#dinoszaurusz

24.hu 24.hu

Egy dinoszaurusz megkövesedett bőrére bukkantak

A Carnotaurus sastrei maradványait az 1980-as években fedezték fel, de a bőrt csak most vizsgálták meg alaposan. The post Egy dinoszaurusz megkövesedett bőrére bukkantak first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Milliókért kelhet el egy dinoszaurusz csontváza

A Big John nevű egyed 66 millió éve pusztult el. The post Milliókért kelhet el egy dinoszaurusz csontváza first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ősi bogarakra bukkantak egy dinó ürülékében

A maradványok nagyjából 230 millió évesek. The post Ősi bogarakra bukkantak egy dinó ürülékében first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Parányi dinoszaurusz lábnyomára bukkantak

Az állat nagyjából akkora lehetett, mint egy veréb. The post Parányi dinoszaurusz lábnyomára bukkantak first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az utolsó dinoszauruszok lábnyomait fedezték fel

Ezek lehettek az utolsó dinoszauruszok a Brit-szigeteken. The post Az utolsó dinoszauruszok lábnyomait fedezték fel first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hatalmas dinoszaurusz csontvázára bukkantak

A növényevő állat 20-30 méter hosszú lehetett. The post Hatalmas dinoszaurusz csontvázára bukkantak first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Holttestet találtak egy spanyolországi köztéri szoborban

A szobor belsejében talált férfit családja már jó ideje kereste. The post Holttestet találtak egy spanyolországi köztéri szoborban first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Mély hangon kommunikálhatott társaival ez a dinoszaurusz

Az állat koponyája kifejezetten jó állapotban konzerválódott. The post Mély hangon kommunikálhatott társaival ez a dinoszaurusz first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Bizarr, bagolyszerű dinoszauruszra bukkantak

A Shuvuuia deserti éjszakai életmódot folytatott. The post Bizarr, bagolyszerű dinoszauruszra bukkantak first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Lehet, hogy a T-rexek mégsem egyedül, hanem falkában éltek és vadásztak

Egy helyen talált tirannoszaurusz-csontok vizsgálata után egyre valószínűbbnek tűnik az az elmélet, hogy az őshüllők nem magányosan mozogtak.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Esküszik rá a floridai nő, hogy egy kis dinoszaurusz rohant át kertjén – Videó

A biztonsági kamera videóra vette furcsa teremtmény. The post Esküszik rá a floridai nő, hogy egy kis dinoszaurusz rohant át kertjén – Videó first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ennyi Tyrannosaurus rex élhetett a Földön

Ha a T. rexből csak 2,5 millió élt volna - és nem 2,5 milliárd -, valószínűleg soha nem tudtuk volna meg, hogy valaha is léteztek. The post Ennyi Tyrannosaurus rex élhetett a Földön first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ezért lehetett rücskös a magyar dinó képe

A Hungarosaurus orra és koponyája tele van csontdudorokkal, két szeme fölött szarvak nőhettek. Mi lehetett a szerepük? The post Ezért lehetett rücskös a magyar dinó képe first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Egy Tyrannosaurus rexhez hasonló, de eddig ismeretlen dinoszaurusz koponyáját találták meg Argentínában

A Llukalkan aliocranianus öt méter hosszú lehetett, és 85 millió évvel ezelőtt élt Dél-Amerikában.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Félelmetes ragadozó maradványaira bukkantak

A Llukalkan aliocranianus ökoszisztémája csúcsragadozója lehetett. The post Félelmetes ragadozó maradványaira bukkantak first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Tojásokon kotló dinoszauruszt találtak

A tojásokban lévő embriók is konzerválódtak. The post Tojásokon kotló dinoszauruszt találtak first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Megtalálták az elveszett erdélyi dinókat

Egy évszázada senki nem kutatta a világszinten is jelentős, hátszegi dinoszaurusz-lelőhely legősibb rétegeit: a hely elveszett. Mostanáig. The post Megtalálták az elveszett erdélyi dinókat first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nem volt jó közepes termetű dinoszaurusznak lenni

A nagytestű húsevő dinoszauruszok, úgy mint a Tyrannosaurus rexek kamaszkorú kicsinyei kiszorították a dinoszauruszközösségekből a riválist jelentő, közepes termetű fajokat. The post Nem volt jó közepes termetű dinoszaurusznak lenni first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Bébi tyrannosaurusok csontjaira bukkantak

A tyrannosaurusokra legismertebb képviselője a T. rex volt. The post Bébi tyrannosaurusok csontjaira bukkantak first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Ginantikus dinoszauruszt találtak Argentínában

A szakértők szerint ez lehet az egyik legnagyobb élőlény, ami valaha élt a Földön.
fel 0 le