#friedrich ebert stiftung

24.hu 24.hu

Dinnye vagy narancs – A magyarok szerint sokkal fontosabb problémáink vannak a migrációnál

A járvány miatti válság nem csak a Fidesz-kormányt állíthatja nehéz teszt elé, de az ellenzéki pártok számára is megadhatja az esélyt, hogy egy szociálisan érzékenyebb válságkezelési alternatívával nyerjék meg a zöld és baloldali politika iránt fogékony választókat.
fel 0 le
24.hu 24.hu

30 évvel a rendszerváltás után döntetlenre áll a Kádár-rendszer és a NER meccse

Ugyanannyi választó érzi úgy, hogy a családjának jobb volt az anyagi helyzete Kádár János alatt, mint most, miközben a többség visszasírja a rendszerváltás előtti korszak kiszámíthatóságát, és úgy ítéli meg, nőtt a korrupció.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Orbán 10: Szekértáborok mentén tört darabokra a társadalom

Miközben a családtámogatási rendszert az elmúlt évtized egyik legfontosabb vívmányának tartják a szavazók, sokak szerint már esély sincs arra, hogy demokratikus úton leváltsák a Fideszt, noha úgy látják, hogy romokban hever az egészségügy.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egy nagy pofont bevitt az ellenzék a Fidesznek, de 2020-ban ez kevés lesz

Az ellenzéki pártok erőviszonyai alaposan megváltoztak tavaly, és néhány fontos települést is sikerült megszerezniük. Erre a kormánypártok is kénytelenek lesznek reagálni 2020-ban, a keményebb intézkedések már most körvonalazódnak – olvasható egy friss tanulmányban.
fel 0 le
444 444

Egyre tovább élünk, de nincs, aki ellásson minket

Évről évre több az idős ember, az állam azonban nem tud vagy nem akar foglalkozni a gondozásukkal. Százezrek élnek egyedül, százezrekről pedig a saját gyerekeik gondoskodnak.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az unió „ide akarja hozni a migránsokat”, de nélküle nem lenne se pénz, se munkahely

A magyar társadalom jelentős része szerint az ország számára előnyös az uniós tagság, a kormány propagandája azonban nem csak a Fidesz-szavazóknál, hanem az ellenzéki szimpatizánsoknál is betalált – olvasható a Policy Solutions friss kutatásában.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Soha ennyi állami pénzt nem kaptak a multik, mégsem adnak európai béreket

Úgy tűnik, hogy a kormány versenyképesség alatt az alacsony béreket érti. Hogyan törhetnek ki ebből a szakszervezetek, és elveszítjük-e vonzerőnket, ha tovább emelkednek a bérek?
fel 0 le
24.hu 24.hu

Miért szavaznak a nők a Fideszre?

Kováts Eszterrel beszélgettünk arról, miért támogatja sok nő a kormánypártot, milyen intézkedések állhatnak a pártpreferenciájuk miatt, s arról, érdemes-e egyáltalán nemi alapon vizsgálni a szavazói döntéseket.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Derűsebbek, de Kádárt visszasírják a soha nem szavazók

Több mint egymillió olyan magyar ember van, aki sohasem megy el szavazni. Egy új kutatás most azt vizsgálta meg, hogy ők hogyan látják az életet Magyarországon.
fel 0 le
444 444

A magyar társadalomban valami nagyon komolyan eltört a harmadik kétharmad után

Itt az első komolyabb felmérés az áprilisi választások után. Talán soha nem volt ennyire megosztott az ország, az ellenzéki választók nagy része mély apátiába esett, miközben a kormányzati üzenetek egy része még rajtuk is megragad.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A magyarok fele szerint nem lehet választáson leváltani a Fideszt

Bár a magyarok többsége még hisz abban, hogy demokráciában a legjobb élni, a magyar politikai életet illetően mély apátiába süllyedtek. Az emberek fele szerint demokratikus eszközökkel már nem lehet leváltani a Fideszt.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Baloldali rémálmok aggasztják a magyarokat

Bár Magyarország lakossága alapvetően optimistán tekint a jövőbe, fél a holnaptól, és a Fidesz félelemre és gyűlöletre alapuló választási kampánya ugyan jó táptalajra hullt, az emberek többsége mégis inkább az egészségügy helyzetének romlása és az elszegényedés miatt aggódik.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Bíró-Nagy András: A baloldalnak még hazai pályán is gondjai vannak

A szociáldemokrata értékek népszerűségéről készült tanulmány, amelynek fő megállapítása: a magyar társadalom baloldali válaszokat szeretne a legfontosabb ügyekre. Csak éppen a baloldali pártok nem képviselik őket hitelesen.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Munka és gondoskodás: ez a szembenállás feszíti a magyar nők mindennapjait

Bár szimbolikus ügyekről sok szó esik, egy átfogó kutatásból kiderül, miről lenne érdemes Orbán Viktornak megállapodnia a nőkkel.
fel 0 le