#erdő péter

444 444

Áder: Nem nagyon láttam más esélyt

A klímaváltozás, a teremtett világ és a magyar családok védelme is szóba került Áder János köztársasági elnök és Ferenc pápa múlt vasárnapi találkozóján.A köztársasági elnök a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában a Szépművészeti Múzeum Román Csarnokában zajlott beszélgetésről azt mondta: ez volt az ötödik alkalom, hogy találkozott a pápával, és a harmadik olyan találkozó, ahol hosszabb tárgyalást tudtak folytatni.Áder már akkor ezt nyomta,...
fel 0 le
444 444

Pető Attila végül a bíróságon tudta feltenni a kérdéseit az érseki helynöknek

Februárban írtuk meg, hogy 2019. augusztus 20-án vezetőszáron vitték el egy pap áldozatát, és Erdő Péter miséjének végéig nem engedték ki. Ezt azért tehették meg vele, mert az esztergomi érsekség két vezetője nem sokkal korábban feljelentette zaklatásért.Pető Attila olcsón megúszhatta volna egy megrovással, de inkább vállalta a pert, mert ragaszkodik hozzá, hogy ő nem zaklatott, csak az ügyéről akart többet megtudni. Ezért hívogatta az egyik...
fel 0 le
444 444

Az „isteni jog védelmében” jelentették fel a pap áldozatát

Mennyire fölösleges ez az egész - morogtam a keddi, maratoni tárgyalás közepén, és ahogy teltek az órák, egyre többször ismételgettem magamban ennek a variációit, egyre cifrább káromkodásokkal. A 8 órás procedúra vége felé már félhangosan káromkodtam.Pontosan tudom, persze, milyen magas a szimbolikus tétje ennek a pernek. „Amikor a magyar katolikus egyház vezetői 2019 nyarán megtették feljelentéseiket, tudniuk kellett, hogy sokat kockáztatnak. Hogy ha...
fel 0 le
444 444

Egy magyar pap három áldozata találkozni akart Ferenc pápával

Amikor tavasszal kiderült, hogy Ferenc pápa Budapestre jön az Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjére, néhány fiatal férfi úgy érezte, hogy a vele való találkozás „megbékélést és megnyugvást hozhat lelkünkben, bizonyosságot, hogy egyházunk vezetője kiáll az áldozatok mellett, gondoskodik róluk és megérti őket.”Ugyanannak az egykor Budapesten szolgáló papnak a három áldozatáról van szó. Egyikük Pető Attila, aki először vállalta fel névvel a nyilvánosság...
fel 0 le
444 444

A katolikus iskolák tanévnyitója az Eucharisztikus Kongresszus nyitó miséje volt

A Hősök terén celebrálta Erdő Péter az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) nyitó szentmiséjét. Ez volt a katolikus iskolák tanévnyitója is. Hogy mi ez az egész, azt Urfi Péter foglalta össze hosszan ebben a cikkben. Kiderül belőle, hogya katolikus hit lényegéről szól a vasárnap kezdődő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK), de közben egy fesztiválhoz is hasonlít. A sztárfellépő Ferenc pápa, aki jövő vasárnap tart zárómisét több...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Erdő Péter: Több mint 75 ezer hívő regisztrált Ferenc pápa budapesti miséjére

Több csoport is jelezte, hogy regisztráció nélkül jön a Hősök terére. The post Erdő Péter: Több mint 75 ezer hívő regisztrált Ferenc pápa budapesti miséjére first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Mit keres Ferenc pápa a Hősök terén?

A katolikus hit lényegéről szól a vasárnap kezdődő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK), de közben egy fesztiválhoz is hasonlít. A sztárfellépő Ferenc pápa, aki jövő vasárnap tart zárómisét több tízezer embernek. Szlovákiában komoly óvintézkedések lesznek, hogy ne alakuljon ki gócpont a pápalátogatás tömegeseményein, a magyarok viszont csak az isteni gondviselésben bízhatnak. Még a NER-en belül is kirívóan átláthatatlan a bőven 30 milliárd...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Erdő Péter: Nem lehet „langyos” hívőnek lenni

Egy olasz lap által készített interjúban mondta ezt a bíboros a vallását nem gyakorló hívőkre utalva. The post Erdő Péter: Nem lehet „langyos” hívőnek lenni first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Mi lesz a sérült vak gyerekekkel, akiknek Orbán minden húsvétra küld egy bárányt?

