#2020-as amerikai elnökválasztás

444 444

Na mi a stájsz, Amerika?

Ha ez egy átlagos amerikai elnökválasztás lenne, lassan nekiállhatnánk a Biden-elnökség várható következményeit taglaló cikkeknek, akkora előnnyel vezet Donald Trump kihívója. De ez nem egy átlagos választás, és nem csupán azért, mert az egyik jelölt Donald Trump.
fel 0 le
444 444

Gyanús sztorival támadja Joe Bident a trumpista NY Post

Kevesebb mint három héttel az elnökválasztás előtt a New York Post közölt szerintük perdöntő bizonyítékokat arra, hogy Joe Biden a fia érdekében rúgatta ki az ukrán legfőbb ügyészt. A történet sok sebből vérzik.
fel 0 le
444 444

Orvosa szerint Trump már nem fertőző

Már azután, hogy Trump felszólalt rajongói előtt a Fehér Házban.
fel 0 le
444 444

A tálibok Donald Trumpot támogatják

Remélik, hogy ő fog nyerni, és kivonja Afganisztánból az amerikai csapatokat.
fel 0 le
444 444

Trump egóján nem fog a vírus

Az ajánlottnál egy héttel hamarabb hagyta el a kórházat, hogy aztán egyből letépje magáról a maszkot, pedig még szinte biztosan fertőző. De most már úgy hiszi, hogy mindent tud, mert nem könyvekből, hanem személyes tapasztalatból ismeri a vírust.
fel 0 le
444 444

Trump szigorított a Kuba elleni szankciókon

Ha szabad tippelnem, ennek a legfőbb oka, hogy a választások szempontjából kiemelten fontos Floridában igen nagy számban élnek kubai emigránsok.
fel 0 le
444 444

Trump nem volt hajlandó elkötelezni magát a hatalom békés átadása mellett

Aminek pedig volna jelentősége, tekintettel arra, hogy fél éve folyamatosan azt zengi, hogy az ellenzékben levő demokraták el fogják csalni a választást.
fel 0 le
444 444

Szeptember 11-re emlékeznek az Egyesült Államokban

Donald Trump a pennsylvania Shanksville-ben emlékezett a terrortámadás áldozataira. Joe Biden előbb New Yorkban, ahol összefutott Mike Pence alelnökkel is, aztán ő is elrepült az elnökválasztásokon kiemelten fontos Pennsylvaniába.
fel 0 le
444 444

Joe Biden fordult előnyből az amerikai elnökválasztási kampány hajrájában

Az amerikai választási rendszer sajátosságai miatt minden százalékpontnyi előnyre szüksége is van, mert idén a térkép annyira Trumpnak kedvez, hogy még akkor is ő nyerhet, ha országosan akár négymillió szavazattal kevesebbet is kap demokrata kihívójánál.
fel 0 le
444 444

Trump megnyerheti a 2020-as elnökválasztást, és még csak csoda sem kell hozzá

Ahogy 2016-ban, úgy most is azokban az államokban dőlhet el a választás, ahol a fehér munkásosztály fenyegetve érzi a státusát. Trump rá is játszik a félelmeikre, de közben vigyáznia kell, hogy ne riassza el a rasszizmus vádjára érzékeny elővárosi nőket.
fel 0 le
444 444

Trump főpostamestere visszavonulót fújt, a választás utánra halasztotta a megszorításokat

Azokat, amelyek veszélybe sodorhatták volna a levélszavazást, ezzel megkérdőjelezve a választás tisztaságát.
fel 0 le
444 444

Mikor omlana össze az amerikai posta, ha nem az elnökválasztás előtt

Abban az évben, amikor a becslések szerint akár 80 millió amerikai is levélben szavazhat. Szavazatok százezrei veszhetnek el, és az is borítékolható, hogy ha veszít vagy vesztésre áll, Trump kétségbe fogja vonni a levélszavazás tisztaságát.
fel 0 le
444 444

Joe Biden megcsinálta, sikerült nem elkúrnia az alelnökválasztását

Kamala Harris biztonságos választásnak tűnik. Fekete is, nő is, és annyira gyűlöli a szélsőbaloldal, hogy nehéz lesz ráfogni, hogy közéjük tartozik.
fel 0 le
444 444

Trump szerint riválisa, Joe Biden "bántani akarja Istent"

Biden egy családi tragédia után találta meg Isten. Trump a 2016-os választási kampányában.
fel 0 le
444 444

Újságírók, és szinte résztvevők nélkül tartják meg Donald Trump jelölőgyűlését

Hagyományosan az elnökjelölő gyűlés több napos politikai showműsor, az elnökválasztási kampány hivatalos kezdete. Idén a koronavírus miatt ebből semmi se lesz.
fel 0 le
444 444

Donald Trump éppen karhatalommal készül megszállni a demokrata metropoliszokat

Portland után, ahol terepszínűbe öltözött határőrök tuszkolnak tüntetőket jelöletlen autókba, Chicagóban és New Yorkban is kérés nélkül vetne be szövetségi erőszakszervezeteket az elnök. Sőt, Detroitban is, ahol semmilyen erőszakos megmozdulás sem volt.
fel 0 le
444 444

Az USA-ban újra elszabadult a járvány, ez pedig megpecsételheti Trump sorsát

A fertőzöttek számának emelkedését immár a halálozások számának emelkedése is követi. Vagyis a politikusi vágyálmokkal szemben nem lett kevésbé veszélyes a covid. Ezzel befellegezhet a gazdaság visszapattanásának is, és jelentősen kihat Donald Trump választási esélyeire is.
fel 0 le
444 444

Bush volt külügyminisztere Bidenre szavazna

Colin Powell, a nyugalmazott tábornagy szerint Trump hazug, és "eltávolodott" az alkotmánytól.
fel 0 le
444 444

Joe Biden megnyerte a demokrata előválasztásokat

Június 6-án, a hét keddjén tartott előválasztások eredményének összesítése után már több mint 1991 támogató küldöttje van, ennyi már elég a jelölés megszerzéséhez a nyár végi jelölőgyűlésen.
fel 0 le
444 444

Joe Biden egyértelműen az élre állt

Simán nyert Michiganben, ahol négy éve Sanders meglepetésre legyőzte Clintont. Sanders még a nyugati parti Washingtonban is elmaradt a várakozásoktól.
fel 0 le