#2020-as amerikai elnökválasztás

444 444

Az Egyesült Államok egy délutánra banánköztársasággá változott

A választási vereségét elismerni képtelen Donald Trumpnak sikerült eléggé feltüzelni a híveit, hogy azok megrohanják az éppen a választás eredményét hitelesítő törvényhozás épületét.
fel 0 le
444 444

A trumpista tüntetők betörése miatt megszakadt a kongresszus ülése, kimenekítették az alelnököt

A tüntetőket maga Donald Trump tüzelte fel.
fel 0 le
444 444

Máris elakadt az amerikai elnökválasztás eredményének hitelesítése

A republikánusok trumpista szárnya a fenyegetéseinek megfelelően tiltakozást jelentett be Arizona állam elektori szavazatai ellen.
fel 0 le
444 444

Ma, vagy hát a trumpista kavarások miatt valószínűleg holnap véglegesíthetik Joe Biden elnökválasztási győzelmét

Az nem kétséges, hogy a törvényhozás is meg fogja erősíteni az elnökválasztás végeredményét. De Trump legelkötelezettebb hívei akár 24 órásra is nyújthatják a hagyományosan csak ceremoniális eljárást.
fel 0 le
444 444

Bidennek még van mozgástere, Trump már csak akkor nyerhet, ha tarol

A jelen állás szerint, ha Biden az esélyeknek megfelelően nyerni tud Nevadában, elég egyet nyernie az Arizona-Georgia-Észak-Karolina-Pennsylvania négyesből. Trumpnak mind a négyben nyernie kéne ahhoz, hogy elnök maradjon.
fel 0 le
444 444

Biden karnyújtásnyira a győzelemtől

A rendelkezésre álló adatok alapján Biden minden bizonnyal győzni fog Nevadában, Arizonában, Wisconsinban és Michiganben is. Pennsylvaniában is valószínűsíthető a győzelme, de ott jogászkodással ezt még megakadályozhatják a republikánusok. De annak már nem volna jelentősége, Bidennek anélkül is megvolna az elnökség elnyeréséhez minimálisan szükséges 270 elektori szavazat.
fel 0 le
444 444

Egyre halványabbak Joe Biden győzelmi esélyei

Ha netán végül nyerne is, hajszálon fog múlni. De pillanatnyilag Trump három olyan államban is nyerésre áll, amelyekből Biden legfeljebb egyet veszíthet el.
fel 0 le
444 444

Sokkal szorosabban alakul a választás, mint azt a kutatások jósolták

Floridában nagyon nagyot tévedtek az előrejelzések, Trump simán nyert. Az elnökség sorsáról döntő államokban pedig olyan szoros a verseny, hogy ember legyen a talpán, aki bírja idegekkel.
fel 0 le
444 444

Az este első meglepetése Donald Trumpnak kedvez

Floridában szoros versenyt, de Joe Biden győzelmét jósolták a közvélemény-kutatások. A szavazatok 88 százalékának feldolgozása után Trump 2,5 százalékkal vezet.
fel 0 le
444 444

Pretraumás stressz: nézzük, hogyan nyerheti meg mégis Donald Trump az elnökválasztást

A közvélemény-kutatások szerint Joe Biden sokkal jobban áll, mint négy éve Hillary Clinton. De láttuk, hogy abból mi lett! A számok alapján Trumpnak idén is van esélye nyerni.
fel 0 le
444 444

Az elnökválasztás nem oldja meg az USA legnagyobb problémáját

2020-ra két nagyon veszélyes tendencia ért össze. A pártok közötti ideológiai ellentét és egymás kölcsönös utálata sosem volt még ilyen mély, miközben a gyengülő republikánusok egyre gátlástalanabb eszközökkel igyekeznek bebetonozni magukat a hatalomba.
fel 0 le
444 444

Kijárási tilalmat rendeltek el Philadelphiában a két napja tartó zavargások miatt

Egy mentális betegségekkel küzdő fekete férfit lőttek le hétfőn a rendőrök, ezután robbantak ki zavargások.
fel 0 le
444 444

Maréknyi állam miatt lehet napokig bizonytalan az amerikai elnökválasztás végkimenete

A járvány még tovább bonyolította az amúgy sem egyszerű amerikai választási rendszert. Pár kulcsfontosságú államban, amikben eldőlhet, hogy ki nyeri a választást, talán csak a választás után 5-6 nappal lesz végeredmény, amit aztán még meg is támadhatnak.
fel 0 le
444 444

Na mi a stájsz, Amerika?

Ha ez egy átlagos amerikai elnökválasztás lenne, lassan nekiállhatnánk a Biden-elnökség várható következményeit taglaló cikkeknek, akkora előnnyel vezet Donald Trump kihívója. De ez nem egy átlagos választás, és nem csupán azért, mert az egyik jelölt Donald Trump.
fel 0 le
444 444

Gyanús sztorival támadja Joe Bident a trumpista NY Post

Kevesebb mint három héttel az elnökválasztás előtt a New York Post közölt szerintük perdöntő bizonyítékokat arra, hogy Joe Biden a fia érdekében rúgatta ki az ukrán legfőbb ügyészt. A történet sok sebből vérzik.
fel 0 le
444 444

Orvosa szerint Trump már nem fertőző

Már azután, hogy Trump felszólalt rajongói előtt a Fehér Házban.
fel 0 le
444 444

A tálibok Donald Trumpot támogatják

Remélik, hogy ő fog nyerni, és kivonja Afganisztánból az amerikai csapatokat.
fel 0 le
444 444

Trump egóján nem fog a vírus

Az ajánlottnál egy héttel hamarabb hagyta el a kórházat, hogy aztán egyből letépje magáról a maszkot, pedig még szinte biztosan fertőző. De most már úgy hiszi, hogy mindent tud, mert nem könyvekből, hanem személyes tapasztalatból ismeri a vírust.
fel 0 le
444 444

Trump szigorított a Kuba elleni szankciókon

Ha szabad tippelnem, ennek a legfőbb oka, hogy a választások szempontjából kiemelten fontos Floridában igen nagy számban élnek kubai emigránsok.
fel 0 le
444 444

Trump nem volt hajlandó elkötelezni magát a hatalom békés átadása mellett

Aminek pedig volna jelentősége, tekintettel arra, hogy fél éve folyamatosan azt zengi, hogy az ellenzékben levő demokraták el fogják csalni a választást.
fel 0 le