Forrnak az indulatok a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona Óvodája és Általános Iskolájában, mióta januárban elhunyt Fehér Anna nővér, aki megalapította, majd évtizedekig vezette az intézményt. Az egyházi intézmény fenntartója és az apáca támogatói között azon robbant ki a konfliktus, hogy utóbbiak szerint a katolikus egyházhoz bekötött fenntartó szűkíteni akarja az intézmény feladatait. A szövevényes történetben – aminek nem mellesleg egy értékes ingatlan áll a...
fel 0 le
444 444

„Úristen, életem első csókja egy pappal volt”

A Pető Attilát is zaklató pap tetteiről beszélt részletesen két érintett fiatal. Az érsekség új gyerekvédelmi felelőse pedig más hangot ütött meg, mint amit magyar katolikus vezetőktől megszokhattunk.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Erdő Péter: 1938-ban is volt Eucharisztikus Kongresszus Magyarországon, hasonló politikamentességre törekszünk most is

Szerinte kell az állam és a főváros együttműködése is, de ez egy vallási esemény, nem politikai. The post Erdő Péter: 1938-ban is volt Eucharisztikus Kongresszus Magyarországon, hasonló politikamentességre törekszünk most is first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Erdő Péter szerint az egy éve tartó járvány megerősítette a családokat

Nem fél attól, hogy a hívek nem térnek vissza a templomokba.
fel 0 le
444 444

Gyermekvédelmi felelőst nevezett ki Erdő Péter, a papképzésben mostantól ez külön tantárgy lesz

A bíboros nem sokkal azután hozta meg új intézkedéseit, hogy a főegyházmegye vezetői által feljelentett áldozat, Pető Attila a nyilvánosság elé állt.
fel 0 le
444 444

Ferenc pápa szeptemberben Magyarországra jön

Erdő Péter jelentette be a hírt.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A járvány nem kíméli Budapest főtemplomát sem

A Szent István-bazilikában káplánjai is koronavírusosak, szüneteltetni kell az istentiszteleteket. The post A járvány nem kíméli Budapest főtemplomát sem first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Először áll ki arccal és névvel egy pap áldozata

Pető Attila volt az, akit vezetőszáron vittek el Erdő Péter miséje alatt. A Partizánban egykori zaklatóját is megnevezi.
fel 0 le
444 444

Felelős magyar egyházi vezetők hogyan juthattak arra, hogy egy áldozat elnémítása a legjobb megoldás?

Ezt a kérdést tette fel Feledy Botond, a jezsuita szakkollégium volt rektora, miután egy pap által molesztált férfinak kellett bíróság elé állnia a katolikus elöljárók feljelentései miatt.
fel 0 le
444 444

Nem ismerte el bűnösségét az egykori áldozat, akit katolikus vezetők vádolnak zaklatással

A két feljelentő, az esztergomi érsekség püspöke és helynöke az előkészítő ülésen nem jelent meg, de a következő tárgyalási napon sor kerülhet a vallomásukra.
fel 0 le
444 444

„Mert féltik saját jó hírüket, miközben elfelejtik az áldozatok szenvedését”

Az esztergomi érsekség egyik plébánosa névvel is vállalja: „nem méltó” feljelenteni azt, akit saját papjuk molesztált. Erdő Péter a távolból mond köszönetet az áldozatnak, de beszélni már nem hajlandó vele. Holnap kezdődik a tárgyalás.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Őt zaklatta egy katolikus pap, a magyar állam viszont úgy bánt vele, mintha ő lenne a bűnöző

A zaklatás áldozata csak Erdő Péter bíborossal akart beszélni, viszont a magyar katolikus egyház mindent megmozgatott, hogy a rendőrség vesse rá magát a fiatal férfira. Pár órára cellába is dugták.   The post Őt zaklatta egy katolikus pap, a magyar állam viszont úgy bánt vele, mintha ő lenne a bűnöző first appeared on 24.hu.
fel 0 le