#kereszténység

24.hu 24.hu

Meghalt Carl Bean, a legendás meleg püspök és énekes

Halálhírét az általa alapított fekete melegbarát egyházi mozgalom közölte, melynek püspöke volt. The post Meghalt Carl Bean, a legendás meleg püspök és énekes first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Tizenötezer jégkrémet küldött a börtönlakóknak Ferenc pápa

Ez is egy módja a keresztényi könyörület kifejezésének. The post Tizenötezer jégkrémet küldött a börtönlakóknak Ferenc pápa first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Mit keres Ferenc pápa a Hősök terén?

A katolikus hit lényegéről szól a vasárnap kezdődő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK), de közben egy fesztiválhoz is hasonlít. A sztárfellépő Ferenc pápa, aki jövő vasárnap tart zárómisét több tízezer embernek. Szlovákiában komoly óvintézkedések lesznek, hogy ne alakuljon ki gócpont a pápalátogatás tömegeseményein, a magyarok viszont csak az isteni gondviselésben bízhatnak. Még a NER-en belül is kirívóan átláthatatlan a bőven 30 milliárd...
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Jézus szerette volna a szexmunkásokat”

Nagy felháborodást váltott ki a keresztény OnlyFans-modell. The post „Jézus szerette volna a szexmunkásokat” first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Ha nem volnék meleg, homofób lennék” – egy keresztény pár története

Mindketten évtizedekig hallgatni kényszerültek az irányultságukról. Amikor végre kitárulkoztak, nem maradhattak tovább a protestáns egyház tagjai, egyiküknek a szüleit is kiközösítették. Ma együtt járnak egy meleg keresztény közösségbe, amely a traumák feldolgozásában is segít. The post „Ha nem volnék meleg, homofób lennék” – egy keresztény pár története first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Ki szedi ki a Bibliákat a kirakatból?

Azért raktam be a cím fölé a homofób törvény ún. végrehajtási rendeletét - balra az egész Orbán Viktor által szignózott szöveg, jobbra jól olvashatóan az érdemi rendelkezések -, hogy mindenki olvassa el. És lássa, hogy tényleg ez és ennyi áll benne. Mert amíg el nem olvassa és meg nem emészti az ember, addig nem akarja elhinni. Itt a link a Közlönyhöz, ha valaki nem hisz a szemének.Sok irányból lehet közelíteni ehhez az őrülethez, ami ebben a pár...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Libanoni keresztényekkel találkozott Ferenc pápa

A vatikáni külügyminiszter szerint pluralista, toleráns és diverzifikált Közel-Keletre van szükség. The post Libanoni keresztényekkel találkozott Ferenc pápa first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kövér László: Az Európai Parlament sunyi merénylet a demokrácia ellen

Csak a Fidesz, csak a kereszténység. The post Kövér László: Az Európai Parlament sunyi merénylet a demokrácia ellen first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egy szentre fogták az olaszok a klímaváltozást

Hirtelen néhány kilométerrel arrébb költözött a folyó, ennek pedig a kor embere szerint csak egyetlen oka lehetett. The post Egy szentre fogták az olaszok a klímaváltozást first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

1800 templom felújításával is segítené a kormány a gazdaság újraindítását

Milliárdokból újulnak meg templomok határon innen és túl. The post 1800 templom felújításával is segítené a kormány a gazdaság újraindítását first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hátba szúrták a Hitehagyottat

Iulianus császár elpártolt a kereszténységtől, de „pálfordulását” egészen trónra lépéséig leplezte. The post Hátba szúrták a Hitehagyottat first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

„Ne hagyjuk, hogy az elégedetlenség érzése megbénítson bennünket”

- mondta Ferenc pápa virágvasárnap. A nagyrészt üres Vatikánban arról beszélt, hogy válságban a „reménytelenség, elkeseredettség, megosztottság” kerekedik felül, sokan „mindennapos keresztutat” járnak be, de mi ne haladjunk el mellettük tétlenül, „fogadjuk be azt, aki a keresztre feszített Jézushoz hasonlóan megalázott, selejtté válik”, mert „Jézus az utolsókban van, azokban, akit a mi farizeus kultúránk elítél”. (MTI)
fel 0 le
24.hu 24.hu

Mit adott Ferenc pápa látogatása az irakiaknak?

Történelmi utat tudhat maga mögött Ferenc pápa: háromnapos látogatása a terrorizmus és a polgárháború sújtotta Irakban reményt és figyelmet jelenthet a sokat üldözött keresztény közösségeknek, ám valószínűtlen, hogy megfordítaná a kedvezőtlen trendeket. The post Mit adott Ferenc pápa látogatása az irakiaknak? first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ferenc pápa olyan posztra nevezett ki nőt, amire még nem volt példa a katolikus egyház történelme során

Nathalie Becquart a püspöki zsinatban is szavazhat. The post Ferenc pápa olyan posztra nevezett ki nőt, amire még nem volt példa a katolikus egyház történelme során first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Vejkey Imre szerint a a keresztények elleni támadás, hogy elbukta a Jézussal viccelő karikatúra miatti perét

"Borzasztó üzenete van, összeszorul most is a torkom, ha erre gondolok. Ennek egy otromba támadás üzenete van."
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nigériában elraboltak egy római katolikus püspököt

Az egyházfő sofőrjét is elrabolták.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Balavány: Az anya szűz, az apa nem is apa – így nézett ki a szent család

Mivel a hit és az erkölcs személyes és szubjektív dolog, senkinek nem írható elő.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Így reagáltak a püspökök a Szájer-ügyre

Illetve ekképp ostorozták Demeter Szilárd gázkamrázását.
fel 0 le
444 444

A keresztények nem vállalnak gyereket, ha utána védtelenek a homoszexuális propagandától

Elég egy ördögi mesekönyv, és a népességcsökkenést csak migrációval lehet pótolni, mondja Németh Sándor.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Elveszett templomra bukkantak Izraelben

A templom 400 körül épülhetett.
fel 0 le