#királynő

24.hu 24.hu

Méreggel próbálta magát gyógyítani a női fáraó

Hatsepszut túlsúllyal és valószínűleg csontritkulá The post Méreggel próbálta magát gyógyítani a női fáraó first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Magyar hercegnőből lett a lengyelek szentje

A jóságos királynő bőkezűen adakozott, segítette a szegényeket, és a kereszténység terjesztésében is jelentős szerepet vállalt. The post Magyar hercegnőből lett a lengyelek szentje first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Így változott meg a világ II. Erzsébet uralkodása alatt

II. Erzsébet brit királynő 70 évig az állandóságot testesítette meg – a világ viszont közben szinte a felismerhetetlenségig megváltozott. The post Így változott meg a világ II. Erzsébet uralkodása alatt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Érintéssel gyógyítottak a királyok

Az a hiedelem, hogy a királyok és királynők istenadta, mágikus erővel rendelkeznek, legalább olyan ősi, mint maga a monarchia intézménye. The post Érintéssel gyógyítottak a királyok first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

II. Erzsébet portréját rajzolta az égre egy brit pilótanő

Amal Larhlid szerint a királynő generációk számára volt példakép. The post II. Erzsébet portréját rajzolta az égre egy brit pilótanő first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kibuktak a britek amikor megtudták, mennyibe kerül a királynő sírjának meglátogatása

Nyilván nincs ingyen, de van egy kedvező ajánlat. The post Kibuktak a britek amikor megtudták, mennyibe kerül a királynő sírjának meglátogatása first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egy kenyai fán lett királynő II. Erzsébet

II. Erzsébet személyének tudható be, hogy az elmúlt, egyébként nehéz évtizedek elviselhetők maradtak Angliában. The post Egy kenyai fán lett királynő II. Erzsébet first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Repülőgépeket kellett bérelnie a török termesztőknek, annyi virágot rendelnek a britek II. Erzsébet halála óta

Nem győzik kielégíteni a keresletet. The post Repülőgépeket kellett bérelnie a török termesztőknek, annyi virágot rendelnek a britek II. Erzsébet halála óta first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

II. Erzsébet koporsójának repülőútja nézettségi rekordot döntött a Flightradaron

II. Erzsébet koporsóját szeptember 13-án Edinburgh-ből Londonba szállították repülővel, a reptérről pedig a Buckingham-palotába. A repülőutat a Flightradar24 oldalán és YouTube-on összesen 5 millióan követték, amivel sikerült rekordot dönteni, mert a történelem során egyszerre ennyi embert még nem érdekelt, hogy egy repülő, pontosabban egy koporsó honnan hová és hogyan megy.A koporsó útjának közvetítését ezután a BBC vette át: több mint egy órán át...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Felravatalozták II. Erzsébet királynő koporsóját

Hosszú utat tesz meg a koporsó, mire örök nyugalomra helyezik a néhai uralkodót The post Felravatalozták II. Erzsébet királynő koporsóját first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Így tudták meg az úton lévő pilóták, hogy meghalt a királynő

Az úton lévő kereskedelmi repülőjáratok kapitányait, bárhol is voltak éppen, azonnal értesítették II. Erzsébet brit királynő halálhíréről. Többen The post Így tudták meg az úton lévő pilóták, hogy meghalt a királynő first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Valaki máris tízezer fontért árulja a királynő arcával díszített ötvenfontos bankjegyet

Kétszázszoros árat kér a még forgalomban lévő bankjegyért. The post Valaki máris tízezer fontért árulja a királynő arcával díszített ötvenfontos bankjegyet first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egy fura hagyomány miatt a királyi méhésznek közölnie kell a méhekkel, hogy meghalt a királynő

Fogalma sem volt a 79 éves szakembernek, hogy ez is a munkája része. The post Egy fura hagyomány miatt a királyi méhésznek közölnie kell a méhekkel, hogy meghalt a királynő first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Szeptember 19-én lesz II. Erzsébet temetése

A gyászszertartás a Westminster apátságban lesz. The post Szeptember 19-én lesz II. Erzsébet temetése first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

A királynő halálával elindult a London Bridge és az Unikornis művelet

II. Erzsébet brit királynő halálával elindult a London Bridge művelet, plusz az Unikornis művelet, amit arra ez esetre készítettek, ha a királynő Skóciában halna meg, ahogy most történt. A London Bridge és az Unikornis az uralkodó halálát követő protokolláris lépések és a temetési előkészületek gyűjtőnevei. Ezzel párhuzamosan elindult a Spring Tide (szökőár) művelet is, ami meg az új uralkodó, vagyis III. Károly király beiktatását, trónra lépését fedi...
fel 0 le
444 444

Át kell írni a britek nemzeti himnuszát

II. Erzsébet királynő halála után nemcsak annyi változás lesz az Egyesült Királyságban élők számára, hogy az uralkodót mostantól III. Károly királynak hívják. Le kell cserélni a bélyegeket és a bankjegyeket – bár ezeket egyelőre még lehet használni, és törvényes fizetőeszköznek minősülnek –, de még a himnusz szövegét is át kell írni.Az angoloknak mostantól nem azt kell énekelniük, amit énekeltek 1952 óta, hogy „Isten óvja a királynőt” hanem hogy „Isten...
fel 0 le
444 444

Harmadik napja, de már II. Erzsébet nélkül zajlik a királynő platina-jubileuma

A királyi család tagjai ma derbin jártak, omlettet sütöttek és kecskét szemléltek, míg országszerte bhangra táncosok és brit zászlóba öltözött emberek ünnepelték a királynőt, aki ma inkább otthon maradt.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Azt hitte, egyedül ünnepli majd a 101. születésnapját, aztán kapott 30 ezer képeslapot

Edna Claytont híre színészek és a királynő is felköszöntötte, gondozói buszos kirándulást is szerveztek neki. The post Azt hitte, egyedül ünnepli majd a 101. születésnapját, aztán kapott 30 ezer képeslapot first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

II. Erzsébet lovaggá emelte Tony Blairt

A királynő a koronavírus-járvány elleni harc tudományos vezetőit is kitüntette. The post II. Erzsébet lovaggá emelte Tony Blairt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Óriási a felháborodás: átgázolt az angol díszőrség egy gyereken

Többen videóra vették a jelenetet. The post Óriási a felháborodás: átgázolt az angol díszőrség egy gyereken first appeared on 24.hu.
fel 0 le