#műanyag

24.hu 24.hu

Fulladoznak a műanyagszeméttől az állatok Ázsiában

Ázsia szárazföldi és édesvízi állatfajai a „legsebezhetőbbek közé tartoznak” a műanyagszennyezettség szempontjából - derült ki egy új ENSZ-jelentésből. The post Fulladoznak a műanyagszeméttől az állatok Ázsiában first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az Európai Bizottság beleáll egy újrafeldolgozható műanyag palackokat népszerűsítő polgári kezdeményezésbe

Többek között visszaváltó automatákat kérnek. The post Az Európai Bizottság beleáll egy újrafeldolgozható műanyag palackokat népszerűsítő polgári kezdeményezésbe first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

45 ezer műanyagpalackból épült közkönyvtár Ghánában

A „palackház” nem csupán környezetbarát, hanem tartós és biztonságos is. The post 45 ezer műanyagpalackból épült közkönyvtár Ghánában first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egy kutatás szerint a tehenek bendője bonthatja a műanyagokat

Osztrák kutatók jutottak erre a meglepő eredményre. The post Egy kutatás szerint a tehenek bendője bonthatja a műanyagokat first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egyre több műanyagot zúdítunk a bolygóra

Bár júliustól az Európai Unióban tilos sok eldobható műanyag termék használata, a globális műanyagkibocsátás nő. The post Egyre több műanyagot zúdítunk a bolygóra first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

A McDonald's 2021 végéig hazánkban is lecseréli a műanyag eszközöket fenntartható alternatívákra

A magyarországi McDonald's 800 millió forintot fordít arra, hogy kivonja a rendszeréből az egyszer használatos műanyagokat - közölte a gyorsétteremlánc az MTI-vel csütörtökön.A McDonald's vállalta, hogy 2021 végéig fenntartható erdőgazdálkodásból származó fa, papír, vagy rost alapanyagú eszközökkel váltja ki az egyszer használatos műanyag csomagolókat, ahol az élelmiszerbiztonsági szabályok és a technológia ezt megengedik. Ezzel évente csaknem 200...
fel 0 le
444 444

Betiltják a fültisztító pálcikákat és más műanyag termékeket

Júliustól számos műanyag terméket tilos lesz forgalmazni Magyarországon. A kormányrendelet értelmében betiltják afültisztító pálcikákat,műanyag evőeszközöket, tányérokat, szívószálakat, italkeverő pálcikákat,léggömböket tartó pálcákat,expandált polisztirolból készült életdobozokat, fedeles poharakat.Címlapkép: FRED DUFOUR / AFP
fel 0 le
24.hu 24.hu

Júliustól tilos az egyszer használatos polisztirol ételdoboz és pohár, a műanyag evőeszköz és több műanyagtermék is

2023-tól még tovább szigorítanak. The post Júliustól tilos az egyszer használatos polisztirol ételdoboz és pohár, a műanyag evőeszköz és több műanyagtermék is first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egy lángoló hajó okozott környezeti katasztrófát Srí Lanka partjainál

A hajóról több tonna műanyag került a partokra. The post Egy lángoló hajó okozott környezeti katasztrófát Srí Lanka partjainál first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Babakekszet vontak ki a forgalomból, nyomokban műanyagot tartalmaz

Kétféle babakekszben is találtak oda nem illő matériát, ezért a visszahívás. The post Babakekszet vontak ki a forgalomból, nyomokban műanyagot tartalmaz first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Szennyár zúdul ránk a Szamoson

Árad a Szamos, percenként 100-120 PET-palack érkezik a romániai vízgyűjtőről. A vízügy részlegesen elzárta a folyómedret, 24 órában folyik a kárelhárítás. The post Szennyár zúdul ránk a Szamoson first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Parányi műanyagokkal vannak tele a magyarországi folyók

A hazai ivóvíz biztonságos, a benne kimutatható mikroműanyagok mennyisége még nem éri el a kockázatos mértéket. The post Parányi műanyagokkal vannak tele a magyarországi folyók first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Műanyaggal teli cet sodródott partra

Az állat szervezetében lévő hulladék felgyorsította a halálát. The post Műanyaggal teli cet sodródott partra first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Nevenincs ázsiai folyókból ömlik a műanyag a tengerekbe

Eddig azt hittük, hogy az Amazonas, a Gangesz és a Jangce a legnagyobb szennyezők, egy friss tanulmány szerint viszont a Pasig, a Klang, az Ulhas és a Tullahan.
fel 0 le
444 444

A járvány miatt annyira megdrágultak a műanyagok, hogy drágulni fog egy csomó alapvető élemiszer

Az emberek kevesebbet autóztak, aminek az lett a vége, hogy sokkal többe kerül minden csomagolóanyag.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Műanyagba fullad a Szentendrei-sziget

A Greenpeace Magyarország és a Maradjanak a FÁK a Rómain szervezett akciót. The post Műanyagba fullad a Szentendrei-sziget first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Csúnyán lebukott a „környezetbarát” csomagolású arckrém gyártója

Fura magyarázattal áll elő a kozmetikai cég. The post Csúnyán lebukott a „környezetbarát” csomagolású arckrém gyártója first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Percenként hárommillió darab maszkot dobnak kukába

Percenként hárommillió darab maszkot dobnak el világszerte. The post Percenként hárommillió darab maszkot dobnak kukába first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Több százezer forintért árulják az ereklyeként kezelt mekis szívószálakat az eBay-en

Az eBay még fizetési tervet is készít azoknak, akiknek nincs rá pénzük, de mindenképp meg akarják őket vásárolni. The post Több százezer forintért árulják az ereklyeként kezelt mekis szívószálakat az eBay-en first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Mi vagyunk Kárpátalja szemetese

Folyamatosan ömlik a kommunális hulladék a Tiszán és a mellékfolyóin, ugyanis Kárpátalja közel 100 településén nincs hulladékkezelés és szemétszállítás. The post Mi vagyunk Kárpátalja szemetese first appeared on 24.hu.
fel 0 le