#politikai korrektség

24.hu 24.hu

A lengyelek megalapítanák a Szólásszabadság Tanácsát, hogy felülvizsgálják a közösségi média fiókok törlését

Már bőven Donald Trump letiltásai előtt elkezdtek dolgozni a tervezeten. The post A lengyelek megalapítanák a Szólásszabadság Tanácsát, hogy felülvizsgálják a közösségi média fiókok törlését first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Soros György: Orbán Viktor is az EU ellensége

90. születésnapján elárulta, a nyílt társadalmak támogatójaként a politikai korrektséget politikailag inkorrektnek tartja.
fel 0 le
444 444

Az amerikai kultúrharc új csatája: a Harvard kirúgott egy új diákot, mert kiderült, hogy 16 évesen rasszista szövegeket írt privát chatelésekben

Kyle Kashuv arról ismert, hogy ott érettségizett, ahol tavaly az USA legvéresebb iskolai lövöldözése történt, mégis kiállt a fegyvertartás korlátozása ellen. Az ügyében Amerika kedvenc témái jönnek elő: rasszizmus, PC, felsőoktatás, közösségimédia-lincselés és szólásszabadság.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Orbánnál járt, aztán a bazilikánál gyógyított a világhírű önsegítő guru

Jordan Peterson pár év alatt lett a polkorrektség elleni kultúrharc hőse. Sokak által várt budapesti előadása szürreálisra sikerült, de előtte beszélgettünk is vele egy kicsit.
fel 0 le
444 444

Tombol a PC-véleményterror Magyarországon

Orbán szerint amíg Európa véleménydiktatúrában él, addig nálunk szabadon ki lehet mondani a dolgokat. Pedig ha valaki nem megfelelően politikailag inkorrekt, arra sajnos hiénaként ugrik rá a PC-diktatúra médiája.
fel 0 le
444 444

„Menjünk a női fehérnemű-osztályra”, viccelődött egy férfi a liftben, és kitört a professzorok zaklatásbotránya

A férfi úgy érzi, csak ártatlanul viccelt. A nő úgy, hogy megrázó szexizmussal találkozott. Két professzor összekerült egy liftben, és azóta sem csitulnak az indulatok az eset körül.
fel 0 le
444 444

Egy francia művészeti iskola feketéket photoshopolt egy csoportképre, hogy így tegyék magukat vonzóbbá az amerikaiak körében

Néhány diákot pedig egyszerűen csak sötétebbé tettek.
fel 0 le
444 444

Nincs is PC-terror az amerikai egyetemeken

A számok szerint nincs sok alapja a jobboldali hisztériának. Valójában csak néhány tucat problémás esetet regisztráltak, de ezek egy részében is balos véleményeket hallgattattak el, a többi közül meg sok szándékos provokáció eredménye.
fel 0 le
444 444

Kirúgták a Netflix kommunikációs vezetőjét, mert niggerezett egyet, aztán még egyet

Jonathan Friedland éppen azokról a szavakról beszélt, amelyek sértőek a filmvásznon, aztán niggerezni kezdett.
fel 0 le
444 444

Tommy Robinson szabadon bocsátásáért tüntettek Londonban

A letartóztatott muszlimellenes aktivistáért kiálló tüntetők eltorlaszoltak egy utcát, elfoglaltak egy emeletes turistabuszt, és megdobálták a rendőröket. Öt embert tartóztattak le a tüntetésen, amin Geert Wilders is felszólalt.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Tépjük le a ruhát az összes csajról

Felidézzük a magyar popzenetörténet néhány darabját, amiket ma már nem biztos, hogy bevállalnának a szerzők, hacsak nem akarnák durván áthágni a politikai korrektség szabályait.
fel 0 le
444 444

Miközben a kormány a politikai korrektség ellen harcol, a magyarok többsége nem is hallott róla, akik meg igen, azoknak a nagy többsége jó dolognak tartja

A Medián-felmérése szerint még a Fidesz-KDNP szavazóinak is a 78 százaléka véli úgy, hogy a PC alapvetően jó dolog. A válaszadók 30 százaléka tapasztalta meg a saját életében, hogy egyre óvatosabban kell fogalmaznia.
fel 0 le