állnak a viselkedésük előtt.  The post Különös dolgokat művel egy Kínában kóborló elefántcsorda first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Videón, ahogy vizet pumpál magának egy okos elefántbébi

Egy indiai városban rögzítették a jelenetet. The post Videón, ahogy vizet pumpál magának egy okos elefántbébi first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Olyan kiadósat pihentek a szökésben lévő elefántok, hogy azzal valószínűleg mindannyian tudunk azonosulni

Hetek óta kóborol egy megszökött elefántcsorda Kína délnyugati részén, kalandjaikat pedig ország- és világszerte egyre komolyabb tömeg kíséri figyelemmel. A legutóbbi elefántügyi történés valójában egy nem-hír, a lelépett elefántok ugyanis pont ugyanazt tették, amit mindannyian tettünk volna a helyükben: pihentek egy nagyot. Az elmúlt hetekben a hatóságok mindent megtettek azért, hogy az elefántokat az emberek lakta területektől távol tereljék. A...
fel 0 le
444 444

700 rendőr várta 10 tonna kukoricával és ananásszal a 15 elkóborolt elefántot a kínai nagyvárosban

Kína délnyugati részén okozott nagyon komoly felfordulást az elmúlt hetekben 15 elefánt: a csorda áprilisban szökött ki egy természetvédelmi parkból, és azóta 500 kilométernyi területet bejárva legelt le kukoricamezőket, rombolt le pajtákat és taposott össze csomó mindent, ami az útjába került. Az állatok csütörtökön érkeztek meg a több mint 6,5 millió lakosú Kunming város, Jünnan tartomány székhelyének határára.A városban csaknem 700 rendőr és...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Videón az élőhelyüktől 500 kilométerre kalandozó szökevény elefántok

A 15 tagú ormányoscsorda még áprilisban lépett meg egy elzárt, délnyugat-kínai természetvédelmi területről, azóta pedig több, mint 500 kilométert tettek meg rengeteg kárt hagyva maguk mögött. A hatóságok viszont nagyon vigyáznak rájuk, mert a kihalás szélén vannak. The post Videón az élőhelyüktől 500 kilométerre kalandozó szökevény elefántok first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Egy megszökött elefántcsorda 500 kilométeren át taposott le egy csomó mindent Kínában

Kína délnyugati részén okozott nagyon komoly felfordulást az elmúlt hetekben 15 elefánt: a csorda áprilisban szökött ki egy természetvédelmi parkból, és azóta 500 kilométernyi területet bejárva legeltek le kukoricamezőket, romboltak le pajtákat és tapostak össze csomó mindent, ami az útjukba került.A Guardian a kínai sajtó alapján ír arról, hogy a múlt héten az elefántok lecsapoltak egy víztárolót, és emiatt a közeli falu lakói attól félnek, hogy...
fel 0 le
444 444

Valaki a DISZKRIMINÁCIÓ szóval csúfította meg a Budapesti Állatkert bejáratának elefántját

Vörös festékkel festették össze valószínűleg szombat reggel a Budapesti Állatkert bejáratát díszítő elefántszobrot. Urfi Péter kollégánk épp arra járt, amikor már rendőrök intézkedtek a helyszínen.Hogy pontosan mi történt, egyelőre nem derült ki. Kérdéseket küldtünk az Állatkert sajtósának és a BRFK sajtóügyeletére is, ha válaszolnak, frissítjük a cikket.Az Állatkert május elseje óta tart nyitva, védettségi igazolvánnyal lehet látogatni. Rögtön az első...
fel 0 le
444 444

Árván maradt elefántokat költöztettek a Viktória-vízesés mellé

Az új otthonukban szívélyesen fogadta a hat árvát a többi elefánt.
fel 0 le
444 444

Villámcsapás ölhetett meg 18 elefántot Indiában

A holttestekre a közeli falu lakói találtak rá.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kilencméteres kútból mentettek ki egy elefántbébit Indiában

A borjú egy csordával ment be egy faluba, de nem nézett a lába elé. The post Kilencméteres kútból mentettek ki egy elefántbébit Indiában first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Alig maradt elefánt Elefántcsontparton

Három évtized alatt kevesebb mint felére, 1100-ról 500 körülire csökkent az Elefántcsontparton élő elefántok száma. The post Alig maradt elefánt Elefántcsontparton first appeared on 24.hu.
fel 0 le